Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

• 61 679
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
El-Roi, трябва да разледаш по сайтовете колички за близнаци, да си определиш горе долу някаква сума, ако имаш ограничение и да отидеш да пробваш. Защото една количка е удобна за едни, друга за други. На мен лично голям проблем са ми дръжките, не ми пасват добре и още в магазина ме заболяват рамената. А за близнаци изборът е по-малък.
Аз нямам опит, но на мен повече ми допадат тези, които са едно зад друго. Смятам ги за по-удобни.

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 22:20 от shakri

# 106
Здравейте! Simple Smile Някой да се е спрял на Kikka Boo като марка? Или да е чувал мнения за техните колички? Simple Smile

# 107
Здравейте! Харесах една количка на CAM. Колелата ѝ не са много големи и гладки. Четох добри отзиви за нея, но никой не пише с тези колела как се движи в зимни условия. Някой нещо може ли да сподели , ако има такава или подобна. То е ясно, че на голям сняг няма перфектна количка.

# 108
  • София
El-Roi, имам приятелки и познати с близнаци, само 1 беше с количка тип влакче (едно зад друго), останалите все с едно до друго. Тези тип влакче са по-скоро за породени деца. Причината е, че това отзад е по-ограничено откъм пространство, а пък на предната седалка обикновено няма пълно легнало положение.

Моят съвет е да избереш нещо качествено, дори и 2ра употреба, защото ще се експлоатира доста и натоварва като кг.
На TFK количките са много маневрени, приятелка беше с близнашката, първо със столчетата я ползваха, за да гледат бебетата към тях, после с нормалната седалка (която си ляга до долу). Като поотраснаха си взе на Макларън по-компактния вариант.

Друга приятелка с летни бебетата направо си взе Макларън, но модела с по-големите гуми и напълно лягащите седалки.

# 109
 Привет, ще се местим в ново жилище без асансьор, на 5 етаж. Имам Jane Muum 3in1. Купих я, защото доста познати и приятели ми я препоръчаха като най-леката, въпреки че до сега си имахме асансьор. И наистина със зимния кош за новородено количката беше супер лекичка и дори съм я качвала два етажа с бебето вътре без проблем. Но сега вече сме на 6 месеца, сложих летния кош, малката и тя е 9 кила вече и доста тежичка ми идва... Аз мислех, че и с летния кош ще е така лека, но уви... По принцип имам намерение да си я оставям на партера, но ако беше със зимния кош определено щях да си я качвам. Сега обаче с този летен кош и тежест ми изглежда мисия невъзможна. Та въпросът ми е каква по-лека количка може да ми препоръчате? Не държа да е скъпа или на марка, просто наистина най-леката, разбира се и все пак да има някаква добра маневреност.

# 110
  • София
Elimelihubaveli, вариант е да изкарате още няколко месеца с комбинирана и напролет да вземеш тип лятна - Макларън, Плико мини, модели много.

# 111
  • София, България
Чудя се коя лятна количка ще издържи два-три пъти на ден качване и слизане 5 етажа. Не мисля, че с лятната количка ще ти е удобно, освен ако не я вдигаш по стълбите. А как се вдига една количка (дори и лятна) с дете, общо 15-20 кг. за 5 етажа? Neutral Face
Има ли вариант да я оставяте в кола? С Муум-а мисля, че ще ти е по-лесно слизането и качването, но ще е направо убийствено мъкнене поне по 2-3 пъти на ден сега лятото...

# 112
  • софия
Здравейте, спряла съм се на chipolino ava. Интересува ме подходящ ли е, удобна ли е и маневрена ли е? Дъщеря ми е едра и висока на годинка, тежи 12 кг. Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 16:57 от sofi2003

# 113
Чудя се коя лятна количка ще издържи два-три пъти на ден качване и слизане 5 етажа. Не мисля, че с лятната количка ще ти е удобно, освен ако не я вдигаш по стълбите. А как се вдига една количка (дори и лятна) с дете, общо 15-20 кг. за 5 етажа? Neutral Face
Има ли вариант да я оставяте в кола? С Муум-а мисля, че ще ти е по-лесно слизането и качването, но ще е направо убийствено мъкнене поне по 2-3 пъти на ден сега лятото...
Не, няма как в кола да я оставям. Гледах днес в един магазин бебешки колички, ми на всичките бяха едни малки колелца. И аз мисля, че май с моята ще е най-лесно, а направо виждам как наистина ще я оставям долу, какво да се прави...

Sofi2003, за Jane Muum ли става въпрос?

# 114
  • Пловдив
Аз оставям моята Jane muum в колата.Но понякога и аз нямам тази възможност и я качвам за съжаление .Точно заради това и аз започвам да се ориентирам към закупуването на някаква травел количка от тези съвсем малките които се сгъват като пакетче.И заради единственият минус,който има моята количка заема много място в багажника.За това ми трябва някаква компактна и малка (дори и втора употреба)единствено искам да е с цяла дръжка (бутала съм двуроги и не бях очарована).За да я ползвам по екскурзии и почивки и за градският транспорт.Детето ми е вече на 14 месеца.Кои са мини количките от които вие сте доволни?

# 115
  • софия
Моля за мнение за лятната количка  Chilopino Ava ?

# 116
Здравейте дами, имам опит с бебешките колички с  3 деца и  7колички до момента. Но сега ми трябва издръжлича количка за третото хлапе, което вече е голямо 1.9г.-но отдавна минава -14-15 кг. Определно ще я купя ползвана от сайтовете. Искам да има цяла дръжка, за да мога да държа и другото дете, седалката да е широка в горната част- да не стои детето с едното рамо напред, че и това ми се е случвало.Гледаха, гледах и се спрях на няколко модела. Ако може отзиви от ползвалите такива колички. А ако има някоя мама с едро хлапе с друго предложение - с удоволствие ще го чуя. Дотук съм се спряла на :
1. Nuna Pepp
2.Cybex Callisto
3.Chicco Oh La La

Благодаря за мненията предварително

# 117
  • Пловдив
Аз също съм на вълна лека и компактна при сгъване количка. Ползвам си Mamas and Papas Urbo2 с голям кеф и нямам намерение да я продавам или сменям, но тъй като също съм с три деца ми трябва нещо много компактно за пътуване. Иначе съм много доволна от количката, бях писала преди, че в сравнение с Peg perego book plus s, която ползвах преди е не толкова маневрена, но определено ми е по-удобна. Много е компактна, без проблем се навирам отвсякъде, не се запъва по дупки и неравности, а на паваж се движи перфектно, а освен всичко друго дизайна и е страхотен и е супер изпипана във всяко едно отношение. Но сгъната заема доста място в багажника и колкото и голям да е той, не ни стига. Иначе пег перегото съм го изпратила при майка ми и се ползва общо взето за спане с коша за новородено, но е доста по-обемна количка, а и лично на мен  не ми харесва с коша за след шестия месец изобщо .
В последните дни доста гледах и четох стари теми, но не намерих кой знае колко коментари и ще се радвам да чуя мненията ви за
GB qbit plus и easywalker bugy xs.
Иначе ако ви е интересно може да погледнете тази класация за малки и леки колички има хубави предложения http://www.madeformums.com/reviews-and-shopping/10-of-the-best-l … der-6kg/1504.html

# 118
Гледах, гледах и май се спрях на Chicco Ollala. И аз ще се радвам на мнения за нея Simple Smile
Обаче се изумявам как в чужбинските сайтове е към 80 паунда/ 180 лв, а тука 350 лв 😀

# 119
Катрин ` аз също съм се насочила към GB qbit и Easywalker. Приятелка пък е със Silver Cross и е супер доволна, но пък нея няма къде да я видя на живо май...Jane, която е в класацията май също не е лоша и така избора ми ще се затрудни 😁
Иначе аз съм със Сайбекс в момента, но вече ми натежава и искам нещо по-леко и компактно. Ще следя темата за отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт