Фрикасенцето ме е едно от любимите манджички!
използвайте пилешки гърди и бутчета.
Ако ползвате цяло пиле, предварително се нарязва на порции.
Слагате пилето на котлона в подсолена, студена вода, към която добавяте 1 средно голям стрит морков и 1 голяма глава лук.ако я сложите цяла- после можете да я пасирате, аз лично си я настъргвам на ренде заедно с моркова.След като заври- превключете на по-ниска степен.
След 15-20 минути извадете полусвареното пиле.
В тиган разтопяваме малко масло и след като се нагорещи изпържваме парчетата пиле до порозовяване, изваждаме в чиния.
Всъщата мазнина слагаме 2 лъж .брашно и разреждаме с 1 чаена чаша прясно мляко и малко от бульона.
Дръпваме го от огъня и стоваме малко да изстине, след което му добавяме 3 разбити желтъка, докато се сгъсти, като бъркаме.
Добавяме към бульона от пилето със зеленчуците и бъркаме. Връщаме на котлона и оставяме да поври още малко.
5 минути преди да махнем вкусната манджичка, връщаме препрженото месце в тенджерата и го оставяме да завърши великолепния пейзаж!
След като извадим, добавяме китка магданоз и черен пипер и лимонов спк.
Добър апетит.
Сервирайте с картофено пюренце или ориз пилаф.
------------------------------------------------------------------------------------
пиле фрикасе
Аз го правя пак по рецептата на АСА

пилешкото месо го слагам да се вари с лук, морков и целина,
вадя свареното месо накъсвам на парченца
пасирам зеленчука който е в тенджерата
връщам месото и заливам бавно на струйка със застройката която е
чаша мляко с 1.с.л. брашно - яката разбивам застройката с пасатора, много пяна си играя да има и хайде бааавно в тенджерата

С лимонов сок накрая задължително ни е много по вкусно
