Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 417
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Абсолютно е така!!! Вместо сега да се разцепваме в някоя дискотека или бар, то четем ужасии в нета!

# 586
А до 38 градуса температура грип ли се счита, или над 38 ако вдигнеш е грип? Някой беше казал, че под 38 е вирус, не грип
Грипът пак е вирус. По принцип грип винаги е съпроводен с висока температура. Но всеки организъм си се справя по различен начин с инфекциите. Грип е инфекция. Мисълта ми е, че ако Вашият имунитет е много силен, може пък и по-лесно да се справя с грипа, което Ви устройва. Във всички случаи ви съветвам да ограничите максимално контактите си със здрави хора, защото ако е грип и заразите някого, който няма Вашата силна имунна система... Сама чувате новините всеки ден, тежък е, води до усложнения, вече има регистрирани и доста смъртни случаи в България.
Възможно е и да е друг вирус. Моят син на 26-ти декември започна да вдига темература, до вечерта вече беше 39.5, незвисимо, че му давахме за Т. На третия ден чак започна да пада и лека полека се оправи. Тъкмо беше добре, лепна друго с ниска Т до 38 градуса. И това мина към 3-4. На 7-ми тръгна на градина. На 9-ти вдигна Т до 38.2 и много бързо я сваляше и бързо отмина. Та... не върлува само грип, изобщо тази година е нещо страшно.

# 587
Според вас помагат ли маските, които ги продават в аптеките срещу заразяване? Казаха ми, че до 1 час предпазва, ама аз и до толкова не вярвам 🤨🤔 Много ме е страх да излизам сега като съм бременна в грипната епидемия, дори до магазина като ходя и си слагам, но дали има ефект..
Четох някъде, че маските са ефикасни, докато не се овлажнят (от дишането), в момента, в който се овлажнят, стават те самите заразители, защото вирусите обичат влажното и нямат проблем да проникват през влажна тъкан. Демек... усетиш ли, че вече е влажна, сменяй Simple Smile

# 588
Миленка, мисли за бебчето ❤. Аз имам вече бръмбарка вкъщи, но, както каза, само чета за ужаси в нета...трябва да се радваме на децата и на другите около нас, да излизаме и тн.

# 589
  • Варна
Е, добре де, какво съм пипнала?! Нямам повече Т, освен вчера еднократно. Кашлям сухо и то не по цял ден. Пия си нурофен стоп колд, копривата на Тошков, витамини, противоалергипните не са спирали. Дали заради тях не съм се тръшнала?!

# 590
Какви чайове пиете при настинка? Питам за тези в пакетче, удобни да се прави чай на работното място, на Биопрограма, на Фитолек ли? Лайката изсушавала, мащерка ли е по-добре?

# 591
  • София
Има един (колко има ефект не знам) чай “При студ и зима”  с ехинацея, на Биопрограма. Съставки: плод шипка, стрък мащерка, цвят лайка, цвят бъз, стрък ехинацея (7%), стрък босилек.
Взимам го от Ремедиум, не го намирам на повечето места.

# 592
Е, добре де, какво съм пипнала?! Нямам повече Т, освен вчера еднократно. Кашлям сухо и то не по цял ден. Пия си нурофен стоп колд, копривата на Тошков, витамини, противоалергипните не са спирали. Дали заради тях не съм се тръшнала?!

Вирус.

Има такива с хрема, гърло, с или без темп.
Има с повръщане, диария.
Нас ни хвана с гърло, темп и болки в очите.
Ако е грип ще го познаете, едвам ще ставате от леглото, страшна отпадналост..

# 593
  • София
Има ли някои от вас , които са си правили инхалация (с гореща вода) с разтворен ГелоМитрол ?
Личната ми препоръча това , както и стандартна инхалация (с уред ) за секретите , които изкашлям сутрин .

# 594
Струва ми се добра идея.Само не знаех,че може да се инхалира ГелоМиртол.Как става по-точно?

# 595
  • София
Wind, ти имаше проблем с гълтането на хапчета май. Синулан форте поне са по-малки една идея.

Инхалирай си с физиологичен разтвор ако имаш инхалатор.
Ама с геломиртол, не знам.

И аз пия сега пък синулан форте, инхалации.. нещо много трудно минават тия вируси.. а уж и антибиотик пих заради възпаление. Тъпотия.

# 596
Не бих слагала гело миртол в инхалатора!той е и мазен, как ще вкараш мазни неща в дроба?!? Може би във вряща вода и с кърпа да, но не и в инхалатора за лекарства

# 597
  • София
За инхалатора имах предвид физиологичен.
А за геломиртол разтворен във вряща вода и да диша, не знам.

# 598
  • София
Личната каза , маслата във вряща вода , но то пак отива в дробовете , като каза Хепи , та не съм сигурна дали искам да го направя .
Ще си правя стандартни инхалации.

# 599
Здравейте, искам да попитам дали трябва да изчакам няколко дни след лечение с глоб. Флажил преди да сложа Гиназол вагинален крем, или няма значение ако го използвам веднага след лечението с глоб.?

Общи условия

Активация на акаунт