Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 461
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Mediterraneo
Не бих слагала гело миртол в инхалатора!той е и мазен, как ще вкараш мазни неща в дроба?!? Може би във вряща вода и с кърпа да, но не и в инхалатора за лекарства

Етерични масла се ползват за инхалации, геломиртолът е точно това.

Аз с питане. Стъпала и пръстите на краката на детето се белят от известно време( да речем 2 седмици). Няма зачервено, нито сърбеж, но си се белят. Гъбична инфекция? Ще я водя на личната да я погледне, ама взех да се чудя откъде ги хвана сега тези гъбички.

# 601
Може да е от обувките.

# 602
Личната изписваше инхалации с геломиртол на дъщеря ми като беше 3-4 годишна, защото таблетките не са за малко дете. Според мен за възрастен ще е много отслабен ефекта така.

# 603
Тарталета, при моят син лекуваме подобно белене, което се оказа дехидроза или нещо подобно, неуспешно от една година Confused  Ако намерите лек- пиши.

# 604
Тарталета, не искам да те стресирам, но най-добре заведи детето на дерматолог.
Малката така почна с безобидно уж белене на големите пръсти на краката. Личната предположи гъбична инфекция и повече от месец мазах с мехлем. От тогава сме сменили трима дерматолози, уж беше дехидроза, сега казват атопичен  дерматит. В омагьосан кръг се въртим и лек не сме открили все още. И аз се присъединявам към Марси. Ако откриете лек, пиши.

# 605

[/quote]
Грипът пак е вирус. По принцип грип винаги е съпроводен с висока температура. Но всеки организъм си се справя по различен начин с инфекциите. Грип е инфекция. Мисълта ми е, че ако Вашият имунитет е много силен, може пък и по-лесно да се справя с грипа, което Ви устройва. Във всички случаи ви съветвам да ограничите максимално контактите си със здрави хора, защото ако е грип и заразите някого, който няма Вашата силна имунна система... Сама чувате новините всеки ден, тежък е, води до усложнения, вече има регистрирани и доста смъртни случаи в България.
Възможно е и да е друг вирус. Моят син на 26-ти декември започна да вдига темература, до вечерта вече беше 39.5, незвисимо, че му давахме за Т. На третия ден чак започна да пада и лека полека се оправи. Тъкмо беше добре, лепна друго с ниска Т до 38 градуса. И това мина към 3-4. На 7-ми тръгна на градина. На 9-ти вдигна Т до 38.2 и много бързо я сваляше и бързо отмина. Та... не върлува само грип, изобщо тази година е нещо страшно.
[/quote]

Аз не съм болна сега, но се бях разболяла по нова година и го изкарах тежко- 8-9 дена не можех да се оправя. Та се чудех дали е същия грип, но няма как да разбера за жалост..

# 606
  • Пловдив
Писах и в друга тема ама айде и тук..
Бременна съм в 28 г.с и на моменти усещам вкус на кръв в устата и като изплюя има премесена със слюнка.
Ест отидох на УНГ след преглед каза спукване на капиляри и пия рутаскорбин за укрепване на капилярите.
Ама нали знаете страх.. Ужас и четене в нета просто прекрасно и от 2 дена имам дразнене в гърлото като преглъщам което никак не ме успокоява нямам кашлици, храчки и т. Н
Нямам проблем със кървене на венците което беше първото предположение.. Никне ми мъдрец, но не е от него..

# 607
  • София
И аз бях с кървящи венци докато бях бременна. Никога не ми се беше случвало подобно нещо. Беше в огромни количества и ужасно неприятно. Консултирах се със зъболекаря ми, който каза, че е “нормално” по време на бременност. След като родих изчезна проблемът.

Извинявам се, не съм разбрала добре написаното. Явно проблемът ти не е такъв.

Все пак, лека бременност от мен.

# 608
Бременна съм в 28 г.с и на моменти усещам вкус на кръв в устата и като изплюя има премесена със слюнка.
Ест отидох на УНГ след преглед каза спукване на капиляри и пия рутаскорбин за укрепване на капилярите.
Ама нали знаете страх.. Ужас и четене в нета просто прекрасно и от 2 дена имам дразнене в гърлото като преглъщам което никак не ме успокоява нямам кашлици, храчки и т. Н
Нямам проблем със кървене на венците което беше първото предположение.. Никне ми мъдрец, но не е от него..

От венците е. Като родиш всичко ще изчезне с магическа пръчка.
Не може от гърлото да имаш кръв в устата, тя ще се стича надолу.

# 609
  • Пловдив

От венците е. Като родиш всичко ще изчезне с магическа пръчка.
Не може от гърлото да имаш кръв в устата, тя ще се стича надолу.
дано е така благодаря ти много.

# 610
  • Mediterraneo
Тарталета, при моят син лекуваме подобно белене, което се оказа дехидроза или нещо подобно, неуспешно от една година Confused  Ако намерите лек- пиши.

Тарталета, не искам да те стресирам, но най-добре заведи детето на дерматолог.
Малката така почна с безобидно уж белене на големите пръсти на краката. Личната предположи гъбична инфекция и повече от месец мазах с мехлем. От тогава сме сменили трима дерматолози, уж беше дехидроза, сега казват атопичен  дерматит. В омагьосан кръг се въртим и лек не сме открили все още. И аз се присъединявам към Марси. Ако откриете лек, пиши.

Ау, определено още утре записвам час за личната и ще искам да я види дерматолог!

# 611
Здравейте, искам да попитам дали трябва да изчакам няколко дни след лечение с глоб. Флажил преди да сложа Гиназол вагинален крем, или няма значение ако го използвам веднага след лечението с глоб.?
Няма проблем веднага след поставяне на вагиналните глобули да мажете и с вагиналния крем .Но обикновенно това се прави вечер преди лягане и се поставя дам.превръзка,защото всичко е цапащо

# 612
Наднорменото тегло и хемороидите свързани ли са?

# 613
Мисля, че - да.

# 614
Здравейте! Възможно ли е всичките болки в корема и стомаха да се дължат на синдром на раздразненото черво? Преди две години се започнаха едни болки в корема и стомашно разтройство появили се точно по време на цикъл. Първо ми казаха, че всичко било от цикъла, болките бяха различни и варираха от дискомфорт до рязка болка предимно под ребрата от ляво и от дясно. Изчакахме да мине цикъла, защото личната каза, че влияе на изследванията и през това време ми изписа прахчета за стомашното разтройство. Дойде момент в който вече не можех да издържам и отидохме до дежурния кабинет, защото беше неделя и от там пък ми казаха бъбреци и ми изписаха един антибиотик от който личната ми лекарка много се възмути, та тогава реши да ме изпрати в болницата. От там пък след описание на симптомите и почукване отзад на гърба и пипане на корема, казаха, че не били бъбреци а било в крайна сметка от стомаха. Приеха ме под предлог, че можело да бъде всичко от язва до неразположение. Правиха ми ехограф, кръвни изследвания и такива на изпражненията и нищо не излезе. След това ми направиха сонда и изследване на дебелото черво под упойка и от там нищо не излезе. Изписаха ме предписвайки ми лекарства и така. Но от тогава всичко се повтаря,ту запек, ту разтройство, ту кашешти изпражнения. Пак болки, парене и дискомфорт. Пак два пъти на ехограф, пих Креон и пробиотици също така Еманера.  Пак нищо. И така две години. Вече почна да ме хваща паниката. Все си мисля, че имам няква язва, но не са ми я открили или нещо с черния дроб, панкреаса или бъбреците. На 21 години съм, а се чувствам като някоя баба.

Общи условия

Активация на акаунт