Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 574
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Те са май към Бургас, или бъркам…

# 376
Благодаря за съветите за цистита! Нищо не помага и сутринта ще пускам стерилна урина. Ще взема и чай от мечо грозде докато ми излезнат резултатите... но ето че пак не мога да спя от позиви, ужасно е Sad

# 377
Благодаря за съветите за цистита! Нищо не помага и сутринта ще пускам стерилна урина. Ще взема и чай от мечо грозде докато ми излезнат резултатите... но ето че пак не мога да спя от позиви, ужасно е Sad
А на лекар отиде ли? За резултат и антибиограма ще чакаш поне три дни.

# 378
Ще мога в понеделник да го посетя. Пуснах стерилна урина и обикновена. Междувременно пия мечо грозде, но четох, че в големи дози е опасно и може да доведе до гадене, повръщане, световъртеж. По колко чаши на ден мога дс пия? 3-4?

# 379
Здравейте! Бях ви писала преди време за токсоплзмозата, как преди месеци беше положителна, декмври месец проверих и igm беше отрицателен. Пуснах в съвсем различна клиника и там пък ми казаха и igg и igm положтелни, което бе невъзможно. Отново пуснах в клиниката, в която до преди си се следих- пак igm отрицателен, дори още повече намалял от 3 на 2.4. Малко ме притеснява че igg както беше спаднал от около 300 на 218, сега последно е 258. Първо си помислих, че с намалянето на igm се увеличава igg, но дали е така? Някой от вас дали може да ми помогме малко да си разгадая резултатите. Иначе пуснах генетично изследване и още го чакам, но много бях притеснена затова пуснах и в клиниката.. Благодаря!

# 380
Ще задам и тук един въпрос, който ме хвърли в големи размисли.
Ще се опитам да го обясня в сбит вид - когато отидеш при специалист, независимо платено или с направление, той ти издава документ (май амбулаторен лист се казваше), с определена диагноза. Интересно ми стана дали информацията от този лист отива в някаква централизирана система за данни на гражданите и е достъпна за държавните институции, МВР и т.н.?
Тези въпроси изникнаха при мен, защото следващата седмица мисля да отида и да си поговоря с психиатър (от доста време се чувствам подписната), но малко ме притеснява, ако ми постави някоя диагноза, дали това би могло да възпрепятства бъдещи мои планове и действия. За да разберете за какво говоря, ще дам пример - ако пожелая да подам документи за Виза до Щатите, да речем, службите ще има ли как да разберат за диагнозата ми от психиатъра и евентуално да ме отхвърлят като кандидат по тази причина?

# 381
Въпросът ти е интересен...според мен само ако е по НЗОК, ТЕЛК решение и подобни. Официално не би трябвало да имат право, а и технически нямаме единна база данни или здравно електронно досие на пациента
Ако имаш ТЕЛК, пенсии и други подобни дори обикновена банка ги вижда...съвсем незаконно и неофициално, ама факт Simple Smile Та и посолството би могли
Според мен частно платен преглед няма да има никаква "следа" . някои дори са...незакони, с пари в джоба и без амбулаторен лист Simple Smile Ако идеш с направление и платиш с карта- не знам Joy Според мен питането ти във форума оставя повече "следи".

мадам тиква, какво стана с мъжът ти?

# 382
Въпросът ти е интересен...според мен само ако е по НЗОК, ТЕЛК решение и подобни. Официално не би трябвало да имат право, а и технически нямаме единна база данни или здравно електронно досие на пациента
Ако имаш ТЕЛК, пенсии и други подобни дори обикновена банка ги вижда...съвсем незаконно и неофициално, ама факт Simple Smile Та и посолството би могли
Според мен частно платен преглед няма да има никаква "следа" . някои дори са...незакони, с пари в джоба и без амбулаторен лист Simple Smile Ако идеш с направление и платиш с карта- не знам Joy Според мен питането ти във форума оставя повече "следи".

Излиза, че няма еднозначен отговор. Simple Smile
Ами, като говорих с психиатъра, тя каза, че накрая на прегледа ще ми издаде документ - предполагам, че точно за амбулаторен лист иде реч. Платено ще ходя, не с направление.
Аз не се крия, нямам заболявания, нищо не е станало, просто се зачудих дали от нищо и никакъв преглед може да стане от играчка - плачка.

# 383
Не смятам, че ще се знае някъде, че си ходила и каква ти е диагнозата.
Единствено от полицията биха могли да изискват такава информация, но пак със заповед, предполагам.
Мои си разсъждения..

# 384
Първо - тя няма да ти сложи диагноза с психична болест от типа на шизофрения или биполярно разстройство (старото маниакална депресия).

Второ - данните от прегледа обаче се отразяват в онази база данни на Здравната каса, предполагам когато е с направление прегледа, и това може да ти окаже влияние за здравна застраховка, ако някога решиш да си правиш.

Трето - не мисля, че посолството на САЩ имат чак такъв достъп, нито че подобна информация влияе за визите. Така или иначе издават визи и за лечение в САЩ.

# 385
  • София
Гърне и аз като другите съм на мнение, че частните прегледи не се отразяват в общодостъпна база данни. В големи частни болници обаче, всеки лекар като отваря пациентско досие, може да проследи кога и къде е бил (в тяхната болница само, мисля) и да изчете диагнози и предприето лечение. За да си спокойна може да попиташ лекаря.
На всеки се случва, да се разцентрова в определен момент. Ако чувстваш, че имаш нужда от обяснение, подкрепа, лечение.. дано попаднеш на добър специалист. Желая ти спокойствие и това да премине.
Успех.

# 386
Благодаря ви!

MissChanandlerBong, това с Визата беше просто пример, не смятам, че скоро ще ходя към Щатите. Въпросът беше, че в много ситуации (например, при кандидатстване за някои по-специфични професии) е наложително да си в перфектно психично здраве и се зачудих доколко тази информация е общодостъпна.

silver birch, благодаря за милите думи! Hug

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 16:26 от Гърне без похлупак

# 387
Не искам да ви плаша ,но при един познат така се получи от болестта ,която имаше а тя е болест на крон!На лекар задължително!Искам да попитам и аз за тези сливици аз имам точно такива тапи,но така и не ми дадоха точно обяснение лекарите от какво ми стана така сливицата на джожчета ясно че тапата е от храна се събира,някой знае ли нещо по въпроса?

# 388
Просто особеност на организма. Щом знаеш ,че го имаш, почиствай добре и това е. Няма друго лечение или причина

# 389
Аз съм чувала, че налепи по сливиците има и при отслабен имунитет или някаква инфекция в устата.

HAPPY, а така няма ли да имаш постоянно лош дъх? Thinking Въдят се бактерии в тези джобчета, де да знам.

Общи условия

Активация на акаунт