Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 945 528
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 7 335
Здравейте, ако този въпрос вече е обсъждан съжалявам. Стигнах до 10 страница и не си отговорих.

Бременна съм в 4 месец, живея в Испания и още не съм се ваксинирала. Чудя се. Тук ваксинират бременните и непрекъснато ми казват да го направя. Имам автоимунно Хашимото и ме зная наистина какво да правя. Някоя бременна в подобна ситуация? Или някой с мнение?

Благодаря

# 7 336
Хашимото доколкото знам не е противопоказание за ваксинация, въобще заболяванията които са с противопоказание за ваксинация общо взето се броят на пръсти.

# 7 337
Не помня кой го писа, но го има в темата, че за Хашимото е препоръчителна ваксината, не само, че не е противопоказна.

# 7 338
  • София
Включвам се с малко лично инфо - вече имаме починал ваксиниран в семейството. Възрастен човек, но без придружаващи заболявания, ваксиниран с Модерна май месец. Беше добре, без температура, без кашлица, сатурация нормална, единствено хрема и болки в гърлото като при обикновена настинка и в края на втората седмица от заразяването изведнъж се влоши и не успяха да го спасят.

Делтата е гадна - друг роднина ваксиниран с Пфайзер го изкара като грип, но с антибиотик и още една торба лекарства + че сега ще пие още няколко месеца какво ли не заради придружаващи заболявания . Иначе бях в Италия за няколко седмици - ваксинирани почти 80%. Заболели - под 1%. Обаче всички мерки се спазват независимо от високия брой ваксинирани и явно комбинацията от двете дава резултат.

# 7 339
Може ли информация, точно в какво се изразяваше влошаването ?
Да знаем за какво да следим.

# 7 340
Съболезнования!

Може ли информация, точно в какво се изразяваше влошаването ?
Да знаем за какво да следим.
И  аз моля за повече инфо. На каква възраст е бил човека, приеман ли е бил в болница за лечение. Всякакви подробности са важни.

# 7 341
Да поясня, не питам от любопитство. Имам трима болни близки в момента, двама ваксинирани и дете. Всички тестове са отрицателни,според всички лекари си е Ковид. Искаме да знаем, за какво да следим като влошаване, а не да ни успокояват само, че всичко е наред щом сме ваксинирани. Единият е с начална пневмония, с два антибиотика.

# 7 342
Много съжалявам за човека... Колко годишен беше? Други в семейството разболяха ли се? Много разчитаме на тези ваксини всички, но при толкова ниско ваксинално покритие в страната, за съжаление и ваксинираните са в сериозен риск. Sad

# 7 343
  • в страната на чудесата
Кое Артемис?
Имах предвид, че пет скен, направен скоро след ваксина показва активност в ЛВ, а не в пайеровите плаки на червата. Както знаете, пет скена показва местата с повишена метаболитна активност. В ЛВ се случва ваксинален отговор. Затова понякога може да са увеличени и болезнени.
Иначе картинката показва лимфоидните органи...

Любопитно ми е. ЛВ не са ли активни при инфекция в организма? Така ли реагират на ваксината? И този скенер кога е правен? Скоро след поставянето на ваксина или по-късно, тоест докога се отчита светене?
ЛВ а мястото на имунната реакция - инфекции, автоимунитет, ваксини, тумори. Там се развиват клетъчните отговори. Пет скен на десети ден след втора модерна, и на пети след втори файзър - случаите са на колеги, затова ги гледаха вс с интерес. После пет-истът каза, че имат цяла серия.

# 7 344
Включвам се с малко лично инфо - вече имаме починал ваксиниран в семейството. Възрастен човек, но без придружаващи заболявания, ваксиниран с Модерна май месец. Беше добре, без температура, без кашлица, сатурация нормална, единствено хрема и болки в гърлото като при обикновена настинка и в края на втората седмица от заразяването изведнъж се влоши и не успяха да го спасят.
Съболезнования! Много притеснително звучи това. От какво почина човекът, пневмония ли разви, тромб, инфаркт? Какво значи “влоши се”?

# 7 345
  • София
Здравейте, ако този въпрос вече е обсъждан съжалявам. Стигнах до 10 страница и не си отговорих.

Бременна съм в 4 месец, живея в Испания и още не съм се ваксинирала. Чудя се. Тук ваксинират бременните и непрекъснато ми казват да го направя. Имам автоимунно Хашимото и ме зная наистина какво да правя. Някоя бременна в подобна ситуация? Или някой с мнение?

Благодаря

Евентуално заразяване с Ковид крие опасност от усложнения по време на бременността и раждането, затова ваксинацията не само че не е противопоказна, но е и препоръчителна. Освен всичко друго, създадените антитела се предават на бебето, което получава още с раждането си по-висока защита срещу вируса. Следвай препоръките на лекарите.

Ако ползваш английски, ето тук по-подробно.

Хашимото също не е противопоказание. Синът ми е с Хашимото, ваксинира се без проблем.

# 7 346
И от мен 3 бройки Хашимото с ваксина. И една бременна, което е рядкост за България. Всички ок.

# 7 347
  • Бургас
Здравейте , не открих из темите с търсачката информация за Johnson & Johnson , търсих и из Интернет къде поставят от нея и така нататък. Ако някой има някаква информация ще се радвам да сподели. Интересувам се от нея понеже след 10 дни заминавам за чужбина , а тя е единствената, която няма нужда от втора доза. Извинявам се, ако някой е писал по въпроса, разгледах малко назад в темата, но не видях нищо.

# 7 348
Здравейте , не открих из темите с търсачката информация за Johnson & Johnson , търсих и из Интернет къде поставят от нея и така нататък. Ако някой има някаква информация ще се радвам да сподели. Интересувам се от нея понеже след 10 дни заминавам за чужбина , а тя е единствената, която няма нужда от втора доза.

И тя има нужда от 21 дневен период, за да се водиш ваксинирана.

В чужбина можеш да си биеш втората доза.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 00:59 от Анонимен

# 7 349
След 21 дни е валидна Янсен. Поне на моя европейски електронен сертификат, чрез приложение, така пише. Иначе навсякъде поставят.

Общи условия

Активация на акаунт