Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 342
  • 450
  •   1
Отговори
# 270
Най-малкият проблем на уикенда в къщата извън града е прането на чаршафите, то си има и разни други “екстри” - дърва, камини, поддръжка двор. Като сте много хора, още по-лесно е, щото функциите се разпределят и не се усеща. Човек, реши ли да мърмори и недоволства от ежедневието си, няма сила да го спре, принципно де, да не се засегне някой Simple Smile
И друго, откъм женското мислене, често го забелязвам - понеже къщата е на мъжа ми, дай да продаваме, че не ми се занимава, ама я да е моя...Simple Smile
Интересно Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 12:44 от Дренка

# 271
  • София
Най-малкият проблем на уикенда в къщата извън града е прането на чаршафите, то си има и разни други “екстри” - дърва, камини, поддръжка двор. Като сте много хора, още по-лесно е, щото функциите се разпределят и не се усеща. Човек, реши ли да мърмори и недоволства от ежедневието си, няма сила да го спре, принципно де, да не се засегне някой Simple Smile
И друго, откъм женското мислене, често го забелязвам - понеже къщата е на мъжа ми, дай да продаваме, че не ми се занимава, ама я да е моя...Simple Smile
Интересно Simple Smile
Кое му е интересното? След като къщата плаче за сериозен ремонт, следователно трябва да се налеят сериозни суми. Обаче когато вече имаме семейство парите /изкарани след брака или събирането без подпис/ не са само на единия и само на другия. Ако мъжът реши сам да ремонтира със собствените си пари, то следва те да са били налични преди заживяването му с жената или да са получени от друго лично негово имущество, иначе не са само негови, а са семейни. Та всички дето дават акъли как да си стегнел сам къщичката, казват че следва той да отклонява сериозни суми от семейния бюджет за неговото жилище. Ест., че жена му няма иска такова нещо.

# 272
То е ясно, че всеки ще защитава своя избор в темата. Аз пък съм живяла и в малък град, и в среден и в София.Simple Smile Всяко място има своите минуси и плюсове, разбира се. Но нищо не е тъй крайно и страшно, както се привижда в очите на някои потребители.

Важното е двойката да гледа в една посока и както обичам да казвам: "има ли любов и разбиране, всичко друго става възможно". Тук имаме един объркан мъж, който в началото на брака си е имал една представа за него, сега вижда, че нещата се случват по-различно от неговите представи. Търси отговори, но не ги намира.

Авторе, на мен ще ми е интересно да се включиш и да кажеш кой е бил повратният момент, когато жена ти се е отдръпнала от идеята да ремонтирате къщата и да отидете да живеете там. Имало е със сигурност ситуация, случка, включване на роднини, близки, твоя постъпка може би, което я е накарало да си промени мнението. Може би там трябва да търсиш разковничето за разминаването ви.

# 273
  • София
Повратния момент вероятно е "мама" Stuck Out Tongue Closed Eyes А това, че младо семейство прекарва всеки Декември заедно с мама, на мен ми идва туу мъч. И това, че мама не правела пробеми, не го вярвам. Много често мъжете не виждат проблем в ситуации, за които жените са готови да се хванат за косите. То затова и темата "с какво ви дразнят свекървите" е с номер 100 и кусур поред. Не знам въобще това момиче как се съгласява, вместо да си изкарат празниците като младоженци, да забавляват майка му. Rolling Eyes Сама била - ми да си намери приятелки, хоби, занимания, а не да му вменява вина, че е длъжен да е до полата й, щото го била гледала вместо да го захвърлела на държавата да го гледа. Човек, който е способен така тънко да манипулира и изнудва собственото си дете, с такава гнусотия, хич не вярвам, че е добър човек или че не "човърка" тайно и подмолно снахата, която 'иска да й измъкне синчето' /в очите на свека/. Ако младоженката реши да пише, вероятно ще има доста материал за свека.

# 274
Интересно Simple Smile
Проблемите с такава къща са огромни, скъпа поддръжка, всяка година ремонти , чаршафите направо са последната капка.
Ей така ни натресоха вила, в съборено състояние, без да я искаме.Нямаха средства свекърите да я реновират.Реституираха я, въпросната съборетина,   свекъра и свекървата я трапосаха на мъжа ми, със запазено право на ползване, ами там вложихме средства за два апартамента в голям български град.Безмислено наливане на средства в близкия селско-градски район, тип вилна зона.Нищо като аргументи, от моя страна не успя да откаже мъжа ми, мила му била къщата, и върви с ремонтите и родителите му комплект!Невероятна гадост, всеки уикенд на въпросната вила и свекърите там , дремят на двора.До развод с две деца, едното новородено, бяхме стигнали, само и основно мъжа ми беше виновен.Компромиса от негова страна беше, когато ние ходим , те да не са там.Жалко, че истории от преди 25 години са актуални и днес!

# 275
Не е само той виновен. Не се ли усещаш - ти колко си крайна?
Simple Smile
Направо не знам как все още жените не са почнали да избират по критерий - неживи роднини

# 276
Не е само той виновен. Не се ли усещаш - ти колко си крайна?
Simple Smile
Не , не се усещам крайна!
Харесвам си се!
Ти определено не блестиш, с нищо, сори, скука.

# 277
Аз изобщо не приветствам поддръжката на къща в малък град, ако не живееш там. ММ имаше такава, на 100 км от София. Ами плачеше си за нов покрив, тотално реновиране, ако трябваше там да стане къща тип вила. Представих си и друго  - как ходим с приятели всеки уикенд, щъкат там хора, а аз пера чаршафи и разни други битовизми си представих. Да не говорим, че един ремонт , дали го правиш в Сф, или за къщичка в полето , гълта едни и същи средства, а остойностяването после е несъизмеримо. И отсекох - продаваме. Ще си ходим с парите на почивки, кеф ти този петък Велинград, кеф ти другаде. Така реших аз радикално нещата. А къщата беше прекрасна като основа, разпределение, двор. Веднага я купиха.
За финансовата част си права. Даже, ако събориш старата къща и построиш нова е по-евтино. Аз не съжалявам за парите, които налях за реновиране на къщата на баба и дядо, защото с Уишмастъров сме говеда, привързани към дома и ни е ок да прекарваме почивните дни на едно и също наше си място. За поддръжката, яко работа и пари си иска, но на нас ни е кеф. За други обаче това би било мъка.

Дренка е права, че не само мъжът е виновен. Жената също е трябвало още преди да се оженят да заяви очакванията си, а не да се отмята пост фактум.

# 278
Няма ли някой да се престраши да пусне отделна тема за жилището като препъни камък в Семейните отношения? Simple Smile С всичките му характеристики - от собственост, през съквартиранти (свекърви/тъщи, че и пра-баби понякога), до местоживеене? Или ще си спамим темата на автомонтьора до дупка?

# 279
Ти добре ли си? В такава тема кой ще успее да вземе думата от Мамасита, ака Сирената на Титан?

# 280
хахахха, много хора ще успеят в момента - празници са, почивни дни, тя е ангажинара с IT-то, който си е вкъщи и тогава е под контрол и не ѝ се отпуска време за бг-мамма Wink

# 281
хахахха, много хора ще успеят в момента - празници са, почивни дни, тя е ангажинара с IT-то, който си е вкъщи и тогава е под контрол и не ѝ се отпуска време за бг-мамма Wink

Hahahaah:) lol

# 282
Ей я. Като Онзи-чието-име-не-бива-да-се-назовава долетя. Laughing

# 283
# 284
Какво "и"? Майтапя се. Смешно се получи как долетя.

Общи условия

Активация на акаунт