Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 234
  • 450
  •   1
Отговори
# 420
За апартамент не си струват парите за ремонти.

# 421
За апартамент не си струват парите за ремонти.

Искаш да кажеш, че наливаш една торба пари, или колкото са, в апартамента и след това и потоп -  и след 50 години никакви ремонти, щото не си струва. Хората си санират блоковете, как пък не са се сетили, че не си струва и направо да палят клечката, като се амортизират и да купуват нови.

# 422
Кукумицинка, еми не си струва за мен, съжалявам, че мислиш иначе, но така мисля и няма да променя мисленето си. Апартаментите са добро жилище за пенсионери за мен.

# 423
Всеки според чергата си.

# 424
Е, ти в апартамент си расла и си прекарала в такъв десетки години от живота си, както доста други хора. Кога стана циганка, кога ти почерня гъзът?

Нужно ли е да се обяснява, че в урбанизирана територия няма как всички да живеят в имения с площ няколко декара, и където и да живеят хората, жилищата имат нужда и смисъл от поддръжка. Няма как в общия случай строежът на нова сграда да излиза по-евтино от поддръжката на идентична съществуваща такава.

Каква черга? Живее в провинция близо до Северния полярен кръг с гъстота 1.8 души/кв. км, а община Пловдив е с гъстота 3500 души/кв. км. Къде е по-вероятно да живеят в апартаменти? В община Пловдив или нейде до Гренландия и ескимосите?

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 23:30 от кукумицинка

# 425
  • Sofia
Абе, така е за апартамента, подкрепям Контесата, нищо че и аз цял живот живея в кутийка, макар и към момента – относително голяма и уж луксозна кутийка, ама все кутийка!

# 426
Абе, така е за апартамента, подкрепям Контесата, нищо че и аз цял живот живея в кутийка, макар и към момента – относително голяма и уж луксозна кутийка, ама все кутийка!

За какво точно я подкрепяш? Че няма смисъл да правиш ремонт на относително голямата си и луксозна кутийка, когато започне да се нуждае от такъв?

# 427
  • Sofia
Това си е до усещане. За мен лично живеенето в апартамент, без изгледи за промяна, е доста затормозяваща перспектива. Мога да намеря поне 10 неща, които ме дразнят ужасно много в това, да споделяш сграда с още 50 човека. Приемам го като необходимото зло, разбира се. Като нямаш избор, ще търпиш, много ясно. И за мен важи.
То си е до човек. Не отричам, че има хора, на които този начин на живот им допада. Съвсем нормално, в правото си са, щом ги кефи.

P.S.: Контесата, както всички знаем, е в чужбина. Нормално е да живее в друга реалност.

# 428
Ами то в Канада хората са най вече в къщи, за това Контесата не може да си представи, че хората си сменят плочките в банята на апртамент.

# 429
Няма смисъл да обяснявам. Просто мисля така и няма значение къде живея.

# 430
Това си е до усещане. За мен лично живеенето в апартамент, без изгледи за промяна, е доста затормозяваща перспектива. Мога да намеря поне 10 неща, които ме дразнят ужасно много в това, да споделяш сграда с още 50 човека. Приемам го като необходимото зло, разбира се. Като нямаш избор, ще търпиш, много ясно. И за мен важи.
То си е до човек. Не отричам, че има хора, на които този начин на живот им допада. Съвсем нормално, в правото си са, щом ги кефи.

P.S.: Контесата, както всички знаем, е в чужбина. Нормално е да живее в друга реалност.

Не, много добре се усеща тя в каква реалност живее, иначе нямаше да ги мисли още имотите на свекърите, които като абсолютна и относителна стойност за площта си са на по-висока цена от паянтовата къща в канадската пустош близо до Северния полюс, в която можеш да влезеш с ритник през стената и е на едно скромно пожарче от пълната анихилация. Като се сетя какви дитирамби се лееха за апартамента с килера в провинциалното малко градче, който са им дали, надали този апартамент в 30+ години след предоставянето му на родителите ѝ, е зарязан и неремонтиран, защото нямало смисъл да се ремонтират апартаменти. И всъщност точно апартаментите са урбанистични жилища, практичен избор за хора с интензивен начин на живот, не за пенсионери. За пенсионерите е по-добре къща, да не зависят от асансьор, ама хора, на които им се налага ежедневно да пътуват по 3 часа до работа, ако държат да живеят в къща, ще се съсипят от път и няма да разберат нищо от тази къща. Иначе всеки може да си позволи да живее в къща, ако това е единственото му условие. Има къщи на цена от 5 хиляди до милиони. С продажбата или отдаването под наем на жилище в София може спокойно да си позволите много прилична къща извън столицата, щом решите.

# 431
От Кюстендил до София е час и половина мисля, от Благоевград дори по-малко.
От Южния парк до Дружба Езерото пътувах за един вечерен курс известно време. С градския транспорт вечер в 18ч. въобще не беше много бързо. Пеша до хотел Хемус, с метрото до Сердика, сменявам другата линия, адска ама адска навалица, 15 спирки по-късно пак пеша 10-15 минути. Отказах се да съм еко много бързо... С колата пътувах по 40 минути.
А до вилното ни място е 60-70 минути. За някои хора спокойствието, тишината и чистотата са  по-ценни от един два часа на ден. Но не и ако има малки деца, тогава те са най-важните.

# 432
To ако не се ремонтираха апартаменти, HGTV нямаше да има шоута за реновация точно на...ами апартаменти в Ню Йорк, струващи майка си и баща си, с култово местоположение.

# 433
И всъщност точно апартаментите са урбанистични жилища, практичен избор за хора с интензивен начин на живот, не за пенсионери.
Това е самата истина. Или за хора с достатъчно високи доходи, за да плащат на поне една домашна помощница, ама не приходяща, а на цял работен ден, плюс градинар. Твърдя го като човек, имащ и апартамент, и къща. Преди години бях много ентусиазирана за живота в къщата. Като прекарах там първия месец, при това през лятото, когато се коси и полива, ентусиазмът ми рязко спихна.

Фри, даже е по-малко. Майка ми живее там- час и десет минути ми отнема от врата до врата, т.е. включвам и карането в София до нас, а аз не карам като Фитипалди.

# 434
Няма смисъл да обяснявам. Просто мисля така и няма значение къде живея.

Изтрелваш някаква глупост и дизертираш. Обоснови се де. Не си струва да се ремонтира апартамент, защотото, 1во, 2ро, 3то. ?
Хората които живеем в апартамент да не ремонтираме, ако нещо се повреди, така да го оставим?

Общи условия

Активация на акаунт