Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 945 521
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 7 350
  • Бургас
Много ви благодаря за отговорите момичета. Обаче ми притеснява, че след поставяне на ваксина трябва да пътувам с ПСР или Антиген , а няколко дни след поставяне няма ли да е положителен теста?

# 7 351
Не, няма. Ваксината не ти вкарва вирус, че да са положителни писиарите и антигенните. Simple Smile Ваксинираните не са заразни. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 02:04 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 7 352
След 21 дни е валидна Янсен. Поне на моя европейски електронен сертификат, чрез приложение, така пише. Иначе навсякъде поставят.
Може ли да посочите къде точно на сертификата го пише, тъй като на издаваните в България няма такава информация? Моя излезе валиден след 14 дни.
Ако става въпрос за страна различна от България, има различни срокове. В някои е дори след 28 дни за Янсен.

# 7 353
Трета игла бих си сложил 6 месеца след последната завършена ваксинация (декември се пада), ако слагат само пфайзер - не я искам. Имам си една такава набодена игла, бих се боднал или с янсен  или с модерна или новавакс ако се появи ... може и спутник, синовак ако някъде се продават свободно.
Регулаторните органи в САЩ не препоръчват смесването на различни ваксини при допълнителните дози
https://bnr.bg/post/101531959/regulatornite-organi-v-sasht-ne-pr … palnitelnite-dozi

СЗО: Смесването на ваксини е „опасна тенденция“
https://bnr.bg/post/101498037/szo-smesvaneto-na-vaksini-e-opasna-tendencia

# 7 354
  • София
Може ли информация, точно в какво се изразяваше влошаването ?
Да знаем за какво да следим.

90 години, без никакви други заболявания освен лек артрит, здраво сърце. На втората седмица сатурацията падна изведнъж, приет е в болница, оказа се с двойна бронхопневмония. Имаше подобрение в сатурацията, след това отново влошаване, кислород с маска, но не се оправи, после отиде в реанимация и почина преди да се стигне до интубиране.  Все пак трябва да отбележа, че човекът е с две прекарани пневмонии в живота си - последната преди 30+ години, но дробовете надали са били съвсем здрави.

Не съм присъствала лично, но ми казаха, че просто на сутринта преди болницата се е събудил силно отпаднал. Зарази се от друг роднина, с когото живеят заедно, който също е ваксиниран май месец с Пфайзер. Тестовете им са положителни - доказан ковид. Разликата обаче е, че другият роднина започна курс на лечение с антибиотици на третия ден след първите симптоми, докато на по-възрастния не дадоха нищо (не знам защо).

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 07:58 от ElzaFB

# 7 355
След 21 дни е валидна Янсен. Поне на моя европейски електронен сертификат, чрез приложение, така пише. Иначе навсякъде поставят.
Може ли да посочите къде точно на сертификата го пише, тъй като на издаваните в България няма такава информация? Моя излезе валиден след 14 дни.
Ако става въпрос за страна различна от България, има различни срокове. В някои е дори след 28 дни за Янсен.
На сертификата не пише нищо. Изтеглих си едно приложение, сканирах кода и ми изписа, че е валиден след 08.10.2021г. На българското приложение пише само, че е валиден.
А последно до кога са валидни?

# 7 356
Дали някой се е сблъсквал с проблем при вадене на сертификат за преболедувал от his? Излиза, че телефона го няма в системата.  Какво  мога да направя,  знае ли някой?

# 7 357
  • София
Цитат
Разликата обаче е, че другият роднина започна курс на лечение с антибиотици на третия ден след първите симптоми, докато на по-възрастния не дадоха нищо (не знам защо).

Абсолютно нищо ли? Витамини и противовирусен препарат поне?
Съболезнования.

# 7 358
  • София
Цитат
Разликата обаче е, че другият роднина започна курс на лечение с антибиотици на третия ден след първите симптоми, докато на по-възрастния не дадоха нищо (не знам защо).

Абсолютно нищо ли? Витамини и противовирусен препарат поне?
Съболезнования.

Благодаря.
Нищо не са дали. Може би защото нямаше дори температура. Пиеше от време на време от витамините на другия болен. Чак в болницата са започнали лечение, дори с ремдисивир и плазма, но явно е било късно.

Въпреки това е факт, че ваксините действат и в голямата си част предпазват. Никой от семейството не смята друго, въпреки тази смърт.

# 7 359
Много е коварно това с пневмониите. Вероятно две седмици си е развивал пневмония и състоянието на дробовете се е влошавало, а той нищо не е усетил. Не знам как може да се предотврати. Аз също не усетих нищо, докато имах пневмония, нямах никакви симптоми, хвана се на снимка след двете седмици карантина.

# 7 360
Много е коварно това с пневмониите. Вероятно две седмици си е развивал пневмония и състоянието на дробовете се е влошавало, а той нищо не е усетил. Не знам как може да се предотврати. Аз също не усетих нищо, докато имах пневмония, нямах никакви симптоми, хвана се на снимка след двете седмици карантина.
Ако не сте имали никакви симптоми защо правите снимка?

# 7 361
Скрит текст:
Ако не сте имали никакви симптоми защо правите снимка?

Личната ме прати, след като изтече карантината. Имала била и други такива случаи и затова пращала всички на снимка след Ковид. Аз, честно казано, отидох с лек скептицизъм, също мислех, че не е необходимо, след като нямам симптоми.

# 7 362
И какво правите след това? Антибиотици?

# 7 363
И какво правите след това? Антибиотици?
Да, и кортикостероиди.

# 7 364
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте , не открих из темите с търсачката информация за Johnson & Johnson , търсих и из Интернет къде поставят от нея и така нататък. Ако някой има някаква информация ще се радвам да сподели. Интересувам се от нея понеже след 10 дни заминавам за чужбина , а тя е единствената, която няма нужда от втора доза. Извинявам се, ако някой е писал по въпроса, разгледах малко назад в темата, но не видях нищо.
Янсен си бих в петък вечерта в Окръжна б-ца в София. Имат всички ваксини, не се чака, веднага дават сертификата.
Току що си проверих сертификата в his.bg - пише, че е валиден.

Общи условия

Активация на акаунт