Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 301
  • 450
  •   1
Отговори
# 315
На село бива да се живее, въобще не стой въпросът кой къде да живее. Кой където иска и може там ще живее.
Колкото до мяученето, хич не е инфантилно.
Някой измяуцват за последно, други почти за последно.

# 316
Моля ви се, животът в малките градчета не е спокоен. Не е спокоен, защото е по-беден и е по-трудно да си осигуриш някои приемани за нормални неща. Продуктите са по-скапани, няма някои услуги, за всичко се тича до по-големия град, а хората са озлобени, защото всичко е малко и свито.
Абсолютно подкрепям това.
За празниците се прибрах в родния ми градец. Все така няма работа, различна от общачка в супера, което не мога да върша. Има останали 2-3 наборки, от които едната е пей сърце с екскурзийки и на държавна работа, а другите с 2 деца. Нямаме общи теми. И с нито една не съм била дори близко до близка.
Това, което ме изуми - заплатите са 2 пъти по-малки от моята, а цените в двата евтини уж супери са по-високи от в София.
Иначе детски градини, училища има, но децата там не говорят български. Не съм някакъв фоб, но все пак искам възпитанието, което давам, да се затвърждава, а не през вечер на нова сметка да обяснявам и да се мъча да убедя лапето, че 15 чифта родителски тела бъркат, само ние сме прави.
И най-важното за мен като доскорошен сингъл - няма свестни сингъл мъже. Всички притежават поне две от качествата на муньото, като алкохолизмът е задължителен, другото е бонус.
Иначе сериозно се бях замислила за завръщане, но кратък преглед на ситуацията показва, че не ми е тука мястото. Колкото и да харесвам града и на колкото и малко минути да е от по-големия град.

Връщам се да чета, но на прима виста авторът не е мъж, когото бих избрала за спътник.

# 317
  • Sofia
Абеее, гадно си е това с насекомите. Аз не ги понасям! Май е единственото, близко до фобия, което се е завъдило у мен. Laughing Просто ставам ужасно неспокойна, като има някакви гадинки наоколо.
В Гърция, когато сме на почивка, съм все на тръни. Mr. Green
В София поне пръскат (уж) и няма толкова много.

# 318
Има свестни сингъл мъже, просто са предпазливи Simple Smile
Вие търсите ли ги, преследвате ли ги, какво?

# 319
Значи ако само това беше женската гледна точка в малките градчета нямаше да има съвсем никакви млади жени. Щом обаче има, значи женската гледна точка не е само това.
Ами у наше село като завършихме, останаха тези, дето бяха родом от истинско село и вече бяха бременни. За тях малкият град е изкачване. Освен това те имат редовен културно-социален живот у моловете в няколкото по-блкзки големи градове. Значи не става само в градчето, а в баш селото пък хич не става.
На мене 1/4 от рода ми е от града и то стар род, другите 3/4 от какви села и паланки са... Едва се крепят на картата на България.
Не се заблуждавайте, че жените умират да създават живот в градец, където най-якото в магазина за дрехи е тениска с бродирано с пайети лого на Луи Витон.

Пак се връщам да чета Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 00:38 от Анонимен

# 320
  • MI
Не че се хваля, но първо съм расла в къща, второ на вилата баща ми имаше два кошера пчели. И оцелях! За сървайвър съм, знаех си!

# 321
Браво за оцеляването!
А колко пъти си била със затворено око след ухапване и за колко време?
Не казвам, че селата са някаква джунгла, а че не е хубаво да се присмиваш на чужд гръб.
Това, че за теб нещо е дребна неприятност  за друг може да е голям проблем.

# 322
За пчелите - свободни съчинения по-добре не. Simple Smile
Галче, айде да не си говорим за изкачване. В малкия или в големия град - разлики няма. Казвам ти го от извора, от гнездото на селски пръчки с академични титли.

# 323
Точно пък магазините за дрехи и моловете никога не биха ми били приоритетни за избора на местоживеене. И в София ходех няколко пъти годишно по такива места. Предпочитам дрехи, козметика, препарати, суха храна и консерви за животни и всичко, което не се разваля бързо, да си го поръчвам онлайн.

Държа обаче да имам достъп до хранителни магазини и пазари без изкуствено завишени цени. Да си го произведеш често излиза по-скъпо. Свекърите ми тази година със сонда за 4-цифрена сума пак поливаха от чешмата, защото нямаше вода от сондата - дали заради съседска сонда в по-ниското, или заради нещо друго, не знам. Освен това имаше и някаква болест по доматите и накрая пак се купуваха домати.

# 324
  • MI
Никога не съм била със затворено око точно от пчела, от друга алергия - веднъж. Не съм толкова тъпа, че да не схвана че ако не заплашваш пчелите и те не те закачат. Пределно просто е, дори за малко дете. А, и в съседите, все къщи, не е имало самоубийства. Joy

# 325
Добре че беше автора с проблема си, че да даде поле за изява на ужилените от пчели.По градове, села и паланки...
Давайте да уточняваме сега има ли някой, жилен по дупето, по краката, по ръцете?
Ако има и хора с непоносимост някаква, не физическа, да идват да се надприказваме.
Подайте ми и оня кочан, необелен седи.  Joy Тя и седянката не мой  само с глупости да се запълва, трябва да има полза.

# 326
Има свестни сингъл мъже, просто са предпазливи Simple Smile
Вие търсите ли ги, преследвате ли ги, какво?
Тези сингъли, които аз познавам, са с половин заплата назад само от карнобатската и синьо късо виктори.
А другите са турци.
Имаше един, който коментирал пред баща ми, че съм твърде напред за такъв като него. Което ме вбеси, защото го харесвах 😁 Но и той е пиянде, а и вече се е задомил.
Просто тука да седне човек всяка вечер с ракийката е стандарт. Само аз съм не в час явно, да го смятам за алкохолизъм.

А защо да не говорим за изкачване? И най-вече за манталитет?
Тениската с Луи Витон беше образно изказване. Както и да го въртя, в момента тук има 3 хубави неща - остатъкът от фамилията, къщата и комшиите, които ни продават чат-пат месо, млечни и мед. Впрочем, комшиите реално са на село.

# 327
  • MI
Те пчелите и тук ме намериха, заради цветята на терасата. Да взема да ги хвърля догодина, че явно е много опасно?

# 328
Добре че беше автора с проблема си, че да даде поле за изява на ужилените от пчели.По градове, села и паланки...
Давайте да уточняваме сега има ли някой, жилен по дупето, по краката, по ръцете?
Ако има и хора с непоносимост някаква, не физическа, да идват да се надприказваме.
Подайте ми и оня кочан, необелен седи.  Joy Тя и седянката не мой  само с глупости да се запълва, трябва да има полза.

Пчелите са опасни само за хора, които са алергични. Имам роднина, който почина на 50 от ужилване от пчела, бил е алергичен, но не го е знаел. Иначе не е кой знае какво, жилена съм доста пъти и от пчели и от оси, на децата ми също им се е случвало докато бяха малки. Чесън и малко рев и минава, изобщо не съм се занимавала да ги карам по болници.

# 329
Ще мина след 10тина страници пак през темата да видя дали сте избистрили пчелите или още жужите по въпроса Wink

Иначе не знам детето ми дали е алергично към ужилване от пчели - ще взема да го заведа при някой кошер да проверя - чак срам ме хвана, че отглеждам инфантилно гражданче, което не е жилено като хората и не си е чупило главата поне 2-3 пъти, че да му врътне селската фелдшерка една марля с риванол и да се пофаля и аз малко...

Много сме се изнежили в днешно време - то едни захранвания внимателни, пазене от алергени, страх от ръждиви гвоздеи и инжекции за тетанус - аз колко съм си играл сред ръждиви гвоздеи, дъски и какво ли не, колко съм си чупил главата като малък... Па ни снимки са ми правили, ни тетанус съм хващал, ни нищо.

Къде ги измислят тия работи в днешно време... Едно време кой е чувал за лаймска болест, марсилска треска и подобни работи? Па кърлежите всеки сам си ги вадеше, голямата работа. Сега ходят при доктор да ги вади, че и плащат по 50 кинта за услугата на частно. И общината пръскала по парковете за кърлежи... Защо? Какво толкова, един кърлеж, я го колко е.

Инфантилни гражданчета ей. Уфцъ само на картинка са виждАли. Wink

Общи условия

Активация на акаунт