Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 264
  • 450
  •   1
Отговори
# 75
Грижете се за майка си, човек, който не се грижи за възрастните си родители е много лош човек по всички морални стандарти, не само моите!

Но не подчинявайте целия си живот на тази грижа. Никой родител, който истински обича детето си, не би го заточил да бъде болногледач вместо да гради собствено семейство, да прави деца и на свой ред да им дава най-доброто, което един родител може. Така че съпругата е на първо място, а грижата за мама не трябва да е за сметка на интересите на семейството. А семейството сте Вие, съпругата и бъдещите дечица. Другите роднини са разширено семейство - поне в модерна България сред българския етнос това е най-честият модел. Simple Smile

# 76
Е, вървете в твоя дом, помогни й да си отвори салон и всеки ще има по нещо свое.

Ама тя въобще не иска да отива в неговото градче.
Явно е урбанистично настроена, не й харесват спокойствието и тишината. Може би след 20-30 години ще си промени мнението, но сега предпочита по-динамичен живот. Честно казано, напълно нормална гледна точка за млад човек.

# 77
Кой знае какво е видяло момичето, каква е била тая къща и как направо си е представила, че за нея ще се превърне в гробница...да не говорим, че драпането на мъжа да си е на своя територия и в пълен комфорт си е леко сигналче за бъдещ натиск и подтисническо отношение. В смисъл - аз ти осигурих жилище (не, не си го осигурил, майчицата ти се е трепала за него, та да го даде даром) и сега ще слушаш и ще козируваш...

Та така, явно наистина няма да ти мине офертата.

Моля ви се, животът в малките градчета не е спокоен. Не е спокоен, защото е по-беден и е по-трудно да си осигуриш някои приемани за нормални неща. Продуктите са по-скапани, няма някои услуги, за всичко се тича до по-големия град, а хората са озлобени, защото всичко е малко и свито. Плюс клюкарията...да не говорим, че дори природа и простор може да няма, а само наблъскани една в друга къщи с грозна селска архитектура.

# 78
Не съм я одрязал , ще и направя салон!
Мис Каролин , пак адекватен отговор от помощ , не точно тъка не е къщата в която съм израстнал , но предпочитсм спокойно място , темата за училища е преодолима пловдив е на 30-40 мин , Пз на 20 не болка за умиране Simple Smile

# 79
Стойте си в чужбина, какъв е тоя мерак да се забиеш в Стамболийски...

# 80
Siren , в жестока грешка си Simple Smile и думата етнос , не съм циганин не съм я вкарал в бараката с външно ВЦ...

# 81
Никъде не видях някой да говори за циганския етнос.

Не съм в голяма грешка, много ми е познат тоя тип мислене. Нали ти казах - първият ми мъж си правеше такива планове, да ме "прибере".

# 82
Имате сериозно предимство-близост до голям град и спокойно място(евентуално да живеете).Ние сме така, но при нас км са двойни. Обаче аз неща и да чуя за София,за малки апартаменти и прочие.
 Но и съм наясно, че ще трябва общи усилия за нещо общо, наше. Наистина,аз също не бих наливала пари в чужд имот-съжалявам но имам разум и колкото и да съм сигурна в мъжа си,в живота всичко се случва. Трябва да си ги кажете нещата искрено. Опитай се и ти да разбереш жена ти.
За сервиз отива бая пара(свекър ми има собствен и над 60 бона отидоха да го направи). Хубавото при вас е,че сте с порфесии, с които ако сте добри и се наложите ще изкарвате добри пари и тук и в чужбина. Трябва добре да го помислите. Сериозни компримиси никой от двамата ви не бива да прави-защото е с цената на неудовлетвореност и нещастие. Трябва да откриете вариант и за двамата.

# 83
Аз не можах да разбера вие заедно ли живеете в чужбина или жена ти живее сама в малкото градче, в апартамента, който реве за ремонт?
И ако е второто, тя там има ли работа, приятели или по цял ден трябва да живее сама в мизерия?

Ти защо държиш да живееш в малкият град? Можете да ремонтирате жилището, да го давате под наем и да се преместите някъде другаде, където и тя ще се чувства щастлива, не само ти.

# 84
Не съм я одрязал , ще и направя салон!
предпочитсм спокойно място , темата за училища е преодолима пловдив е на 30-40 мин , Пз на 20 не болка за умиране Simple Smile

Или си променяй нагласите, или се готви за сериозен сблъсът с потенциал за разрив.
Почти няма жена, която да е навита на такъв вариант, мъжът й да си кюта заспалия живот в някакво забутано градче без никакви идеи за развитие. Повечето жени извън пенсионна възраст не са склонни на такъв живот. Явно вече й падат розовите очила и започва да вижда реалностите.

Не е само образованието проблем. И здравеопазването е проблем, и средата е проблем, и пазарът на труда е проблем. Ако щеш и етническият състав е проблем точно в твоя регион. Жената е видяла малко свят и вече гледа с други очи на това, което й предлагаш като бъдеще - някакво порутено апартаментче в девета глуха, което на всичкото отгоре не е нейно. Повечето жени на нейно място нямаше да са очаровани.

# 85
В момента съм в затруднена ситуация с пестенето на пари но нещата вървят на добре в момента , в това градче немога да налея 60к в сервиз но знам колко се изкарва и никак не зле Simple Smile

# 86
Какво значи, че темата за училищата е преодолима? Ти наясно ли си, че един ден, като имате деца, те трябва всеки божи ден да се карат и връщат до съответното училище, в студ, виелици, пек...да ги вдигаш в 5.30, че да се закарат на едни "никакви" 20-30км. А един ден тези деца като трябва да отидат и до едно извънкласно занимание, единият от вас ще трябва да е ангажиран само да е шофьор. Ами като искат да излязат след училище на едно кино с приятели, после как ще се приберат? 

# 87
Само да ви кжа че имота го споменах само да подчертая че ще стане надявам се самостоятелно ново ( ремонтирано ) жилище без намеса на родители направено с вкус, нямам предвид че ще го вземе или тн. Мисълта ми е че в днешно време е лукс да имаш жилище и да не живееш на квартира...

Само не разбрах какво ще работите в малкия град, освен че ще живеете в луксозно жилище. То, ако беше цъфнал и вързал там, нямаше да ходиш в чужбина, нали?
Собствено жилище – добре, ама не пълни хладилника и не плаща сметки.
Права е жена ти да се дърпа. Особено ако главната цел е да си по-близо до мама.

ПП Прочетох следващите постове. Работата била още по-зле...

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 10:39 от Как' Сийка

# 88
  • Бургас
Ти защо държиш да живееш в малкият град?
"Защото може да изкараш момчето от село, но не може да изкараш селото от момчето", затова...
Авторът дали от самото начало е бил категоричен и ясно е заявил, че върви в комплект с къща и мама на село?! Съмнявам се...

# 89
Явно сте прави , каманите с а главно в моята градина ..

Общи условия

Активация на акаунт