Бебешката количка - цяла наука за второ висше №41

• 61 777
  • 772
  •   1
Отговори
# 195
Ние чакаме бебчето началото на Юли.. Засега съм се спряла на марката Jane, но само по отзиви, снимки и разглеждане в сайтове. " На живо" не сме я виждали, притесняваме дали е удобна за по- ниски дами.  NerdМисля да я поръчам от чужд сайт, тук цените не ми се нравят...

# 196
Да, кошът и ниска е количката. Ще е удобна за хора до към 1.70 макс.

# 197
  • Варна
Аз все си мисля, че с моя балиос С просто не съм изкарала късмет, защото е купен съвсем в началото и знам ли.. кофти партида.
Всичко иначе й е супер на количката . Това сгъване добре, че не ми се налага, защото ми е мисия невъзможна !

# 198
Miss_V link=topic=1083273.msg38160542#msg38160542 date=1549233511
И пак за проветрението ... нали коша е отворен отгоре ? Какво по-
 точно проветрение трябва да има повече - има въздух отвсякъде? Не мисля, че някой посред лято ще сложи капака на коша за новородено ? Или се бъркам.
Разбира се, когато имате ангажименти с по-голямо дете няма как да се седи у дома.
Но иначе това да се ходи в жегите с новородено не беше яко , защото направих няколко опита Grinning
[/quote]
Нещо не ми се получи цитата и качването на снимки 😀 под матрачето основата е като перфорирана с малки отвори, има мрежа на коша, не говоря за завиване с покривалото на коша 😅

# 199
Здравейте момичета! Предстои ми закупуване на количка и от толкова много мнения тотално се обърках. Бебето го очакваме към май и съм се спряла на комбинирана количка. Бюджетът ми е около 1000 лв., като не държа на столче за кола, защото мисля да си купя отделно. Проблемът е, че сега сме в блок с асансьор, но ни предстои местене в апартамент на 4 етаж, без асансьор. Иска ми се количката да е лека и маневрена. Моля за съвет поне за марка, може и модел, от който сте доволни. Ако количката си заслужава, мога да превиша малко цената до 1300лв. Благодаря ви предварително.

# 200
  • София, България
Mamas and papas Sola 2? Задни помпащи се гуми, перфектно за стъпала. Здрава е, лека е, маневрена, не много обемна. Даже може да минеш и без кош за новородено, ако не държиш на него.

# 201
Здравейте момичета! Предстои ми закупуване на количка и от толкова много мнения тотално се обърках. Бебето го очакваме към май и съм се спряла на комбинирана количка. Бюджетът ми е около 1000 лв., като не държа на столче за кола, защото мисля да си купя отделно. Проблемът е, че сега сме в блок с асансьор, но ни предстои местене в апартамент на 4 етаж, без асансьор. Иска ми се количката да е лека и маневрена. Моля за съвет поне за марка, може и модел, от който сте доволни. Ако количката си заслужава, мога да превиша малко цената до 1300лв. Благодаря ви предварително.

Погледнете модели като cybex mios или bugaboo bee.
http://www.pramworld.co.uk/cybex-mios-pram-manhattan-grey#.XFg8rxaxXYU
https://www.naturalbabyshower.co.uk/collections/bugaboo-bee5?gcl … AYAiAAEgLgzPD_BwE

# 202
  • Пловдив
Солата не е с помпащи гуми, преди имаше един модел Sola2 MTX, който беше с помпащи, но вече не го произвеждат, евентуално само втора употреба може да се намери.
А относно проветрението на коша за новородено, моето бебе е родено юли, беше адска жега и един път не съм го отваряла аз този цип, защото ставаше още по-топло на бебето, директно му печеше на главата. Даже ме беше яд, че сенника е толкова малък и не слиза още надолу (за Пег перего става въпрос) Първите два месеца го ползвах после взех URBO2 без кош за новородено и я ползвам само нея. Даже вече го слагам обърнат към света и е много доволен малкия човек.
А кой колко пари дава за количка е въпрос на възможности, аз повече се изумявам как се дават по 1000 лв за полски таралясници.
И Mios и Bee 5 са много хубави и си заслужават, бяха ми вариант и двете и много се чудих, преди да взема урбото.

# 203
Забелязвам, че при всички модели- Sola 2, Bee 5 и Mios задните колела са малки, това малко ме притеснява, предвид състоянието на улиците и стълбите, които ще трябва да качвам с количката.
Също така, искам да попитам колко време ползвахте коша за новородено. Виждам, че доста колички се предлагат без, а аз си мислех, че е задължителен.

# 204
Аз 5 месеца и малко ползвах коша за новородено. Дават го до 6м, но моята госпожица бая наедря и не дочака шестия месец Simple Smile На приятелка бебето се премести на 4 месеца в летния кош, защото и то беше доста едричко и не се побираше в този за новородени.

# 205
Както по-горе писах, всеки си има приоритети. И знае кога ще я ползва и какво да съобразява.
Постнах снимки на  коша на Perego, защото не можа да ме разбере дамата за какво проветрение говоря, но и не успях да намеря снимка с дъното за да покажа, а и защото не се сещам какви модели точно са на др.  по-евтини колички, Лорели и полски и др.
Предната ми количка, коша нямаше мрежа на сенника, но имаше възможност целият сенник да се смъкне или поне отчаст да се отвори. За мен това е предимство- дали ще е чрез копчета или цип, или мрежичка, която смятам, че ще е по-удобно, отколкото да гледам накъде се мята сенника. Но и не беше изцяло захванат за тапицерията-както е на повечето от скъпите колички, които в темата се препоръчват.  Дъното на количките също са плътни, а не с възможност за вентилация, или ако се наложи да се повдига. За големината и ширината на кошовете ми се струват и доста тясни и малки, не знам дали ако е едро бебето ще успее да изкара и 4 месеца. Аз успях с високо бебе до 6 м. да си го ползвам.
За това смятам, че за пролетно - лятно бебе тези неща за кош новородено са си плюс. Да не говорим, че повечето са на нивото на колената, и ако си 1.70 м. и нагоре трябва на колене да се превиваш/както казва мъжа ми/.
Това, което видях докато обикалях и разглеждах колички е, че вече дори и на много от по-евтините колички имат тези "екстри", някакъв модел ми показа на Лорели за 600 лв.,с всички аксесоари в цената, а за минимум 1500-2000 ги няма. Плащаш за марка и нищо друго.
Кой какви пари си е решил да изхарчи за количка, също смятам, че не зависи толкова от възможностите. Познавам хора с големи възможности и си купиха Чиполино, а на други им подариха пак някаква по-евтина марка.  Други, дето свързват едва 2-та края взеха марка, да не се излагат пред хората-на изплащане. То е като при колите 😀

# 206
Поздрави за последния подробен  пост Simple Smile Особено за последния абзац Simple Smile

# 207
  • София, България
Солата не е с помпащи гуми...

Хмм тази, която се продава в магазин "Дундьо" Sola 2 не е от серията, за която казваш и съм 100% сигурна, че е със задни помпащи гуми. Защото и аз мислих, че не е и точно там в магазина разбрах, че е.
PureFlower каза, че е с малки задни гуми, не е с малки. Предните са малки, но задните никак не са Simple Smile

В крайна сметка всеки си има мнение и всеки си има критерии, ето някои искат проветрение, други искат големи гуми. За това и пазара е залят с предложения от 200 до 5000лв. Simple Smile Ние тук само си даваме съвети към питащите, пък кой колко пари ще отдели си е негова работа.  Всеки сам си знае с колко труд си е изработил парите и никой не бива да гледа в чуждия джоб. Blush

Между другото има евтина и лека количка. Кикабу Мадрид. Ама после да не се появи някой да мрънка, че сме я предложили, пък тя се строшила. Че имаше наскоро и един такъв случай в по-задна тема Joy

# 208
Вярно е това с количките. То детето няма да разбере в какво го возят. Масово ги гледам из парка точно със Сайбекс Балиос, за мен лично е най- смотания им модел нищо, че е Сайбекс, но е масово купуван, защото е от най- бюджетните опции. Примера с Перего-то няма смисъл да го повтарям. Така или иначе и да може да си отделите до 1500 не е задължително да е Сайбекс, Бугабу, Стоке или Пег- Перегото, но всеки си решава, наистина. Просто се предлагат масово едни и същи модели. Ние също сме предвидили като бюджет до 1500, но за момента съм се насочила към Джейн и Косато, като от Косато-то ме дърпа единствено това, че е триколка. Но ще видим, като идем да ги огледаме на живо. Две от по- близките ни семейства, които от скоро са с бебета заложиха на полски, едните Ретрус, другите Дада Парадизо, но просто по моите критерии не са достатъчно леки. Лично аз за себе си, искам максимално олекотен модел.

# 209
Количките са с малки колелца , защото са леки, но въпреки всичко проходими. Не винаги проходимостта на количката зависи от колелата , има и други фактори.

Това кой , колко пари ще отдели за количка си е работа на въпросното семейство. Щом хората са решили , че не ги затруднява , нека да си купят. Не е наша работа да им се бъркаме , нито сме им изкарвали парите , нито плащаме ние , нали?

Това дали количката ще е Стокке, Сайбекс, Бугабу, Пег Перего, Муци и тн. също не ни засяга пряко.
Ако за мен Косато, Муци,Мима и прочее са прехвалени , то за други Стокке , Сайбекс и тн. не си струват парите.

Не трябва да забравяме , че хората имат различни нужди и изисквания. Например мъжът ми е много висок и за нас беше важно количката също да е от по-високите , а не да се търка в земята , за негов комфорт.

Няма лошо , когато човек има възможност и иска да си харесва количката и да я използва с удоволствие, без значение дали е от 500 или 5000 лева.😊

Общи условия

Активация на акаунт