Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 287
  • 450
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мда, основните виждания се уточняват преди брака, а не след, но...

# 106
Аз съм от Пловдив и виждам, че сателитните градчета наоколо са тотална скука. И не е обида, а констатиране на факт. Защото сте млади и сега си градите стила на живот. А едно малко градче, със стария тип къщи и привички, могат да са много голям камък на шията в съвременния свят и вместо да помогнат, да се окажат бреме. Няма значение откъде си, има значение, че в тия градчета и села това е таванът, къщите са страшно евтини. Дали ще е Раковски, Съединение, Стамболийски, Брацигово или Асеновград, има и други градове - все тая.

# 107
С вашите професии е добре да се ориентирате към по-голям град. Със същото количество труд ще печелите с пъти повече. Отделен е въпросът и с децата – ясли, градини, училища...
Млади сте, здрави сте, ми напънете се малко в тази пуста чужбина. Като се върнете, поне да е с достатъчно пари за започване на два бизнеса, пък каквото остане – да стегнете къщата в градчето. Спокойно можете да я ползвате като вила в почивните дни. Пък след години, като пораснат децата, дори да се устроите там. Много възрастни двойки предпочитат живот на село или в малък град. Както и повечето млади ги влече големият град с повечето възможности, които предлага.
А вие на всичко отгоре имате и възможността да избирате – кеф ви Пловдив, кеф ви Пазарджик, кеф ви Стара Загора.

# 108
Своге беше шега за тия които нападат с реплики като селянин и прочие , не съм и от съединение ... хахаха

В случая не е важно дали някой те е нападнал в анонимен форум. Важното е да си изясните основни противоречия с твоята жена, защото вие ще градите семейство, в което се предполага, че ще споделяте общи цели, ще си помагате, ще се подкрепяте и ще си имате доверие, а един ден и деца ще гледате. Ако още от самото начало имате коренно различни представи за бъдещето и целите, бракът ви няма да издържи.

# 109
Именно. Това за мен е най-странното. Също и ми прави впечатление лошото отношение на жената към майката и факта,че за 2-3 дни около най-светлите и семейни празници толкова ни може да ю изтърпи. Това е показателно.

# 110
Именно. Това за мен е най-странното. Също и ми прави впечатление лошото отношение на жената към майката и факта,че за 2-3 дни около най-светлите и семейни празници толкова ни може да ю изтърпи. Това е показателно.

Много зависи от това, как са нещата през останалите дни. Напълно е възможно тези 2-3 дни да са някаква капка, която прелива чашата.

# 111
  • София
Не видях лошо отношения на жената към майка му. Прочетох само, че той е поканил майка си през главата на жена си и съответно жена му не е доволна. Нормално, тези неща са уточняват от двамата предварително.

П.П. Преди години мъжът ми беше поканил гости на вечеря в нас, без да ме попита. Съответно аз се разбрах с приятели и излязох, а мъжът ми остана да се оправя. Нямах абсолютно нищо против гостите, имах против поведението на мъжа ми.

# 112
Авторът написа, че жена му е в лоши отношения с родителите си. Ако винаги са били в подобни отношения е нормално да не разбира хората, които са в добри, че и близки отношения.
Ама ... Три години са имали за да изговорят тези неща, както и всичко останало.
Нещата се говорят още докато хората са на момент 'гаджета', когато опознаваш човека срещу теб - разбираш какво обича, какво не обича, какви виждания има за живота си ...
Пропуснали са този важен момент. Сега трябва да разчитат на компромиси само.

# 113
Много хора явно не са ме разбрали , не съм тръгнал да го правя , добре наречете ме селянин ок съм , когато моите връстници ходеха на децка дискотека аз се учех да правя коли и да работя напромер за да си купя телефон говоря преди 15  години , скромен човек съм който не свилнал да живее в лукс и суета ... много от вас няма да разберат и не се опшаквам и не мрънкам в момента

# 114
Възможно е разбира се. Но все пак малко егоистично ми се вижда. Жената не е длъжна да я приема и да я иска за празниците,но пък от друга страна това е родител на мъжа ти. Не е приятно такова отношние. Те си знаят как е в действителност.
Тя като има лошо отношение с родителите си не разбира неговите отношения с майка му, може да има някаква травма останала. Говорете си хора. Това е.

# 115
Много хора явно не са ме разбрали , не съм тръгнал да го правя , добре наречете ме селянин ок съм , когато моите връстници ходеха на децка дискотека аз се учех да правя коли и да работя напромер за да си купя телефон говоря преди 15  години , скромен човек съм който не свилнал да живее в лукс и суета ... много от вас няма да разберат и не се опшаквам и не мрънкам в момента
Но вече не става дума само за теб, твоя живот и твоите навици.
Ще имаш деца, животът ти вече ще принадлежи на тях. И си длъжен да им дадеш най-доброто, на което си способен, а не да си гледаш само личното удобство.

# 116
  • София
Родител, неродител, след като каниш някого в дома си е задължително първо да го уточниш с жена си.

Освен това, през цялото време чета:
Аз съм си представял...
Аз съм свикнал....
Аз си мислех...
Аз исках...

Като говорим за егоизъм...

# 117
... скромен човек съм който не свилнал да живее в лукс и суета ...

Ами по-добре да свикнеш, за да си адекватен на гледането на семейство, да знаеш как да си искаш цената. В момента не си много наясно за стойността на нещата - нито имота, нито труда си. Научи се и току виж си завоювал парченца лукс и суета, а човек лесно свиква на хубаво. Разшири си светогледа. Не ти го казваме с лошо.

Нова кухня с лунички в град от ранга на Съединение не е върхЪ на постиженията.

# 118
  • MI
Авторе, а ти пита ли жена си защо си е променила мнението и вече не иска да живеете в твоя град? Предполагам, че е видяла какви са ви възможностите там и затова, но може и съвсем друг да е проблемът. Докато не я питаш няма как да разбереш.

А майка ти като я покани говорихте ли преди това с жена ти? Или й каза при свършен факт? Защото едно е да я питаш и тя да се намуси, че искаш да не е сама майка ти по празниците, съвсем друго е да й кажеш че вече си я поканил без да го обсъдите и затова да се разсърди - защото това си е липса на зачитане.

# 119
  • Varna
И още нещо авторе.....майка ти като дойде да не би да забравя да си тръгва newsm78
Не се сърди на въпроса ми, пита те жена която има син на твоите години и не бих си
и помислила да досаждам на младите.

Общи условия

Активация на акаунт