Майчин дом Варна - тема 11

• 62 719
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Моят лекар ме гледа всеки месец с вагинален, защото имах скъсена шийка и разкритие ,което трябваше да следим да не се увеличава.

# 571
Следях се при доктор Юдова. Преглеждала ме в вагинално, пускала е микробиология на вагинален секрет. Страхотна е !

# 572
Имам въпрос за платена ЖК в Майчин дом. Практика ли е на всички лекари да не правят вагинални прегледи (за да се следи шийката и микробиология, например), а да гледат само с ехограф? вече съм в седми месец, но нямам такъв преглед. Изписаха ми директно лекарство, за да се предотврати скъсяване на шийката, а за микробиология ще опитам пак да изпрося тази седмица.

Изглежда, че е практика, защото аз така загубих първото си бебче. Оказа се, че имам слаба шийка и ми изтекоха водите в 16 г. с. При втората бременност аз настоях за такъв преглед, и добре че го направих, защото се оказа, че има нужда от серклаж и така изкарах до края. Микробиологии също сама си пусках, за да следя дали има инфекции, както и следах сама TSH, защото се покачи след забременяването.

Съжалявам много за това, което си преживяла..
А при кого се следеше тогава?

# 573
[/quote]
Бях при Маргарит Друмев, но той почина миналата година. Вторият път бях при д-р Момчил Сариев. Той ми прави и инвитрото, затова останах да се следя при него.

# 574
Здравей, и аз съм с близнаци и ми предстои да се запиша за ЖК, в 8г.с. + 4 дена съм по календар, имам преглед петък, предния път ми дадоха лист с нещата, които включва пакета от регистратура, но за едноплодна бременност Simple Smile Колко е пакета за двуплодна и кога се заплаща, като те запишат на ЖК или ? В коя седмица правят БХС и фетална? Ти в коя седмица си Simple Smile
На мен също не са ми правили вагинален преглед. Док май каза, че около 30та седмица ще почнат и тези прегледи. Шийката я мерим с коремния и е ок за сега. Микробиология си пусках точно преди да забременея, но май е време пак, та ще питам и аз. Ако не се лъжа я има в пакета.
Мони, за пакета, мисля, че е около 660лв някъде и е включена ФМ. Моят е повече, защото съм с близнаци.

# 575
А тези от вас, които са се следили при Корновски, пуска ли ви микробиология?

А някой при Юдова или Бейлерян жк има ли? Юдова изражда ли?

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 13:54 от AnMary

# 576
Съжалявам за това как са се стекли нещата първия път Sad

При Сариев нормално ли родихте, или с операция?

Бях при Маргарит Друмев, но той почина миналата година. Вторият път бях при д-р Момчил Сариев. Той ми прави и инвитрото, затова останах да се следя при него.
[/quote]

# 577
  • Варна
Аз от самото потвърждение на бременността до раждането включително се следих там. Утре ще стане месец. Записаха ме на жк в 12г.с, избрах д-р Бейлерян, но края на 4м я смених с д-р Цонев, не съжалявам изобщо.
Вагинален преглед и на мен не са ми правили. Но микробиология ми пускаха два пъти, включени в пакета и веднъж си платих извън него. ФМ е включена в пакета също. Аз платих 600 лв, тъй като отказах БХС.

# 578
Здравейте, 600лева по здравна каса ли е това? Отказахте биохимичния скрининг, защото си правихте неинвазивен пренатална тест ли?
Аз от самото потвърждение на бременността до раждането включително се следих там. Утре ще стане месец. Записаха ме на жк в 12г.с, избрах д-р Бейлерян, но края на 4м я смених с д-р Цонев, не съжалявам изобщо.
Вагинален преглед и на мен не са ми правили. Но микробиология ми пускаха два пъти, включени в пакета и веднъж си платих извън него. ФМ е включена в пакета също. Аз платих 600 лв, тъй като отказах БХС.

# 579
А тези от вас, които са се следили при Корновски, пуска ли ви микробиология?
Да, пускаше ми доста често.

# 580
Съжалявам за това как са се стекли нещата първия път Sad

При Сариев нормално ли родихте, или с операция?

[/quote]
Родих с операция, защото бебчо беше големичък, а аз с тесен таз и сама така избрах. Но той не си натрапва мнението. Директно пита как искаш и както ти искаш, така раждаш.

# 581
А защо се отказа от Бейлерян? Тя не ви ли гледа с вагинален екограф?
Някой друг следял се при нея може ли да сподели мнение?

# 582
Здравейте! Имам нужда от вашата помощ, защото се оказа, че изпаднах в неприятна ситуация, или по-точно - май не съм уцелила точния лекар, който да ми следи ЖК и да раждам при него.
34та г.с. съм, но бебче вече е над 2.500 кг и при последния преглед говорихме за раждането, което аз цял живот съм си мечтала да е възможно най-естествено. Слава богу бебчето се е обърнало с главата надолу, понеже на предния преглед не беше и много се притеснявах. Но радостта ми бързо стихна, когато и акушерката и лекарката ме питаха как предпочитам да родя. Въпреки моя отговор те ми обясняваха изцяло и само за планирано раждане със секцио, защото бебче било доста голямо и върви 2 седм напред... Останах с леко впечатление, че не е по мед. показания, а просто им е по-лесно така.. Не знам.
Възможно е и да са прави, не го оспорвам, все пак трябва да се доверя на специалиста, който съм избрала и затова най-страшното е, че ако следващия път ми кажат, че трябва - ще се съглася, искам не искам..
Въпроса ми е някоя от вас била ли е в подобно положение, смятате ли, че бебче е толкова голямо, че да се налага секцио, както и дали да не се консултирам и с някой друг лекар пр. Цонев или Атанасова (тъй като видях, че препоръчвате за естествено раждане)?
Ще може ли да избера друг лекар за раждането и кога ще трябва да кажа на този, който ми води  жк? Да не стане някакъв проблем, много се притеснявам..

Благодаря предварително!

# 583
  • Варна
Здравей Simple Smile youngmama
Мисля, че доста момичета са се сблъсквали с този казус с голямото бебе.
Консултирай се с лекар, който подкрепя естественото раждане.
Аз родих естествено, бебе тежащо 3830. Имам и други познати, които също са били наплашвани, че няма да се справят заради размера, но са успели.
За МАйчин дом препоръчвам д-р Цонев с две ръце.

# 584
Моят син на последната консултация  беше 3,630, родих го в 38г.с и 6 дни - 3,750кг. Моят лекар никога не е отварял и дума за секцио!
Знаеше, че аз държа на естественото раждане както и той го предпочита. Щом от сега ви говорят за това дори и да тръгне всичко нормално с раждането ще намерят причина да ви резнат.. Наистина е добре да смените лекаря. Изтървала съм при кой се следите?
Аз родих при Корновски.

Общи условия

Активация на акаунт