Майчин дом Варна - тема 11

• 62 782
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
И двамата са чудесни специалисти!
Невероятни!
Наистина рядко се среща вече в България толкова отдадени на професията си лекари!

# 481
Здравейте на всички! 🍀

Решението на тези, които са избрали следене по ЗК в МД обвързано ли е с "проблемите" с издаване на направление за раждане от ЛЛ или не?
Съответното направление и цени за здравно осигурени ангажират ли и израждащият лекар в МД да работи по ЗК или не?

Леко бременеене и раждане на всички 🍀🐣

# 482
Аз избрах платеният пакет, защото точно не ми се занимава с ЛЛ. Първо отказваше направление за регистрация да ми издаде, защото сме били в извънередно положение, но това беше преди да разрешат ЖК. Честно казано с тия заповеди на правителството ден за ден не ми се рискува много, знам ли какво ще е до ноември, а аз живот и здраве някъде тогава ще раждам. А и като гледах разликата м/у платения пакет и ЖК е около 100 и няколко лв. Айде при мен са малко повече, заради двете бебета, но...

# 483
Здравейте! Мислих, мислих и реших в крайна сметка да си следя бременността по ЗК. Сега, обаче, се чудя при кой - д-р Жасмин Костов или д-р Атанас Цонев.
Моля, дайте мнения и впечатления за двамата Grinning

+1 за Цонев особено ако искате да раждате нормално

# 484
  • Варна
И аз съм при Цонев отскоро, преди това бях при друго аг, но се преместих. Също с платен пакет. Спрях се на него и за раждането. Както и по-горе са ви казали, той държи много на нормалното.

# 485
Благодаря за отговорите Hug  Записах си час за д-р Костов за понеделник да се видим, да поговорим, пък ще видим дали ще продължим. По-скоро мен ме интересува кой е по-добър при секцио, защото първото ми раждане е секцио.
Здравейте на всички! 🍀

Решението на тези, които са избрали следене по ЗК в МД обвързано ли е с "проблемите" с издаване на направление за раждане от ЛЛ или не?
Съответното направление и цени за здравно осигурени ангажират ли и израждащият лекар в МД да работи по ЗК или не?

Леко бременеене и раждане на всички 🍀🐣

Аз се спрях този път на пакет по ЗК, защото миналия път пълния пакет не ми беше чак толкова нужен. Феталните морфологии си ги правих в Темелков, 4Д така и не разбрах кога и дали ми направиха, нищо че ми беше включено в пакета, та пак в Темелков. За последните изследвания трябваше да се престоря, че имам силен дискомфорт, че да ми вземат секрет, а те се полагат дори по ЗК...и още други подобни неща... Не на последно място доста са увеличили и цената на пълния пакет - 2018 платих 530-550 лв, а сега е 650 лв., с 300 лв повече от този по ЗК 😉 Никога не съм имала проблеми с направления от ЛЛ, болнични и тн

# 486
Здравейте,
аз се следя при д-р Яков, но не мисля да раждам при него. Засега имам нормална бременност, на 25г.съм и голямото събитие се очаква края на август. Имам голямото желание да родя естествено (може би с епидурална упойка) и аз се колебая между д-р Костов и д-р Спасов. Виждала съм ги само по коридорите в болницата, но особено д-р Костов ми изглежда много спокоен и дори забавен. Има ли раждали при тях? Можете ли да ми препоръчате някой?
Благодаря!

# 487
Д-р Костов!
Наистина е изключително забавен, премахва всяко притеснени и страх у родилката.
Здравейте,
аз се следя при д-р Яков, но не мисля да раждам при него. Засега имам нормална бременност, на 25г.съм и голямото събитие се очаква края на август. Имам голямото желание да родя естествено (може би с епидурална упойка) и аз се колебая между д-р Костов и д-р Спасов. Виждала съм ги само по коридорите в болницата, но особено д-р Костов ми изглежда много спокоен и дори забавен. Има ли раждали при тях? Можете ли да ми препоръчате някой?
Благодаря!

# 488
  • Варна
Болничния се издава от МД, а направлението от лл
МКБ Z33
Клинична пътека 5 Wink

Благодаря! Получиха ми се нещата!!!

# 489
  • Варна
Здравейте, следях се при д-р Цонев по здравна каса-доволна съм от него, но не и от Снежи акушерката, тя бива.
Родих уж пак при него, но беше разсеян и почти ми изтърва раждането, бях повече при дежурния екип. Ако имам друго дете ще избера жена гинеколог, определено аз самата ще съм по-отпусната, но не и д-р Атанасова, която също работи там, защото се държа пренебрежително като ме приемаше за раждане. Като цяло болницата е пълна с роботи. Липсва им душа и човешки чувства. Особено тези на рецепцията. На този фон може би д-р Цонев е цвете пред всички други, които видях. Но самата болница явно има проблем с мениджмънта. Не разбирам защо вземат 200 лева за присъствие на бащата, би трябвало да е безплатно и да го насърчават вместо отблъскват. Това са ми впечатленията. Бог да ни пази, защото най-доброто е пак посредствено, това е България.

# 490
Здравейте, следях се при д-р Цонев по здравна каса-доволна съм от него, но не и от Снежи акушерката, тя бива.
Родих уж пак при него, но беше разсеян и почти ми изтърва раждането, бях повече при дежурния екип. Ако имам друго дете ще избера жена гинеколог, определено аз самата ще съм по-отпусната, но не и д-р Атанасова, която също работи там, защото се държа пренебрежително като ме приемаше за раждане. Като цяло болницата е пълна с роботи. Липсва им душа и човешки чувства. Особено тези на рецепцията. На този фон може би д-р Цонев е цвете пред всички други, които видях. Но самата болница явно има проблем с мениджмънта. Не разбирам защо вземат 200 лева за присъствие на бащата, би трябвало да е безплатно и да го насърчават вместо отблъскват. Това са ми впечатленията. Бог да ни пази, защото най-доброто е пак посредствено, това е България.

Следващия път родете в АГ да видите какво са роботи, а не хора.

# 491
Аз се следих и раждах при Д-р Анна Атанасова и искам да Ви кажа, че по-добро решение в живота си не съм взимала. Толкова добре ми води раждането, супер спокойна беше и се шегуваше все, съответно и аз бях много спокойна, тя ме заведе до родилна зала и ме държа за ръката докато раждах, тя ме напътстваше през цялото време и ми викаше да напъвам, дори не помня коя акушерка ме изроди, защото не й чух гласа, докторката беше супер активна през цялото време, само дето не пое тя бебето. Имах шевове, които не усетих и които после при махането също не разбрах. Това ми е второ раждане в М Дом, и предното мина идеално при друг лекар и сходно отношение.

# 492
  • Paradisе City
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате лекар, който е привърженик на естественото раждане. Нямам нужда от някой, който при най-малката спънка да вади ножа.
Не се следя в МД, сглупих да отида в АГ. Не ме питайте защо. Мислите ли че ще има по-различно отношение, в този случай? Че не съм се следила в МД?

# 493
  • Варна
Аз не съм се следила в МД, но не усетих различно отношение.  Единствено чувах коментари, че еди кой не бивало да чака, защото е с пакет на МД. Но мен не са ме карали да чакам, защото не съм с пакет. Анна Атанасова супер намръщена идваше при мен на визитация, нали се въртят всички лекари и аз я гледах с интерес, защото се чудих между нея и Георгиева. Но доколкото чувах, стои там с часове и постоянно поема естествени раждания. Отзивите от нея са много добри като цяло, а тя ми изглеждаше като пълен темерут. Но може и да се държеше така, защото е преуморена и не съм неин пациент. Доколкото съм чувала и виждала като отзиви, тя основно естествени раждания води.

# 494
Аз също не се следя в МД, но избрах да раждам при д-р Анна Атанасова точно поради добрите отзиви. Преди 2 седмици бях за първи път на преглед при нея. Не съм усетила по-различно отношение заради това, че се следя на друго място. Напротив, отговори доста търпеливо на всичките ми въпроси и обясняваше подробно. Имам желание за естествено раждане, което й споделих. Подкрепи ме, въпреки че ситуацията при мен може да доведе и до секцио, но въпреки това не ме отряза веднага, а каза, че ще следим положението. Това са ми първите впечатления за нея. Края на месеца отново съм на преглед. Чувала съм, че не била много приказлива, но аз останах с други виждания за нея - допадна ми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт