Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са потенциалните странични ефекти на антибиотика левофлоксацин?
Кои са други антибиотици в същата група като левокса?
Какви са препоръките за лечение на страничните ефекти от антибиотика левокса?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са потенциалните странични ефекти на антибиотика левофлоксацин?
Потребителите съобщават за различни странични ефекти, включително мускулни и сухожилни болки, усещане за топлина и студ, сърцебиене, главоболие, увредена храносмилателна система, проблеми с очите, ендокринни нарушения, психически проблеми, увредени бъбреци и черен дроб, намален слух, мускулно-костни болки, депресия, безсъние, панически атаки, увреждания на нервната система и други. Освен това има докладвани продължителни болки и инвалидност, които засягат различни системи в тялото. Потенциалните странични ефекти на антибиотика левофлоксацин включват изтръпване на лицето, мускулни спазми, болки в очите, сърцебиене, безсъние, световъртеж, парене и сърбеж. Тези симптоми могат да показват сериозни нежелани реакции, които може да са инвалидизиращи и потенциално дългосрочни. Левофлоксацинът може да причини различни странични ефекти, включително нервни проблеми, чувствителност на сухожилията, проблеми със зрението, паметта и дори депресия. Някои от съобщенните симптоми включват световъртеж, изтръпване на ръцете и краката, пламване на главата, ускорен пулс, замаяност, слабост, студенина в областта на гърдите и други. Важно е да се консултирате с лекар при наличие на подобни симптоми след прием на левофлоксацин. Приемът на антибиотика Левокса може да доведе до различни странични ефекти, като треперене, гадене, загуба на апетит и сънливост, мускулна слабост в краката и световъртеж, замъглено зрение, болки в ставите и сухожилията, алергични реакции и увреждане на митохондриите.
-
Кои са други антибиотици в същата група като левокса?
-
Какви са препоръките за лечение на страничните ефекти от антибиотика левокса?
Потребителите споделят препоръки като приемане на магнезий (800-1000 mg дневно), локално приложение на магнезиев крем, вани с крака с магнезиев сулфат, избягване на нестероидни противовъзпалителни средства и кортикостероидни инжекции, почивка на засегнатата област и консултация с лекар за потенциални решения. В някои случаи времето може да помогне.
-
Какви са страничните ефекти на флуорохинолоните?
-
Има ли налично кръвно изследване в България, което може да открие токсично натрупване в организма от флуорхинолони?
а аз пък не съм я зачитала скоро. Аз ви разбирам напълно как се чувствате. Бях в същото положение, но понеже се минаха 5 години от както се натрових и около 3 години от както вече не чувствам никакви неща от натравянето, та вече даже позабравих какво точно беше първите седмици, даже и месеци. При мен също имаше проблеми със съня, но отначалото (преди да разбера какво ми е) се чувствах като пребита, ставах в 8-9 часа оправях се, закусвах и към 11 ми се спеше и пак лягах и спях по цял ден. След това започнах да не мога да спя, будех се, потях се, въртях се по цели нощи, наред и с другите неща-болки, замайване и т.н. Относно добавките, пак казвам те тябва да се взимат в разумни граници, все пак всичко минава през черния дроб и дори да са витамини не е редно да го товарим изличшно. Понеже тогава посетих много невролози и обсъждах точни Милгамата с тях, защото си мислех, че е по-добрия вариант пред Уримил или Невробекс, защото има повече милиграми, но се оказа, че не е така. Беше ми обяснено, че много лесно мога да я предозирам с едно хапче, камо ли по 3 на ден. Същото така, ми казаха, че на организма му е нужно по-малко милиграми Б12 за да функционира правилно (аз също пих милагам доста време и б12 ми беше висок, след това редувах невробекс с уримил). що се отнася за антиоксидантите, не знам, според мен надали имат нещо общо с някакво състояние. НАК е полезен, изписват го заедно с карсил за хора с черндорбни проблеми, добре пречиства, но също трябва да е в разумни граници-дават го по 2 таблетки на ден, аз съм го пила по една на ден. Вит Д и Ц съм пила много малко като време, може би два месец и след това ги спрях. Най-дълго време пих магнезии, като го комбинирах с НАк и Кю10, но тях съм ги взимала може би около 3-4 месеца. Същото е и за пробиотика. Аз имах такова горене не само по ръцете, а по цялото тяло, и то ми продължи доста време може би година. особено в легнало положение, като реша да заспя, все едно горях цялата, първо си мсилих температура и посред нощите съм си мерила Т, която също беше нормална. Въпреки, че през деня подържах около 37 градуса пак от АБ-то. Но и аз бях така, тъпчех се с добавки месеци наред, след което спрях и с времето нещата отшумяха (нали с времето, но дълго време ). А и тогава бях откачила, защото нямаше така информация, пък камо ли други хора с които човек да обмени опит. така, че намалете малко добавките-един магнезии, НАК (за пет дни, после след месец пак за 5 дни) и едни вит Б (не миллагама) са достатъчни според мен.