Отговори
# 915
За Хеликобактер има много различни схеми, включително и такава с Левофлоксацин, но сам по себе си, той не лекува Хеликобактера. Трябва да е в комбинация с друг АБ.
Когато ми откриха на мен тази гадост, предишния месец бях пила Таваник за друго. Изобщо не ѝ беше подействал самостоятелно.
Иначе - аз лично се излекувах с Тетрациклин и Метронидазол, в комбинация от ИПП и бисмут. Но коментирахме и схеми с хинолони по принцип.

Да преди около две години имах хеликобактерии и пих два по схема. Сега не сме доказали още хеликобактериите, а само ешерихия, но с доктора решихме да пробваме с нещо. което да повлияе и на двете

Изпих днес едно хапче ще видим как ще съм...

# 916
  • София
Днес ми изписаха Левор за 10 дни предположение за цистит, нямам бактерия нито парене и често уриниране, само болка ниско. Изпих едно хапче и мисля да не пия повече. Дали е проблем така да се спира?

# 917
Днес ми изписаха Левор за 10 дни предположение за цистит, нямам бактерия нито парене и често уриниране, само болка ниско. Изпих едно хапче и мисля да не пия повече. Дали е проблем така да се спира?
и аз спрях след 1 хапче, след като прочетох листовката

# 918
Щом нямате бактерия, не виждам защо трябва да пиете антибиотик.

# 919
А изследвахте ли нормална урина дали има повишени левкоцити, епителни клетки, цилиндри?

# 920
  • В.Търново
При пиене на 1-2 хапчета и спиране може да се получи резистентност към тази група антибиотик.
Болката ниско долу може да не е от цистит, а нещо друго, вапример възпаление в малкия таз. Това трудно се открива. При мен така 4 години, докато го открият. Може да стане хронифицирано и да доведе до сраствания на органите, черва, тръби и да доведе до стерилитет.

# 921
  • София
По-добре резистентност отколкото други проблеми. От тази група антибиотици съпругът ми не можеше да ходи след първото хапче, а дядо ми повръщаше кръв.

# 922
Уау!
Що количества таваник съм изпила и нищо не ми е станало. Напротив, помогнал ми е срещу много гадна и упорита бактерия в белия дроб.
Като толкова ви е шубе, искайте лекарите да ви изписват таваник. Той е най-пречистения левофлоксацин. Но е скъпичък.

Която и да е листовка като прочетете, ще ви се изправи косата. Пишат вътре какво ли не , за да се презастраховат.

Изпих едно хапче и спрях самосиндикално, що да слушам лекарите. Това е пълна безотговорност, да не кажа друго.
А това "по-добре резистентност", направо няма да го коментирам.

# 923
При пиене на 1-2 хапчета и спиране може да се получи резистентност към тази група антибиотик.
Болката ниско долу може да не е от цистит, а нещо друго, вапример възпаление в малкия таз. Това трудно се открива. При мен така 4 години, докато го открият. Може да стане хронифицирано и да доведе до сраствания на органите, черва, тръби и да доведе до стерилитет.
При вас какво се оказа?

# 924
  • София
В обикновената урина няма левкоцити, епит клетки. Има слуз и Са оксалат ,урати- кристали над норма. На ехограф не се видя проблем

# 925
Очевидно вадиш песъчинки, което не е за АБ.
Но може да имаш и друг проблем, гинекологичен, почти всички ППБ дават отражение върху уринирането и могат да се проявяват като цистит, дори и едни прости гъби могат да го направят. Но тъй като вече си пила АБ, независимо, че е 1 хапче, не можеш да идеш на АГ изследвания, защото трябва да минат поне 7 дни. Съветвам те да си пуснеш пълен пакет, вкл. хламидия, уреаплазма и микоплазма.
А за левофлоксацина, листовката е по-страшна от самия АБ 😉.

# 926
  • София
Благодаря ви много за отговорите! Ще пусна тези изследвания. Понеже съм с хистеректомия може да имам сраствания, но чак така да боли като в цикъл..  И да сега се сетих, че с Ковид пих левофлоксацин и пулса ми беше висок и какво ли не взимах за сън и по час едва успявах да поспя. И сега от първото хапче съм в същото положение Тогава си мислех, че е от Ковид това безсъние. Вече ми се изясни - от антибиотика е

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 02:25 от м.м

# 927
Благодаря ви много за отговорите! Ще пусна тези изследвания. Понеже съм с хистеректомия може да имам сраствания, но чак така да боли като в цикъл..  И да сега се сетих, че с Ковид пих левофлоксацин и пулса ми беше висок и какво ли не взимах за сън и по час едва успявах да поспя. И сега от първото хапче съм в същото положение Тогава си мислех, че е от Ковид това безсъние. Вече ми се изясни - от антибиотика е

Едно хапче веднъж до резистентност няма да доведе защото АБ не се е натрупал в достатъчна концентрация. Проблемът започва ако систематично се лекуваш с определена група АБ , през месец два ти изписват АБ от една и съща група или ти си ги купуваш, особено ако няма свръхръст на определени бактерии - с грип си или с друга вирусна инфекция например и самостоятелно решаваш от самото начало профилактично да взимаш АБ. С АБ нарушаваш равновесието в бактериалния свят в организма (тъй като не е имало свръх растеж то очевидно дотогава си е било ОК и ако нещо друго е пречило, имунния отговор си го е борил и без АБ) Оцеляват само определени бактерии които започват да считат АБ за част от хранителната среда в която съществуват в организма и си го усвояват, и ако след време се увеличат чувствително и предизвикат заболяване , въпросния АБ вече не действа.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 19:18 от Звездица небесна

# 928
  • София
Много добре обяснено!

# 929
Тоя "лекар" дето за болка в корема е предписал левокса...нямам думи, по-добре се спасявайте от него. Първо се правят изследвания пък после ако има нужда АБ и то по антибиограма. Нарастващата резистентност е най-страшното нещо. Може и да е гаден антибиотика и със странични ефекти но има случаи когато само той те спасява. И ако си резистентен си заминаваш. Просто трябва много отговорно да се предписва лечение, а не така за всеки случай и за да разкарат пациента възможно най-бързо. Писах и аз нозад че винаги съм избягвала хинолони, с хроничен цистит съм. Но миналата година след два други антибиотика без резултат и влошаващо се положение в белия дроб се наложи да пия таваник. И той ме оправи. Е боля ме 1 г рамото после но съм жива. И добре, че нямах резистентност.

Общи условия

Активация на акаунт