Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 809
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 30 930
Силна “сахарска”  сухота в устата ден два е синдром при Ковид, лично изпитано. Мина си от само себе си.

Но може, разбира се, да има и друга причина.
Привет! Синът ми имаше точно такава сухота в устата 2-3 дни след разстройство и коремно неразположение,придружено със силно оригване,газове…по време на тази сухота направо не можеше да преглъща и беше доста плашещо.
Това беше в края на август,две седмици след това му направих тест за антитела точно преди училище и показа IgG < 0.8 отрицателен…възможно ли е да го е изкарал,но все още да не е образувал антитела?
Сега прочетох:

А ако тестът за антитела е отрицателен?
Това не е означава непременно, че защита срещу вируса не съществува. "Има хора, при които инфекцията е преминала леко и концентрацията на антитела спада бързо", обяснява професорът по вирусология Маркус Панинг от университетската клиника във Фрайбург. Въпреки това и те може да са защитени от повторно заболяване.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 21:06 от Calabria

# 30 931
  • в страната на чудесата
Ами не знам ммм75, аз като цяло нямам пациенти с ковид. Засега. Няколко ваксинирани колеги, не при нас карат леко. Пациентите, които гледам от години са ваксинирани до един, с активната ми и определено анти-ЛЛ дейност.
Миналата година бях на линия, без пари, беше ужасно. Сега има ваксини и който е поискал се е ваксинирал. Останалите имат лични лекари. Аз се занимавам с някои пост-ковид синдроми.
Моят проблем е с хирургичната спешност, много е тегава работата, реанимациите са пълни с ковид, в големите болници останаха младежи и е страшно.

# 30 932
Ъх…висока е. 39-40. Като взема Tylenol, и спада на 37. На 4 часа вземам. Но към края на 4 час, пак почвам да качвам.
След втората игла имах такава Т, тресеше ме неуправляемо. Много е неприятно. Помогна ми аналгин.
Ти ваксинирана ли си?
Дано бързо оздравееш🙏

# 30 933
Не, не бях ваксинирана. Докато се накумим и се разболях. Дано да го изкарам така, че преди 2 месеца бях болна от настинка. Такъв кошмар не бях карала. Това няма нищо общо с предното. А тогава и температура нямах. За сега имам и вкус и обоняние, забравих да кажа. Пия чай от джинджър с тоновете. До гуша ми дойде. Но няма как. Урината ми нещо тъмна, не знам има ли връзка с ковида.

А колко скоро след като мине вируса човек може да се провери за антитела? Това е кръвен тест нали?

# 30 934
vici75, ти имаш ли положителен тест?

# 30 935
Да, да. Но от тези бързите. Вчера спрях в обедната почивка в една от нашенските вериги аптеки, и докато се върна на работа и ми се обадиха че съм с ковид.

Иначе на предното боледуване пак си правих тест но в болницата.  Там излезе че нямам ковид, грип А или Б. Казаха common cold. А бях почти сигурна че съм го лепнала. Но нямах пък температура. Но пък и ме събори. Не можх да стана една седмица от леглото. Егати настинката дето бях хванала.

# 30 936
Вики, след 40 дни ще провериш антителата.
Стискам палци да се справиш бързо и леко! Flowers Four Leaf Clover

# 30 937
  • При семейството си
Вики, в коя държава си. Имаш ли връзка с личния си лекар и съответно той при температура 39-40 изписа ли ти антибиотик, аспирин, изобщо какъв е протокола за лечение при вас? Правите ли и какви изследвания, има ли Ковид зони, кога се обаждаш на Спешна помощ и кога има болничен прием?
Бързо и безпроблемно възстановяване желая.

# 30 938
  • Там,където се събуждам щастлива.
Да, да. Но от тези бързите. Вчера спрях в обедната почивка в една от нашенските вериги аптеки, и докато се върна на работа и ми се обадиха че съм с ковид.

Иначе на предното боледуване пак си правих тест но в болницата.  Там излезе че нямам ковид, грип А или Б. Казаха common cold. А бях почти сигурна че съм го лепнала. Но нямах пък температура. Но пък и ме събори. Не можх да стана една седмица от леглото. Егати настинката дето бях хванала.

Ти имаше симптоми, отиде да се тестваш и реши след това да ти дадат медал и затов почти тръгна обратно на работа?
Без коментар....

# 30 939
В Щатите е Вики.

# 30 940
  • Там,където се събуждам щастлива.

Няма значение къде е.
Изумена съм, че след година и половина хората правят неразумни неща.

# 30 941
И как се мият прозорци с 39-40 гр. температура? Нещо...

# 30 942
Колко дни продължава тази температура?

# 30 943
Ами не се чувствам толкова зле, така се мият прозорци. Имам главоболие за сега и тази температура. Като взема Tylenol температурата спада на 37, чувствам се по-добре и по-жизнена. За сега други симптоми нямам. За това и се мъча да събера повече информация кога какво да очаквам.

От два дн съм с тази температура.

Иначе личните лекари не се занимават с ковид случаи. Пращат те в бърза помощ ако прецениш че си за там. Въобще на личен лекар не може да се разчита при мен. На личните не им пука, а и като цяло са с компетенцията на бг медициснк сестра. Имам приятелка сина ѝ на 20год. е в болница с усложнения. Според нея трудно е дишал и за това е звъняла на бърза помощ. Каза че с нищо не го лекуват. Само въздух в носа са му сложили, вит. Д, Ц и цинк. Та не знам реално кой кога изписва антибиотици. Имам друга приятелка изкара доста тежко вируса март месец. И тя с подобни суплементи мина пак в болница.

Забравих да кажа че всъщност симптома ми беше болка в гърлото и като пресъхнало ми беше. Най най пръв симптом. Тогава ни главоболие имах, ни температура.

# 30 944
А не е ли близко до ума, че като си болен тялото има нужда от енергия за да се бори с болестта, а не да я изразходва във физически усилия като миене на прозорци! Животните дори спират да се хранят за да не изразходват Е за храносмилане. А ние, умните човеци, взимаме лекарство за да смъкнем температурата, която е част от битката на тялото с болестта, за да минем прозорците!!

Общи условия

Активация на акаунт