СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 1

• 45 420
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Аз не можах да издържа, казах на майка ми и на една по-близка колежка. Искам да си обсъждам с някого болежките Simple Smile Мъжът ми каза на един приятел. Иначе на останалите ще чакаме след третия месец.

# 91
Ние споделихме с кумовете ни и с няколко колеги, просто не издържахме. След седмица сме на втори преглед и дай Боже всичко да е наред, и да чуем сърчицето, смятаме да кажем и на родителите ни, а вече нямам търпение. Имам страшно много притеснения, въпроси и вълнения, като за първа бременност, и много искам да има вече с кой да ги споделям Simple Smile

# 92
  • София
Не съм казвала на никой за бременността (освен на мъжа ми, на детето и на лекарката ми). На останалите ще казвам, след като минат първите 12 седмици, преди това ми е твърде несигурно всичко. Мисля да изненадам моите родители и майката на мъжа ми с новината, поднесена вместо подарък за 8-ми март /разбира се, ако всичко се развива добре до тогава/.

# 93
И аз смятам да кажа след сърчицето на родителите ни, а на другите по-нататък след 3 тия месец, ако всичко е наред разбира се Simple Smile

# 94
Да ви попитам какви витамини пиете, аз за сега обикновенна филиева киселина на Неофилик, но си мислех за Фемибион или Биозин мама, вие какви приемате?
Аз пия точно фолиева и биозин мама.

# 95
Ние казахме на родителите ми и на свекъра и свекървата. На едни по-близки приятели и от вчера и моят работодател знае, тъй като ще ми се наложи да напусна, работата не е особено лека. След 10тина дни и ние сме на преглед да видим сърце. Мислехме да изчакаме да се мине 3тия месец, но не издържахме, пък каквото е писано ще стане.
И аз пия фолиева киселина + аспирин протект по предписание на лекаря. За други витамини за сега нищо не ми е казвал, а аз на своя глава не смея.

# 96
Пия фолиева киселина, магнезий, витамин Ц и Д и рибено масло

# 97
Здравейте мами, включвам се и аз за около 15ти септември. За мен е първа бременност и постоянно го мисля. Разбрах още преди да ми дойде, защото гърдите започнаха да ме болят много по-рано (около 10тина дни преди да ми дойде), което не е обичайно. Правих си тест 3 дни преди да ми дойде - не издържах хаха ии имах много бледа втора чертичка. После моят приятел ми каза, че ме е сънувал бременна с голям корем и се чудел защо при нас толкова бързо било станало, а с наша приятелка, която съвсем скоро роди, толкова време го обсъждаме, чакаме.. И на 3тия ден от закъанението чертичката беше съвсем наситена. Освен гърдите, постоянно ми се спи през деня, а през нощта се будя и се въртя много.
Сега ви пиша от болницата, защото вчера прокървих и след спешното ме приеха на системи. Но докторът каза, че бебето (все още само плоден сак) е там, определя го като в 6 г.с. ии не вижда отлепване или друга причина. Според него "такива ае задържат". Та, сега съм вързана за една система от снощи и се надявам скоро да чуя сърчице ии всичко да е нарееед!!!
Не бях казвала на никой, исках да мине в сряда прегледа и тогава да кажем на родителите и на сестра ми - бях измислила толкива начини ии много исках да им вида физиономиите.. Е, такъв начин да им съобщя не бях планувала 😂
Извинете ме, стана доста дълъг пост, ноо както казах - много го мисляя ии исках всичко да си споделя! 😶

# 98
Здравейте мами, включвам се и аз за около 15ти септември. За мен е първа бременност и постоянно го мисля. Разбрах още преди да ми дойде, защото гърдите започнаха да ме болят много по-рано (около 10тина дни преди да ми дойде), което не е обичайно. Правих си тест 3 дни преди да ми дойде - не издържах хаха ии имах много бледа втора чертичка. После моят приятел ми каза, че ме е сънувал бременна с голям корем и се чудел защо при нас толкова бързо било станало, а с наша приятелка, която съвсем скоро роди, толкова време го обсъждаме, чакаме.. И на 3тия ден от закъанението чертичката беше съвсем наситена. Освен гърдите, постоянно ми се спи през деня, а през нощта се будя и се въртя много.
Сега ви пиша от болницата, защото вчера прокървих и след спешното ме приеха на системи. Но докторът каза, че бебето (все още само плоден сак) е там, определя го като в 6 г.с. ии не вижда отлепване или друга причина. Според него "такива ае задържат". Та, сега съм вързана за една система от снощи и се надявам скоро да чуя сърчице ии всичко да е нарееед!!!
Не бях казвала на никой, исках да мине в сряда прегледа и тогава да кажем на родителите и на сестра ми - бях измислила толкива начини ии много исках да им вида физиономиите.. Е, такъв начин да им съобщя не бях планувала 😂
Извинете ме, стана доста дълъг пост, ноо както казах - много го мисляя ии исках всичко да си споделя! 😶
Спокойно, всичко ще е наред. Стискам палци Simple Smile

# 99
Лелее момичета, добро утро?! 😬😀 При мен е някакъв ужас - вчера цял ден, че и до сега страшно гадене, без повръщане, но чак не мога да го повярвам. Доста пъти си мерих температурата, убедена че съм лепнала грип, вирус.. но си е 36,5. Нямам друго неразположение, това от бременността ли да е? 😶 Та чак до сега направо се моля до после да се разкара..

# 100
Лелее момичета, добро утро?! 😬😀 При мен е някакъв ужас - вчера цял ден, че и до сега страшно гадене, без повръщане, но чак не мога да го повярвам. Доста пъти си мерих температурата, убедена че съм лепнала грип, вирус.. но си е 36,5. Нямам друго неразположение, това от бременността ли да е? 😶 Та чак до сега направо се моля до после да се разкара..
Да, с първата ме държа пълни 5 месеца 😂 погледни го от добрата страна така няма да качиш много 😀. Но е хубаво да пиеш витамини.

# 101
Да, с първата ме държа пълни 5 месеца 😂 погледни го от добрата страна така няма да качиш много 😀. Но е хубаво да пиеш витамини.

О, за сега ям! 😂😂😂 дебна точно момента, в който за някакви секунди ми се поразминава, ям набързо и после агонизирам 😂 защото чувствам някакво общо стомашно неразположение и не мога да разбера от глад ли ми се гади (въпреки че ям доста) ще повръщам ли или ще се “разстроя” 😀 такова е...

# 102
Аз казах на моите родители - не са много въодушевени. Нямам никакви признаци дори вече се чудя дали съм бременна - единствено усещам кисилини, и умора. На 20 януари съм на трети преглед док. каза ми, че тогава съм в 7г.с.. Надявам се всичко да е наред.
П.С. Смятам да си правя кръвни изследвания преди да отида при док. на 20 януари, за да използвам момента че, съм в болничен, но не зная какви, бихте ли ме упътили в това ми начинание HugHug

# 103
Споделихте вече с някой, тази прекрасна новина?  Аз за сега съм на двойна доза фолиева киселина, понеже съм с бета таласемия Simple Smile
Аз също съм с таласемия. Наблягам на фолиева и правилно хранене. Ако искаш, пиши на лично, ще се радвам. Simple Smile))

# 104
  • София
Добро утро, момичета:) От няколко дни чета темата и събирам смелост да си направя тест Blush Днес си направих и видях 2 чертички Heart Eyes Присъединявам се към вас, с термин по калкулаторите в нета 23.09.
Трета бременност е за мен, имам си 2 момченца (големия е първи клас, малкия на 4г5м).
За сега май няма да казваме на никой, поне да мине първия преглед, който не съм решила още при кого да е Rolling Eyes
Откъм неразположение: на моменти ми се гади, но друго не. Напрежение в гърдите нямам, вероятно от дългияя стаж в кърменето Laughing Срязва ме корема чат пат, но при мен като цяло се случва, защото първия ми син е роден секцио и още оттогава си ме срязва чат пат ниско долу   Sad

Пожелавам лека бременност на всички и леко раждане Hug

Искате ли да си направим faceboок тайна група?

Общи условия

Активация на акаунт