Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кои са тези четири банки, някой знае ли?

 • 6 831
 • 48
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 201
Напоследък банките започнаха много да ме дразнят. Последният случай беше от 21.12, когато отидох да изтегля пари от банкомат на Пощенска банка, в която е сметката ми. Оказа се, че не бил зареден. Така имах 2 алтернативи - да тегля пари от каса срещу 6.00 лв. такса или от банкомат на друга банка срещу 1.20 лв. за всяко теглене /аз щях да направя 2 тегления от по 400 лв./, т.е. вътре съм с мин. 1.80 лв. Това не е някаква колосална сума, но за какво са я давам. Ужасно мразя да давам пари без да знам за какво.
Банките събират огромни такси за преводи и обслужване на сметки, както и лихви по кредити, но по депозитите може вече да започнат да ни карат ние да плащаме, че ни пазят парите.
Отвратителни институции, разчитат на нуждите на хората, които по някога са неотложни.

# 31
 • Мнения: 756
Имената на банките бяха публикувани преди няколко дена в няколко много посещавани сайтове. Няма как да останат скрити имената им. Позата на щраус не помага.
Нито едно име не беше написано, вчера прерових доста сайтове които намерих. Даже във всички беше написно че няма да се цитират имена.
Наистина ли търси имената на банките?
Ако се появи и едно име в която и да е медия ще бъдат осъдени по бързата процедура и редактора и собственика. След КТБ промениха закона

Който търси, намира.

# 32
 • Мнения: 16 300
Биволъ от години пишат, че в една банка пари няма, ни са ги съдили, ни са им спрели сайта....

# 33
 • Мнения: 1 749
Излязоха имената само на банките, които ще минават Стрестестове, а тези с проблемите няма да ги публикуват в явен вид.
На надзорните функции на БНБ не бих разчитала, че милите не разбраха как източиха КТБ, пък беше баМка на годината. Безмалко и ПИБ-а да иде, но го подкрепиха, че ефектът на доминото ги изплаши.
Обществена тайна е, че банките "гнили ябълки" са създадени да набират средства за да се финансират свързани фирми. Това всъщност е основния риск, който чак сега БНБ прозря ( то щото няма накъде да се крие повече, не че защото ги надзирават чак толкова стриктно) и по регулациите изискаха заделяне на провизии или увеличаване на капитал. Увеличаване на капитал като препоръка е имало и преди към банки, но не се е писало по медиите.

# 34
 • София
 • Мнения: 324
Крайно несериозно е, да очаквате да се спомене кои са банките, няма как да се случи заради масовата паника, която би се създала, без причина. Щом не вярвате на банките, дръжте парите по мазета, буркани, дюшеци. Заключете тази тема, моля!

# 35
 • Мнения: 46 743
Обратното също не е за предпочитане...да си дадеш парите и да блееш като овца, без да те е еня какво се случва с тях Wink

# 36
 • Мнения: 41 790
Когато има причина, да. Но в случая не става дума за подобен проблем.

# 37
 • Мнения: 46 743
Според мен точно за това става дума - авторът има вложени пари в банка и се притеснява дали тя не отива към...фалит и източване. Няма да е изненада, свикнали сме и сме го гледали вече тоя филм, и то не един път. Така че няма лошо вложителят да е бдителен.

# 38
 • Мнения: 41 790
В случая не става дума за банка пред фалит, а за обикновени проверки, абсурдно е да се казват имена за дребни нарушения, които ги има навсякъде, за да фалираме насила 4 банки без никаква причина.
А авторът просто си търси повод за сензация...

# 39
 • София
 • Мнения: 324
Банките имат застраховки, вземанията до 100 000Е са гарантирани, та не виждам какъв е проблемът. Когато се депозират пари, се приема, че имаш доверие на банката, било то и условно. Както казах, защо влагате, щом се притеснявате? Рискът, да мухлясат в мазето или мишките да ги нагризат, е по-голям.

# 40
 • Мнения: 46 743
Много добре знам за гарантираните суми. Отлично даже го знам това. Да попитам горната потребителка, като има гарантирани суми, колко време чакаха хората за да си вземат парите от КТБ? Защото имам приятели, които им белееха главита покрай източването на КТБ и това да си вземат собствените си пари обратно...
Така че, мен лично това не ме успокоява на 100 процента и не приспива бдителността ми до тази на умряла или полузаспала овца.

Авторът не знам каква му е целта. Не ме интересува. Аз пиша по темата и излагам лични виждания.

Ако е за заключване, не му разбирам там..добре, да се заключи.

# 41
 • Мнения: 41 790
Трябва да питам сестрата на мъжа ми, но не помня да са имали някакви проблеми при получаването на гарантираната част. Не съм чула въобще който и да е клиент на банката да не си е получил парите.

Но основното е, че в случая не става дума за банки с проблем, който води до фалит. А за стандартни процедури на контрол.

# 42
 • Мнения: 16 300
Парите от КТБ почнаха да ги изплащат около 5 месеца след като затвориха, със сигурност за някои хора това е било проблем...

# 43
 • Мнения: 46 743
Парите от КТБ почнаха да ги изплащат около 5 месеца след като затвориха, със сигурност за някои хора това е било проблем...

Много ясно.
Но така отстрани...какво толкова било...е лесно. Те си знаят какво им е било. По едно време не се знаеше изобщо ще върнат ли нещо и всичко ли ще е но или само част..

# 44
 • София
 • Мнения: 324
Точно заради такива спекулации, имената не се оповестяват. Тази тема е нагледен пример, че разбрали, недоразбрали, просто прочели... и започват страховете.

Общи условия

Активация на акаунт