Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 304
  • 450
  •   1
Отговори
# 180
Като цяло съм съгласно с постинга ти, Моралка, но дори и тези мнения вършат работа, защото дават женската гледна точка. 

Значи ако само това беше женската гледна точка в малките градчета нямаше да има съвсем никакви млади жени. Щом обаче има, значи женската гледна точка не е само това. Не познавате жената, не знаете какво точно мисли, а си фантазирате някакви неща и ги пишете все едно сте и говорителки.

# 181
Да така е , аз и задавам въпрос , знаеш че съм пт малак град , нямам възможности защо се хвана с мен и се омъжи за мен , отговора е защото те обичам... ибразговора преключва

В никакъв случай не излизай извън табелата на малкия град - там си се родил, там е майка ти, там трябва да живееш. Така или иначе и да излезеш от малкия град, той няма да излезе от теб.
Ти на жена си държиш повече или на апартамент, който сигурно изглежда като след война?
Да вземеш да се стегнеш ли? Как можеш да очакваш жена ти да влага нейни пари в нещо, което не е нейно?
Че и да се премести в малък град?
Ако си човек на място ще поработите още в чужбина и ще си вземете апаратамен в по-големия град с ипотека.
Твоят безценен имот си го пази, но и  не очаквай с чужда пита да правиш кръщене - парите, които изкарва жена ти да влизат в твоя апартамент.

Последна редакция: чт, 27 дек 2018, 19:59 от Марияна М.

# 182
Като цяло съм съгласно с постинга ти, Моралка, но дори и тези мнения вършат работа, защото дават женската гледна точка.  

Значи ако само това беше женската гледна точка в малките градчета нямаше да има съвсем никакви млади жени. Щом обаче има, значи женската гледна точка не е само това. Не познавате жената, не знаете какво точно мисли, а си фантазирате някакви неща и ги пишете все едно сте и говорителки.
Айде сега - глупости. Абе, хора, пийте си хаповете, преди да сядате да се цепите умопомрачително.
Къде ти се привидя, че тук всеки описва мнението на жена му?  Joy
 Но, да не си кривим душите, повечето жени, писали в темата, казват едно и също .
Всяка, обаче, го изразява според себе си. Ето например ти. Цепиш с брадвата, без да гледаш.  И в живота е така, Моралке. Може да сме еднакви, но как изразяваме себе си е важно. Grinning

# 183
Авторе, тази жена много, ама много те обича и си истински късметлия, че си я намерил. Нямам друго обяснение защо, иначе, би била с теб, освен ако яко не си ѝ завъртял главата. Simple Smile
Комбинацията от липса на амбиция, провинциален манталитет, ограничени възгледи, патриархални разбирания, намек за Едипов комплекс и очебийна неграмотност е отблъскваща за огромна част от съвременните жени, чиито изисквания в повечето случаи са до небесата. Преобладаващата част от младите мацки дори не биха погледнали такъв типаж мъж, камо ли да тръгнат да градят нещо общо с него.
Та, в това отношение наистина смятам, че си уцелиш джакпота с твоята мадама. Simple Smile Пази си я, чуй я какво иска, съобрази се със стремежите ѝ и вярвам, че нещата ще се наредят при вас, в края на краищата. Peace
Ха ха ти като обичаш някого го караш да игнорира семейството си ли ? Според мен пък автора страшно много го обича щом да пита тук дали да остави майка си сама .... А тя си е хиена като повечето жени  и се възползва от неговата любов Wink  Един уважаващ себе си мъж никога няма да остави майка си сама заради една жена... Майката цял живот работила и се е мъчила да му даде нещо в живота ....а жени има много.....Вярно трябва да правиш и ти компромиси и да изслушваш нейните желания . Но щом става въпрос за една възтасна жена (майка ти), която е сама няма никви компроми си. Не бъди глупак !!!

Той такава партия, веднага ще намери нова булка.
И като намерите и всички букви от азбуката заедно /дано/ такова щастие ви чака...

# 184
Къде ти се привидя, че тук всеки описва мнението на жена му?  Joy
 Но, да не си кривим душите, повечето жени, писали в темата, казват едно и също .
Всяка, обаче, го изразява според себе си. Ето например ти. Цепиш с брадвата, без да гледаш.  И в живота е така, Моралке. Може да сме еднакви, но как изразяваме себе си е важно. Grinning

Когато чувството ми за справедливост ми проговори, че нещо не е наред така правя - "цепя с брадвата". Какво му се нахвърлихте толкова на човека? Не сте му вие жени, отдъхнете си и го ставете на мира. Мило му е родното място, емоционално свързан е с къщата си, патриархално настроен е, има някаква идея и концепция за живота си, аз не виждам нищо лошо. Това за патриархалните нагласи на едни ще се хареса, на други никак. Важното е обаче какво мисли жена му точно по този въпрос, а не вие, успелите, умните и богато омъжените, които се подиграват жлъчно на сивите селски къщи и липсата на осветление, щото общината пестяла. Аз съм от София и знам, че и в София има улици без осветление и много селски къщи. Не всичко е Дондуков и Витошка (даже и там е цигания). Стига с тая снобария и подигравателно отношение към половината население на България, дръзнало да остане където е родено. Хем им се подигравате ако искат да живеят в родните си къщи, хем обаче в други теми се жалвате как селяните дошли в София и как е пренаселено и що не си стояли по родните места.  

# 185
Подиграваме се, че иска да се разведе.
Подиграваме се, че е изненадан, че жена му не иска да си вложи парите в апартамент, който е в окаяно състояние и не е нейн.
На това, че не може да пише.
На това, че жена му иска да постигне повече, а той се инати.
На това, че чака бебенце от тази същата жена, с която даже не знае къде ще живее.
Не на това, че е живял бедно.

# 186
  • София
Да така е , аз и задавам въпрос , знаеш че съм пт малак град , нямам възможности защо се хвана с мен и се омъжи за мен , отговора е защото те обичам... ибразговора преключва

В никакъв случай не излизай извън табелата на малкия град - там си се родил, там е майка ти, там трябва да живееш. Така или иначе и да излезеш от малкия град, той няма да излезе от теб.
Ти на жена си държиш повече или на апартамент, който сигурно изглежда като след война?
Да вземеш да се стегнеш ли? Как можеш да очакваш жена ти да влага нейни пари в нещо, което не е нейно?
Ако си човек на място ще поработите още в чужбина и ще си вземете апаратамен в по-големия град с ипотека.
Твоят безценен имот си го пази, но и  не очаквай с чужда пита да правиш кръщене - парите, които изкарва жена ти да влизат в твоя апартамент.

Направо в десетката! Подкрепям Wink
Някой граници не бива да бъдат пресичани, също както табелите на малкия град Simple Smile
И не защото някой е от малък или голям град, а защото авторът има комплекс на тази тема: град - село.
Забелязала съм хората с подобни комплекси са особено жестоки в отношенията си към гражданите от големия град.
Другият му комплекс е мама му. Жена му я няма никъде в схемата "семейство". Неговата мама е семейството му.
Аз пък питам него: Авторе, ти защо взе момиче от големия град, след като не можеш да понасяш гражданите и си със скромен (по твоите думи) произход??
Друго ми направи впечатление - авторът не е склонен към диалог с половинката си и на компромиси също (от негова страна). Ти казваш, че тя ако не приеме твоите условия, късаш с нея.
Явно жена ти действително те обича щом се е докарала до тук.
С мен нямаше да имаш шанс за никва връзка, за секс пък да не говорим.
И аз си мисля, че тя се е скрала с родителите си заради теб.
Родителите, особено майката, винаги усеща, когато мъжът не е подходящ за дъщеря й, ама винаги.
Бих посъветвала жената ти - веднага, ама веднага да се маха от теб.
теб нищо не съветвам. Ти вече мислено си я напуснал и си отремонтирал в мислите си апартаменчето при мама си Wink

# 187
Оффф темата за София и провинция пак дойде. Кой къде отишъл, защо отишъл...
Ами ако държавата ни беше нормална, ако имаше работа по другите градове хората нямаше да тичат към София! От една страна са прави-ми не може всичко да е там.
От друга страна обаче-всеки има право да ходи да да живее където си иска. Точно София е най-голямата цигания! И това е жалко. Вместо всеки град да е с възможности, да е хубав, спокоен, непретъпкан и уреден, с нормалноа логистика, всеки камък да си тежи на мястото, всеки да си остане където е...обаче нямаме държава, нямаме управници. Хората са принудени да търсят работа и живот другаде.
Аз съм от хората върнали се на село, респективно в много малък град. Еми има и други гледни точки. Но няма да ги обяснявам сега. Това ще е поредната тема, в която автора ще се обиди, че беше нападнат и му казаха и някои неща, които не му се харесаха. Оттук нататък почваме със свободните съчинения, нямащи общо с темата...както винаги. Скоро ще се заключи вероятно и те така...

# 188
Моралке, не четеш. Чувството ти за справедливост по нищо не се различава от чувствата за справедливост на ония, що те възмутиха. Ти, въоръжена и с отровката напред да защитаваш на петела гащите. Те, въоръжени да защитавата на неоплакалата се тук жена интересите. Joy Четете, хора, четете!
Ще повторя нещо от постинга си, предполагам и  други са го писали, пък сега и ти ми го напомни, изскачайки с думите преди акъла. Основен проблем е липсата на комуникация. Ясна, разбираема. Затова е нужна чуваемост първо, оттам вникване и разбиране и после може да се стигне до общо решение, не компромис, а общо решение.
Тая тема на автора, пък и на други, ще свърши идеална работа. Да вземе да види само, как се съска и какви изводи се чоплят от носа...    Нещо като "Оня ми намигна. Иска да ме бие." Joy

# 189

Направо в десетката! Подкрепям Wink
Някой граници не бива да бъдат пресичани, също както табелите на малкия град Simple Smile
И не защото някой е от малък или голям град, а защото авторът има комплекс на тази тема: град - село.
Забелязала съм хората с подобни комплекси са особено жестоки в отношенията си към гражданите от големия град.
Другият му комплекс е мама му. Жена му я няма никъде в схемата "семейство". Неговата мама е семейството му.
Аз пък питам него: Авторе, ти защо взе момиче от големия град, след като не можеш да понасяш гражданите и си със скромен (по твоите думи) произход??
Друго ми направи впечатление - авторът не е склонен към диалог с половинката си и на компромиси също (от негова страна). Ти казваш, че тя ако не приеме твоите условия, късаш с нея.
Явно жена ти действително те обича щом се е докарала до тук.
С мен нямаше да имаш шанс за никва връзка, за секс пък да не говорим.
И аз си мисля, че тя се е скрала с родителите си заради теб.
Родителите, особено майката, винаги усеща, когато мъжът не е подходящ за дъщеря й, ама винаги.
Бих посъветвала жената ти - веднага, ама веднага да се маха от теб.
теб нищо не съветвам. Ти вече мислено си я напуснал и си отремонтирал в мислите си апартаменчето при мама си Wink

Големи психолози има тука първо, ако не беше готов на компромис нямаше  хич да се допитва до някви непознати 2 ро ако беше залепен за полата на майка си нямаше въобще да се замисли да я остави сама зарад жена си Wink

# 190
то пък Стара Загора ако е супер големия град... като каза голям си представих поне Пловдив, Варна, Бургас. всичко е заради мама, да са близо, ама възможно най близо. поне в Пловдив не може ли да се преместите?
авторе, разговаряй с жена си, а после и с майка си и й кажи какво сте решили.

Големи психолози има тука първо, ако не беше готов на компромис нямаше  хич да се допитва до някви непознати 2 ро ако беше залепен за полата на майка си нямаше въобще да се замисли да я остави сама зарад жена си Wink

по скоро останах с впечатлението, че ще остави жена си, а не майка си.

# 191
  • Sofia

Ти да не си мама му? По правописни умения и житейски разбирания сте 1:1. Wink

# 192
  • Varna
Абе, тЪз мама колко е годишна, че трябва да не я оставят сама?
Не прочетох, че има нужда от постоянни грижи.

# 193
Не сте му вие жени, отдъхнете си и го ставете на мира. Мило му е родното място, емоционално свързан е с къщата си, патриархално настроен е, има някаква идея и концепция за живота си, аз не виждам нищо лошо. Това за патриархалните нагласи на едни ще се хареса, на други никак. Важното е обаче какво мисли жена му точно по този въпрос,

Анджък, нали това е проблемът! Жена му не примира от възторг относно неговите емоционални свързаности и патриархални нагласи. Като не може да се откаже от тях, е редно да си намери девойче, което ги споделя. Момент, къде ли ще е това девойче?

# 194
Анджък, нали това е проблемът! Жена му не примира от възторг относно неговите емоционални свързаности и патриархални нагласи. Като не може да се откаже от тях, е редно да си намери девойче, което ги споделя. Момент, къде ли ще е това девойче?

Жена му да е мислила преди да се омъжи. Той поне си има визия и я следва доколкото успява. Жена му е тази, която май не знае какво иска.

Ще повторя нещо от постинга си, предполагам и  други са го писали, пък сега и ти ми го напомни, изскачайки с думите преди акъла. Основен проблем е липсата на комуникация. Ясна, разбираема. Затова е нужна чуваемост първо, оттам вникване и разбиране и после може да се стигне до общо решение, не компромис, а общо решение.

Какво значи общо решение без компромис? Все някой трябва да направи компромис в тяхната ситуация. Като оставим високопарните кухи фрази настрана - как конкретно си представяш едно тяхно общо решение, в което нито един от двамата да не прави компромис?

Общи условия

Активация на акаунт