Моля , някой да ми помогне с мнения , объркан съм

• 21 232
  • 450
  •   1
Отговори
# 435
Ама в къщата имало работа ли? В една друга тема обясянваха колко било неангажиращо и релаксиращо да си в къща с двор в сравнение с апартамент, че и по-евтино Grinning

# 436
Обаче Контесата е тарикат - има двор в климатична зона, където всичко расте с около сантиметър на сезон. Обаче двор в някое плодородно българско кътче...без рязане яко всяка година става джунгла.

Изобщо, зависи от флората и фауната. И дали двора ти ще го налазят нахални люляци или мечки гризли.

# 437
Миналата зима ме налази съсел. Изплюска ябълковия мармалад. Които буркани не беше успял да измуца, им беше пробил капачките, гадината долна. Вонята- безценна. Физиономията на Уишмастъров, докато изхвърля вонящата щайга, още по-безценна.

# 438
Позната имаше проблем със съсел и кокошките на съседите, понеже съседите обвиняваха нейното куче. Оказа се, че има паднали жертви и през седмицата, когато тя и кучето са в София, та се размина само с две плащания.

# 439
по въпроса с многотооо работа по една къща, ще ви кажа че не е чак толкова зле, колкото го изкарвате. просто живелите в апартамент, не са правили почти нищо освен почистване и ремонт и им е трудно ако се преместят в къща.
нашата е от градски тип, на 15 мин от центъра. имаме малък двор, който е засят с райграс и плодни дръвчета. останалата част е с наредени плочи. през пролетта райграса се коси по често, но през зимата и късното лято, не чак толкова. за един по млад човек и една хубава косачка не би било проблем това. даже може да е разтоварващо от стреса в офиса. плодните дръвчета и асмата идва човек който да ги орязва пролетно време. татко си я пръска все още. есента се събират с братовчеди да я оберат. разбира се това е ако искаш да поддържаш асма, може и да я махнеш. имаш и 1-2 пъти метене на листата. сега ако искаш супер образцов двор, има повече работа, но нашия не е. разходи за ремонт може да са малко по високи, но поне като си го направиш е както трябва. няма кой да те наводнява или да ако си на последен етаж и тече покрива, да събираш пари от всички за ремонт /понеже е обща част/. често като се прибера зарязвам колата отключена в двора, имаш си място да паркираш, не пречиш на никого, няма разправии. имаме си и гараж и огромно избено помещение. двора у удобен ако искаш домашен любимец. понеже е в града имаме достъп до всичко - къщата е газифицирана и така се топлим в момента. имаме и старо котелче на дърва и въглища, така че може и на твърдо гориво. лятото има повечко буболечки влизащи в къщи. имали сме и доста мишки, когато съседите държаха зърнени за да хранят кокошките си.

# 440
Съселът е гад мръсна, която може да проведе инвазия дори на чисто нов покрив. И затова родопските вили са романтика, но аз знам какви колонии от гадинки се крият под керемидите. Спасението е да има хора, от които се плашат, плюс завъждане на котараци наоколо с достъп до покрива. Ултразвук помага, ама малко.

# 441
  • София
Уиш, офтопик, ама дай рецептата за мармалада, може и на ЛС. Свекърва ми има много ябълки, ама не стават много за ядене, та всяка година се чудя какво да правя щайгите, които праща.

# 442
Няма смисъл да обяснявам. Просто мисля така и няма значение къде живея.

Изтрелваш някаква глупост и дизертираш. Обоснови се де. Не си струва да се ремонтира апартамент, защотото, 1во, 2ро, 3то. ?
Хората които живеем в апартамент да не ремонтираме, ако нещо се повреди, така да го оставим?
Не изчезвам, а не смятам за нужно да се обяснявам особено на потребител с такъв тон като кукумицинка.
За мен лично апартаментите са подходящи за самотни хора и пенсионери или за професионалисти работяги ако са в град като в Ню Йорк примерно. За млада двойка планираща деца е подходящ друг тип жилище, според мен.

Ако има наследен апартамент в град, в който иска да живее, да си го ремонтира колкото желае. Всеки избира различни неща и всички мислим различно.

# 443
Съсели, къртици, пчели, оси и от друга страна - противни съседи, трудно събираеми такси за поддръжка на общи части......Аз като си включа аспиратора, и кухнята ми се пълни с дим. Приказно става Simple Smile
Неангажиращо е в къща с двор, да, но пак е въпрос на разбирания и избори.

# 444
Няма смисъл да обяснявам. Просто мисля така и няма значение къде живея.

Изтрелваш някаква глупост и дизертираш. Обоснови се де. Не си струва да се ремонтира апартамент, защотото, 1во, 2ро, 3то. ?
Хората които живеем в апартамент да не ремонтираме, ако нещо се повреди, така да го оставим?
Не изчезвам, а не смятам за нужно да се обяснявам особено на потребител с такъв тон като кукумицинка.
За мен лично апартаментите са подходящи за самотни хора и пенсионери или за професионалисти работяги ако са в град като в Ню Йорк примерно. За млада двойка планираща деца е подходящ друг тип жилище, според мен.

Ако има наследен апартамент в град, в който иска да живее, да си го ремонтира колкото желае. Всеки избира различни неща и всички мислим различно.
Ние обаче повечето пишем от българската действителност и тук е много по функционално, удобно, материално ефективно, лесно, да се живее в апартамент. Иначе, да, има хора които живеят във иглу и за тях това е оптимума.

# 445
  • MI
България=София? Защото има доста български градове, където не е толкова невероятно да живееш в къща, вътре в града а не на село. Всъщност май в почти всички други градове далеч не е непостижимо, но и нямаш декар двор, нито съсели. Което пак ме връща на въпроса, не пътувате ли из България?!

# 446
Нели, зависи. Моето селско шато е всъщност в областен град. Ама на края на града, точно в подножието на Осогово. Около 3 декара двор и съсели вилнеещи на воля. Косачката замества всякакъв фитнес, но е незаменимо готино за уикендите и ваканциите. Всеки ден обаче, найн. Ш'са гътна.

# 447
България=София? Защото има доста български градове, където не е толкова невероятно да живееш в къща, вътре в града а не на село. Всъщност май в почти всички други градове далеч не е непостижимо, но и нямаш декар двор, нито съсели. Което пак ме връща на въпроса, не пътувате ли из България?!
Аз лично съм във Варна.
Пишещите тук повечето са в София, да. 3млн жители, нормално.

По селата не останаха млади хора.

# 448
  • MI
Сега, във Варна не е като да няма къщи. Е, не в идеален център, ното във Владиславово, но определено има. И на смешно разстояние с кола на фона на разстоянията в големите градове. Та, който иска, има начин. Wink
Уиш, аз нямам нищо против три декара двор, просто казвам че има хиляди варианти между апартамент в центъра и селска къща. И е въпрос на избор и лични предпочитания какво ще избереш. Само да не генерализираме, че България или си в панелка, или в затворен комплекс, или на село с мотиката.

# 449
О, разбира се. Има куп приятни градски къщи.

Общи условия

Активация на акаунт