Сайтове за запознанства

• 137 560
  • 622
  •   1
Отговори
# 210
Не ги знам какви са тези повече жени. Аз не питам, нито знам жени, които питат. Явно зависи с какъв тип жени общуваш. Мен по-скоро ме е интересувало колко сериозни връзки/отношения е имал един мъж - брак, деца, съжителство. Като чуеш от мъж на 30+, че е имал 1-2 връзка от по няколко месеца, се замисляш дали е способен на нещо по-сериозно.

Това, естествено, ако целта е сериоззно отношения. При несериозни по-скоро кога е бил последно на лекар Grinning

# 211
  • Пловдив
Скрит текст:
Не ги знам какви са тези повече жени. Аз не питам, нито знам жени, които питат. Явно зависи с какъв тип жени общуваш. Мен по-скоро ме е интересувало колко сериозни връзки/отношения е имал един мъж - брак, деца, съжителство. Като чуеш от мъж на 30+, че е имал 1-2 връзка от по няколко месеца, се замисляш дали е способен на нещо по-сериозно.

Това, естествено, ако целта е сериоззно отношения. При несериозни по-скоро кога е бил последно на лекар Grinning
Без значение с какъв тип жени съм общувал (каквото и да искаш да намекнеш с третото си изречение), често се е случвало да питат мен с колко жени съм бил, или сами са си казвали те с колко мъже са били. А с някои не е ставало дума за това изобщо. А когато аз съм питал, въпросът ми е бил относно сериозните връзки. Аз точно това и писах по-напред в темата: много жени "пропускат" несериозните връзки в живота си и привидно се представят като много сериозни и с малък брой мъже в живота си; докато в действителност често се случва да са минавали през десетки кревати. Точно това, което и ти спомена за мъжете над 30, които не са имали дълги сериозни връзки.

И мен (но от гледната точка на мъж) това скачане на жена от мъжко легло в мъжко легло въобще не ми изглежда обнадеждаващо, защото показва склонност към постоянно неориентирано подбиране, прибързване да си "легнат" и с такова лутане продължават до късни години, отказвайки да има наистина сериозни отношение със сериозен и отговорен мъж. Повечето такива жени се "кротват" и започват да търсят сериозния мъж едва при застрашителното наближаване на 35-40 години.

Между другото, днес видях в Елмаз обновения стар профил на една съгражданка, с която излизахме преди няколко години 5-6 пъти. За същата бях писал в може би тази тема, че тогава на два пъти се връщаше при бившия си (биещ и ревнуващ я дебелак, но пък с татини кинти) и която след поредното посинено око пак ми звънеше да я утешавам и любезно ѝ казах да се обърне към някой друг, защото предишните пъти не ме е слушала, като съм я предупреждавал какво ще се случи отново между тях, и е безсмислено да губя време отново за това.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 11:50 от Жребчe

# 212
Аз мисля, че във всички сайтове от този тип всички търсят само едно.... Получавала съм почти само такива предложения. За има няма 2 месеца в такива сайтове се отказах изобщо да ги отварям. Намерих 1 или 2 ма с които евентуално можех да си комуникирам. Единия излезе "отчаян" мъж, който е готов да е с коя да е жена, само и само да не е сам и защото вече искал семейство. С другият имахме интересни разговори, понякога, но винаги той отклоняваше към темата за секса и еротични чатове... Така че наистина аз останах с впечатление, че по тия сайтове е много трудно, да не казвам невъзможно, да намериш нещо свястно или за някакъв вид връзка.

# 213
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз мисля, че във всички сайтове от този тип всички търсят само едно.... Получавала съм почти само такива предложения. За има няма 2 месеца в такива сайтове се отказах изобщо да ги отварям. Намерих 1 или 2 ма с които евентуално можех да си комуникирам. Единия излезе "отчаян" мъж, който е готов да е с коя да е жена, само и само да не е сам и защото вече искал семейство. С другият имахме интересни разговори, понякога, но винаги той отклоняваше към темата за секса и еротични чатове... Така че наистина аз останах с впечатление, че по тия сайтове е много трудно, да не казвам невъзможно, да намериш нещо свястно или за някакъв вид връзка.
Из страниците за запознанства има както свестни мъже и жени, така и доста неподходящи мъже и жени. По-правилно е не да се обобщава за всички, а да се прави разграничение между двата типа потребители там.

Освен това, повечето хора, колкото и да са сериозни и свестни, не намират много смисъл да отделят от свободното си време само с цел да си пишат нескончаеми писма в продължение на седмици и месеци. Има и такива случаи - пишат си по половин-една година и си мислят, че имат "Интернет връзка". Да, но нямат истинска такава и всичко е само писане с буквички насреща, като често дори единият не подозира кой всъщност е от другата страна (например, често възрастни жени се представят за млади хубавици, а пък дядовци се представят за млади и атлетични мъже с успешна кариера). Лъжите в Интернет са много повече, защото е по-лесно някой служещ си с тях да не бъде разобличен дълго време.

Разумните хора, имащи профил в страница за запознанство, обикновено я използват само с цел първоначална връзка с някого по общи интереси или поради физическо харесване по снимките на другия, като скоро след това (ако завържат приятен разговор и преценят, че се харесват взаимно) решават да се видят и на живо, а не да попадат в едни безкрайни разговори, които им вършат мечешка услуга и по-скоро могат да попречат на решението да се видят.

# 214
Най-любимите ми из тия сайтове едно време бяха "коректните".
Само като го видиш написано, и вече знаеш за каква коректност иде реч. Laughing

# 215
  • Пловдив
Също е добре и човек да не се напъва да търси и завързва сериозни запознанства с хора от другия край на страната или от чужбина. Такива отношения почти винаги са обречени предварително, защото изискват поне единият от двамата да се премести при другия (или и двамата да идат в трето населено място заедно), а срещите с цел опознаване в началото са силно разредени и зависими от пътувания и кой кога ще има свободни дни (ако работят или учат и не могат да отсъстват през седмицата). Разстоянията предполагат именно преминаване към едни продължителни "Интернет любови", създаване на илюзии, самовтълпяване колко е идеален другият и други подобни, без на практика двамата да са имали възможността да се опознаят на живо и с редовни срещи, което е най-истинският и бърз начин за това.

А пък ако жената ще е тази, която ще се премести при мъжа (както става в почти всички случаи), понякога може да се окаже птица в клетката на някой властен и ограничаващ ревнивец. Такива случаи има колкото щеш, включително и из разни теми в тукашния форум.

# 216
Цитат
Разумните хора, имащи профил в страница за запознанство, обикновено я използват само с цел първоначална връзка с някого по общи интереси или поради физическо харесване по снимките на другия, като скоро след това (ако завържат приятен разговор и преценят, че се харесват взаимно) решават да се видят и на живо, а не да попадат в едни безкрайни разговори, които им вършат мечешка услуга и по-скоро могат да попречат на решението да се видят.

Особено сега, с тоя коронавирус и като ни затворят пак по къщите за няколко месеца, ще е доста трудно да се виждаш на живо с някой, особено от друг град... И ще трябва да се пише в декларацията - отивам да се срещна с ХХХ, ето ви линк към профила ѝ Simple Smile))))

# 217
  • Пловдив
Никой никого не е затварял преди, няма да го стори и сега. Икономиката рухне ли, политиците си занимават и те го знаят. Винаги ще има ходещи на работа и пазаруващи. Wink

# 218
Цитат
Аз пък попадах или на незаинтересовани в комуникацията, въпреки съвпаденията в сайтовете или на жени, които вече започваха да ми държат сметка за какво ли не, без даже да сме се виждали и съответно прекратявах такива кореспонденции...

# 219
Дам, подобно и при мен. Трудно е да намериш някой, който поне за комуникация да става, да не говорим за нещо по-ангажиращо.

Аз пък попадах или на незаинтересовани в комуникацията, въпреки съвпаденията в сайтовете или на жени, които вече започваха да ми държат сметка за какво ли не, без даже да сме се виждали и съответно прекратявах такива кореспонденции...

# 220
Жребче, с колко мъже е имала връзка и с колко е спала една жена, са две различни неща. И при мъжете е така. Аз в думата "връзка" вкарвам много повече смисъл, а не спорадични Х на брой срещи, ако изобщо са повече от една.

Теди, наистина преобладават два типа мъже в тези сайтове: търсещи секс и отчаяни. Сблъсквам се основно с тези два типа. Но има и свестни хора, срещат се. Всъщност не знам кои сайтове посещаваш. За Tinder е ясно, за badoo съм чувала също, че го използват като Tinder. Аз там имах веднъж регистрация за 1-2 дни, с никой не си писах и в крайна сметка го изтрих този профил. От личен опит нищо не мога да кажа за него.

# 221
  • Пловдив
Eden, по първия ти абзац и аз това писах по-горе. Двете неща са доста различни. Жени с по 2-5 сериозни връзки, но с по 50-100 мъже, минали през кревата им.
 Естествено, че има и жени, които нямат такъв "богат опит", както е и при мъжете - едни са с голям списък зад гърба си, други с по-скромен. Пъстротата на живота.

За Badoo, Twoo и подобни има една уловка. Трябва да си плащаш, иначе почти е изключено да можеш да заговориш някого. Тези приложения умишлено не ти показват подходящи хора в близост до теб, за да те накарат да кихнеш някой лев. Също така, имат ограничение и на колко профила можеш да пишеш. В първите 1-2 дни ти дават "безплатно" всичко отключено, с цел да те зарибят, след което заключват дори основни функции като това да пишеш свободно на някой харесан от теб профил. За да го сториш по-нататък, без да плащаш, трябва и двете страни да са натиснали онази иконка със сърцето като знак, че се харесват взаимно. Нещо като при Tinder, където не можеш да заговориш никого, докато и двамата не се отметнете надясно.

Най-много "талаш" (разбирай, процент извратени хора и от двата пола) има в Елмаз, защото е кажи-речи единствената страница за запознанства на български, където все още няма ограничения на колко профила можеш да пишеш и платените неща се изчерпват с това, че ако не си плащаш, не можеш да виждаш снимките на останалите в пълен размер и пощенската ти кутия съхранява само писмата с до 20 човека, а по-старите биват изтривани след време (май беше месец).

# 222
Обаче като се замислиш - дали пък не е наистина по-добре, когато и двамата отметнете надясно?

# 223
  • Пловдив
Обаче като се замислиш - дали пък не е наистина по-добре, когато и двамата отметнете надясно?
Не, защото много често човек дори не подозира за другия, просто защото тези приложения са така направени, че почти да НЕ ти показват подходящи хора в търсените от теб граници за години, външност, населено място и т.н., освен ако не си платиш. Ако все пак единият е харесал другия, се появява в раздела "Харесали ви", макар и размазано умишлено, за да те дразни и да искаш да платиш, за да разбулиш кой се крие зад този неясен силует. И като се нароят 10-30 подобни, някои хора се поддават и плащат.

Другата хватка е подобна, само че има раздел "Посетители", като това също не ти показва посетителите в Tinder, Twoo, Елмаз и други и изисква плащане, за да видиш кой е гледал профила ти. Изключение правят Badoo и serioznizapoznanstva, където все още можеш без плащане да видиш кой е посетил профила ти.

В Елмаз и горепосочените приложения (отново с изключение на Badoo) трябва да плащаш и за да видиш потвърждение дали някой е прочел писмото ти. Иначе можеш само да гадаеш човекът отсреща получили ли е писмото ти, прочел ли го е, или е заминало на вятъра. Поради това и много хора (повечето мъже, защото от тях се очаква те да заговарят жената, а не тя мъжа) пращат писмото повторно след ден-два, когато не са получили отговор, а накрая някои от тях получават ядосано писмо или ругатня от жената със съдържание от типа на "Идиот такъв, още първия път получих писмото ти! Щом не съм отговорила тогава, значи е трябвало да се досетиш, че не възнамерявам да ти пиша!". И после - бам, в списък "Блокирани", дори и човекът да е имал сериозни намерения и писмото да е било любезно и нормално.
 В други случаи пък писмото може просто да се е изтрило, защото се съхраняват само определен брой най-последни писма и по-старите се трият от системата.
 Има го и вариантът жената просто да не е влизала в профила си от месеци, но тъй като това не го пише никъде (Елмаз е едно от малкото места, където се изписва последното време за влизане) в повечето страници и приложения за запознанства, човек си оставам само с гадаенето и губенето на време да пише на профили, които вече са изоставени или забравени. И често това за последното влизане отново е платена функция.

Въобще, повечето такива места се правят не заради желанието да се помогне на хора със сходни виждания и търсения да се намерят един друг, а да се изцедят от тях пари, ограничавайки умишлено най-важните функции и губейки им времето в 90% от стоенето там.

# 224
А, Жребче, в Twoo се вижда кога си бил последно онлайн, но при отваряне на разговор. Аз от гледната си точка на жена почти не  пиша, на мен пишат и не съм се сблъсквала с тези проблеми. Но това с харесването е толкова досадно. Моят профил е от няколко месеца, като в един период изобщо не бях влизала. И после имах над 2000 харесвания. Ами не ми се занимаваше да ги цъкам всичките. Сега ги гледах, че са към 8000. Ами никога няма да се "харесаме" с някой. Най-малкото, защото всяко едно харесване на снимка отива като ново харесване. Тоест от тези 8000 харесвания, сигурно са не повече от 2000 профила. Ако и това е реално изобщо. Но за да ги минеш, трябва да прецъкаш и всичките харесвания на снимки или на самия профил, което е безумно решение от тяхна страна.

В Tinder, OK Cupid, това е начин да пишеш с някой, така че там неминуемо трябва да цъкаш профили. Но пък за да видиш теб кой те е харесал и съответно, да му харесаш ти профила, се плаща. Специално в OK Cupid има една хитрост. Като харесаш профил, а той не те е, да му напишеш съобщение и му идва системно известие, че има т.нар. intro. Така много хора показват, че са харесали някой, а в същия момент не плащат нищо.

Общи условия

Активация на акаунт