СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 405
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Уф, аз качих 37.5 и се чудя какво да правя. Да пия ли парацетамол или само, ако се покачи повече. Четох, че точно в началото е най-опасен този грип. Лекарката ми разреши парацетамол, но в листовката му пише да не се пие в първия триместър.
Понеже аз също много се притеснявам от грипа и разпитах гинеколожката ми как да действам ако ме хване. Тя каза в самото начало ударни дози витамин Ц и Парацетамол за да се пресече. Биозин Мама може да се увеличи  на две таблетки по време на болестта.Иначе това не е толкова висока температура, тежкия грип започва с много високи стойности, така че най-вероятно е някое по-леко вирусче или настинка. Пробвай и с природни методи като мед и лимон, на мен това много ми помага за гърло специално.с Също така много течности да изкарваш гадостите. Стискам палци да го прибориш бързо 🤗

# 76
Ох,на мен да ви кажа много ми олекна, токсоплазмозата е отрицателна! Сега само се чудя защо беше този положителен .. да не би от друго да се е повлиял? Не знам за какво да се изследвам обаче 😂
Поздравления за хубавия резултат! Ти за настояща инфекция ли изследва и кои антитела ти бяха положителни, за стара инфекция ли?

# 77
Ох,на мен да ви кажа много ми олекна, токсоплазмозата е отрицателна! Сега само се чудя защо беше този положителен .. да не би от друго да се е повлиял? Не знам за какво да се изследвам обаче 😂
Поздравления за хубавия резултат! Ти за настояща инфекция ли изследва и кои антитела ти бяха положителни, за стара инфекция ли?
Преди месеци и двете бяха положителни, преди месец само антителата за стара инфекция си стояха, но в друга лаборатория ми казаха пак и двете положителни и аз изтрещях.. и пак си пуснах в старата- дори още повече са намаляли за настояща, т.е. Отрицателно е igm но вече почти клони към нула. 😊 Моят съвет - като изследвате такива стойности си ходете на едно и също място, за да се следят стойностите, защото всяка лаборатория си има различни методи и ето, ако се бях доверила на тези “съмнителните” кой знае сега какво щях да правя...

# 78
  • Sofia
Понеже аз също много се притеснявам от грипа и разпитах гинеколожката ми как да действам ако ме хване. Тя каза в самото начало ударни дози витамин Ц и Парацетамол за да се пресече. Биозин Мама може да се увеличи  на две таблетки по време на болестта.Иначе това не е толкова висока температура, тежкия грип започва с много високи стойности, така че най-вероятно е някое по-леко вирусче или настинка. Пробвай и с природни методи като мед и лимон, на мен това много ми помага за гърло специално.с Също така много течности да изкарваш гадостите. Стискам палци да го прибориш бързо 🤗
Благодаря Milata12! Ще увелича Биозина. Слава богу, падна тази температура.

# 79
Включвам се 😊 Още ми е трудно да повярвам и да се настроя. Вчера си направих уринен и след това кръвен тест. Термин 15 септември. Нула симптоми все още, освен че се въртя като пумпал през нощта. Чакам ги с нетърпение, че така е трудно за вярване.

ВКЛЮЧВАМ СЕ И АЗ... ПРИ МЕНЕ БЕШЕ СЪЩОТО. ТЕРМИН ОКОЛО 12-15.09! Blue Heart

# 80
  • София
Струва ми се, че май сме се събрали повече с втора бременност? В предишната тема (с първото ми дете) бяхме почти на 90% дебютантки Simple Smile. Казахте ли на големите си деца вече, как реагираха? Моето момиче е на 2 г. и 5 м. и още не разбира особено, но въпреки това се опитах да ѝ обясня, че в корема на мама има бебе (най-много да си мисли, че съм изяла някое бебе Grinning).

# 81
Мили бъдещи мами, аз съм от Септемврийки 2018 и искам също да ви пожелая прекрасни 9 месеца. Да минат бързо и леко Grinning
Аз бях с термин 1.09 , но родих на 22.08 и в момента почти 5 месечното ми диване ми спира тока Grinning Heart , та за това чак сега видях темата и ме налегнаха такива спомени, че нямаше как да не ви пиша.
Още веднъж лека бременност. Насладете й се! Hug

# 82
От два дена имам страшен апетит, направо се измуявам от себе си. Стремя се да хапвам по здравословно. Ниско доли усещам придърпвания, бодежи. И не мога да стана от леглото. Изпитвам страшна умора. Anguished

# 83
Струва ми се, че май сме се събрали повече с втора бременност? В предишната тема (с първото ми дете) бяхме почти на 90% дебютантки Simple Smile. Казахте ли на големите си деца вече, как реагираха? Моето момиче е на 2 г. и 5 м. и още не разбира особено, но въпреки това се опитах да ѝ обясня, че в корема на мама има бебе (най-много да си мисли, че съм изяла някое бебе Grinning).
Имам момченце на 3 годинки и е много въодушевен. Целува ми коремчето, предлага на бебето да яде, предлага му да играят с топка Simple Smile Иска сестричка, като цяло идеята за бебе е негова Simple Smile Горд е, че е батко. Сега е малко настинал и ми казва "Мамо, няма да целувам бебето, болен съм, ще го заразя". Душичка ми е той Heart

# 84
  • София
Аз исках да изчакам да мине и трети месец, преди да кажа на голямото си дете (2 г. и 2 мес.), но така и не издържах, та вече съм обяснила, че ще си имаме бебе, показала съм снимка от ехографа, обяснила съм, че това е снимка на коремчето на мама отвътре и съм показала бебето и стаичката, в която то живее в корема.  Обяснила съм, че бебето е колкото зрънце леща и ще излезе от корема, когато стане достатъчно голямо. Мисля, че детето ми още не може много да осмисли новия член на семейството. Предполагам, че ще се радва повече, когато бебето започне да раздава ритници през корема ми, но засега малко като приказка възприема историята за бебето. Аз само се моля всичко да е наред с тази бременност и да е с успешен финал.

# 85
Здравейте, и аз като вас се въртя цяла нощ, през деня ми се спи, гади ми се , нервно ми е и още куп такива подобни. Simple Smile Надявам се да изкараме всички леко бременеене. Simple Smile

# 86
Да ви попитам какви витамини пиете, аз за сега обикновенна филиева киселина на Неофилик, но си мислех за Фемибион или Биозин мама, вие какви приемате?

# 87
Вчера говорих с док точно на тема витамини и компания и той ми каза да си пия фолиевата киселина и нищо повече. С разнообразна храна и наблягане на зеленчуци се набавят всички витамини.

# 88
Споделихте вече с някой, тази прекрасна новина?  Аз за сега съм на двойна доза фолиева киселина, понеже съм с бета таласемия Simple Smile

# 89
Lyubomira_buba все още знаем само аз, таткото и доктора  Grinning Решихме да изчакаме да чуем сърчице и тога ще кажем на родата

Общи условия

Активация на акаунт