Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 945 540
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 7 305
  • София
Е то грипната му още е в процес на разработка, колко беше, вече 15г? Може за Ковид 45 да е готова и българската Grin

# 7 306
  • София
Въпроса ми е някой имал ли е такава нежелана реакция след ваксина?
Да, мой колега след втора доза Модерна. Сподели, че подутината никак не била малка, а и температура и треска е имал.

# 7 307
Ваксинирана съм с Файзер, като втората доза ми беше поставена на 21 юли. Днес разбрах, че колегата, с когото сме в една стая в офиса, има хрема и положителен антигенен тест за Ковид. Той е ваксиниран с Астра Зенека още в началото, когато започна ваксинацията тук в България.
Взех и си направих преди малко антигенен тест от аптеката, който излезе отрицателен. Обаче не съм спокойна. Не мога да съм сигурна дали добре съм си взела пробата за теста. Нямам никакви оплаквания, но мисля утре сутрин да мина и да си направя антигенен тест в лаборатория. Мислите ли, че е нужно?

Днес е десетия ден, след последния контакт с колегата ми. От преди 5 дни имам още един отрицателен антигенен тест, нямам никакви оплаквания или симптоми. Днес се върнах на работа в офиса.
Боледувах от Ковид през ноември 2020, ваксинирах се юли 2021, с болния колега работим заедно в една стая, като последните два дни преди да му се появят симптомите, бяхме и обядвали заедно. Не се заразих аз - не знам преболедуването или ваксината помогнаха, или и двете, но размина ми се.

# 7 308
Дали някой е имал такъв симптом с Ковид? Свръх чувствителност на кожата. Още в началото като си топях краката в гореща вода със сол..все едно ме щавят ама айде викам нормално.. Сега слънцето усещам все едно ме изгаря по лицето..

# 7 309
Дали някой е имал такъв симптом с Ковид? Свръх чувствителност на кожата. Още в началото като си топях краката в гореща вода със сол..все едно ме щавят ама айде викам нормално.. Сега слънцето усещам все едно ме изгаря по лицето..
Моя позната имаше усещането, че кожата й гори, много болезнено беше, но мина.

# 7 310
  • София
Пандорина, да, около мен повечето близки боледували се оплакваха от странни усещания по кожата... Цитирам: "все едно не е моята кожа", "като се къпя усещам бодежи по кожата" и др.

# 7 311
И аз имах усещане, че съм със слънчево изгаряне. Нещо подобно беше. Като болка, не зачервяване.

# 7 312
Точно! Ма май обърках темата...

# 7 313
  • Около Костинброд
Вече имам поставени двете дози на Модерна - и двата пъти се ваксинирах в събота по обяд. И след двете дози имах едни и същи реакции - инжектираната ръка започна да ме боли около 3-4 часа след ваксинирането. През нощта вече болката беше доста силна, плюс това започна да ме втриса -  така че спах много зле. В неделя целия ден ме боли много ръката и продължавам да имам температура (вдигах максимум до към 38 градуса, по принцип не вдигам висока температура). Чувствам се доста отпаднала - вероятно заради температурата и недоспиването. В понеделник вече нямам температура, ръката ме боли, но доста по-слабо. Във вторник вече съм ок.

# 7 314
Ако третата доза е само РНК, обмислям да е Модерна. Въпреки дискомфорта за няколко часа. Имам опит с подобна реакция след АЗ.

# 7 315
  • в страната на чудесата
Не помня в коя от темите писах - на пет скен след ваксина “светят” повечето лимфни възли. Реактивни.

Това основно участва в изработване на имунитета
но всъщност целия организъм и всички органи и системи
На мен ли ми обясняваш?
Мерси, но имах предвид лимфните възли. Червата не светят.

# 7 316
  • София
Не помня в коя от темите писах - на пет скен след ваксина “светят” повечето лимфни възли. Реактивни.

Това основно участва в изработване на имунитета
но всъщност целия организъм и всички органи и системи
На мен ли ми обясняваш?
Мерси, но имах предвид лимфните възли. Червата не светят.

Какво означава това, Лейка?

# 7 317
И аз официално днес се ваксинирах с Файзър — въпросът вероятно ще прозвучи комично, но за колко дни не е препоръчително да се мокри мястото и да се спортува? Тъй като ми го казаха без да споменават дни или часове, а аз от вълнение не попитах за точен ориентир във времеви план...

# 7 318
  • София
За мокренето 24 часа горе-долу, същата вечер да не се мокри, това са препоръки за всички ваксини. Иначе за спорт първите дни казват, според мен се има предвид 3 дни, но нека и други да кажат. Мъжът ми днес на 5 ден ходи да спортува.

# 7 319
  • в страната на чудесата
Кое Артемис?
Имах предвид, че пет скен, направен скоро след ваксина показва активност в ЛВ, а не в пайеровите плаки на червата. Както знаете, пет скена показва местата с повишена метаболитна активност. В ЛВ се случва ваксинален отговор. Затова понякога може да са увеличени и болезнени.
Иначе картинката показва лимфоидните органи...

Общи условия

Активация на акаунт