Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

• 61 735
  • 772
  •   1
Отговори
# 180
Някой с отзиви за Quinny Moodd?

# 181
Здравейте, някой с мнение за Adamex Vicco?

# 182
Аз съм се спряла засега на:
Peg Perego Fiat 500

Бебето се очаква август, а това ми е първо дете и съм доста объркана. Какво ще кажете за тази количка? Лека ли е? Сгъва ли се с една ръка? Някакви предимства и недостатъци?

# 183
  • Варна
Аз съм с лятно бебе и бутам Балиос С.
Бях писала и преди време, че шасито адски се разкърца ! В началото една част на шасито , а от скоро и малките гуми и по-точно амортисьорите. Мм ги смазва и ефект 0. Сега следва да ги свалим , да ги измием хубаво и да ги смажем с някакъв силиконов спрей.
Влязох в темата , за да прочета дали някой друг не се е оплакал от този модел, а виждам , че доста се спряга и се хвали...

Като изключим скърцането количката е чудесна ! Но не знам дали ще изтърпя скърцането и като нищо да потърся нова , лятна количка.
Не можах само да разбера за какво ви е проветрение на коша за новородено ? Моето бебе е родено началото на юли и бяха адски жеги . Излизахме само след 17:00 часа. Коша е достатъчно отворен (без похлупака разбира се)  , че да не се налага никакво проветрение от сенника .
Не мисля , че някой ще изкара малко бебе в жегите...
И даааа трудно се сгъва шасито Wink Аз не съм успяла нито веднъж, добре че рядко ми се налага и го прави само ММ ...

# 184
  • София
Ето вариант за лятна количка, или за мамите, които искат възможно компактна количка и за новородено - https://www.babyton.de/de/marken-shops/maxi-cosi/maxi-cosi-kinde … mber=mc1232721110. Не знам защо не я предлагат по бълг. сайтове все още, моделът е от лятото. Не съм я виждала на живо, но ми се струва доста добра откъм опции и характеристики!

# 185
За човек, който ще бъде с бебе през лятото и ще е ангажиран през деня с излизания през деня, ми се струва логично кошът за новородено да си има проветрение. И в големите жеги съм изкарвала дете всеки ден навън - налагало се е.
Ако пък си сам и не трябва да се ангажираш с друго дете, което си има негов режим на спорт, училище и др.дейности, може и хич да не се извежда бебето. Само на терасата.

# 186
Аз също съм на мнение като gqa, че е хубаво да има проветрение и на коша за новородено. Нашето бебе трябва да се роди през март, т.е. ще бъдем с този кош всички топли месеци, та чак до септември. Разбира се, това ни е първо дете и може би нещата, които смятам сега за важни, може после да ми се струват маловажни. Ние имаме голям парк на близо и мисля да се разхождаме всеки ден там.

Miss_V вие носихте ли количката при вносителя и той какво каза за това скърцане? Да няма нещо дефект в шасито? Изчетох доста коментари и ревюта, освен на български и на английски, испански и италиански и видях, че само вие сте писали за подобен проблем и още една жена, която е с Balios M и се чудя какво е тяхното становище.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 00:45 от mis_marry_jane

# 187
От огледаните до сега от мен колички с кошове за новородени, се оказва, че много от коментираните във форума марки колички/които не са и никак евтини/ нямат нито регулиране на позиции на гръбче, нито проветрение. Дори на някои от тях платовете са...
Но всеки има различни приоритети.

# 188
  • Варна
mis_marry_jane, количката е поръчвана от Англия... няма как да си търсим предполагам никакви гаранции и тн.

И пак за проветрението ... нали коша е отворен отгоре ? Какво по-
 точно проветрение трябва да има повече - има въздух отвсякъде? Не мисля, че някой посред лято ще сложи капака на коша за новородено ? Или се бъркам.
Разбира се, когато имате ангажименти с по-голямо дете няма как да се седи у дома.
Но иначе това да се ходи в жегите с новородено не беше яко , защото направих няколко опита Grinning Иначе от 7-я ден изкарах малката директно на вън , но просто по хладно след 19:00 часа.

# 189
  • Варна
Аз съм също със Cybex Balios S. Вече от 3м. я ползвам и за сега съм доволна.Нищо не скърца за момента, надявам се и да не започне.В момента сме с бебешкия кош още.Количката е много лека и удобна, някъде назад четох, че на някой му се видяла паянтова.Определено не е.Просто е лека.Аз това и търсех.
Като забележка - моята се сгъва трудно, от едната страна механизма е някак по-стегнат.Тази в Рая наистина се сгъва много лесно и аз видях и пробвах преди да я купя.Може би, защото е мостра и е 100 пъти сгъвана и разгъвана.
Аз си купих и кош за кола на Сайбекс, който мога да слагам на количката.
За летните бебета - първото ми дете е родено в началото на август в жегите.Беше с количка, която вече не се произвежда / преди 9г. е родена дъщеря ми/, но нямаше проветрение коша, а не ми е било и нужно.Открит кош, леко облечено бебе и естествено не съм излизала в жегите.Сайбекса става.Иначе летния им кош е с пълно легнало, за лятно бебе според мен може и с него, ама трябва да се вози закопчано.Лично аз, обаче харесвам да има и кош за новородено.

# 190
  • София
Не знам как ги давате тези 1500-2000 лв. за количка. Сигурно после се продава на половин цена, ако е читава. Аз гледам нещо до 800 лв. За сега най-много харесах Hauck като марка, но ще видим на място в магазина. Ще ми се да е лека и маневрена.

# 191
Моята е 1400 лв. само количката. Купих я втора ръка, супер запазена, с оригинален чадър Jane, само за 400 лв. Доволна съм и може би до някъде разбирам защо струва толкова. Други по-евтини колички са като танкове, поне по мои наблюдения. Но не бих дала 1500 лв, дори и да имам възможност.

# 192
И на мен 1500 ми се струват много и търся втора ръка. Надявам се някой да се включи с мнение за Peg Perego 500...

# 193
  • София, България
Sunshine, Peg Perego Fiat 500 е същото като Peg Perego Elite Modular, просто тапицерията е друга, доста по-високо качество Simple Smile Шасито е същото като на останалите, така че от задните мнения може да придобиеш представа. Според мен трябва да я видите на живо задължително, ако все още не сте.

Аз ще ви кажа защо исках хубава количка.
Пример - моя приятелка има Hauck, детето е на 4-5 месеца, количката вече скърца неистово, гумите са се изтъркали доста, голяма е и не се събира във всеки багажник. Не си представям какво ще е когато детето стане на 1 година. Задължително купува лятна количка, нещо, което аз исках да спестя. Разбирате ли, ако сега дам 800 лв. (полска количка от най-достъпните, защото полските и те вече вървят по 1000 лв.) за тежка тромава количка и след 6 месеца дам още 250 лв. за лятна количка...
Друга моя приятелка с Чиполино, на втория месец се счупи колелото (не зимата на снега, а лятото на сухи и "равни" улици), седя 1 месец без количка, докато ѝ доставят ново колело. Дадоха ѝ оборотна количка само със седалка, неподходяща за дете под 6 месеца. Simple Smile
Та така... това бяха моите доводи да дам 1400 лв.  Не е гаранция, че моята няма да се счупи, все пак е количка, направена от човек и винаги може да има дефекти и т.н., но според мненията поне знаеш, че шансът е по-малък.
Вижте, вече не разбирам доводите на онези, които дават по 3000 лв. за Мима и Cybex Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 12:16 от Purple_Peanut

# 194
Purple Peanut, благодаря. Все още се ориентирам. Сега ще потърся мнения за elite modular.

Общи условия

Активация на акаунт