На половинка юбилей ДЕКЕМВРИЙЧЕ като слънце грей!

• 19 967
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21799.msg419445#msg419445
Фрикасенцето ме е едно от любимите манджички!
използвайте пилешки гърди и бутчета.

Ако ползвате цяло пиле, предварително се нарязва на порции.
Слагате пилето на котлона в подсолена, студена вода, към която добавяте 1 средно голям стрит морков и 1 голяма глава лук.ако я сложите цяла- после можете да я пасирате, аз лично си я настъргвам на ренде заедно с моркова.След като заври- превключете на по-ниска степен.

След 15-20 минути извадете полусвареното пиле.
В тиган разтопяваме малко масло и след като се нагорещи изпържваме парчетата пиле до порозовяване, изваждаме в чиния.
Всъщата мазнина слагаме 2 лъж .брашно и разреждаме с 1 чаена чаша прясно мляко и малко от бульона.
Дръпваме го от огъня и стоваме малко да изстине, след което му добавяме 3 разбити желтъка, докато се сгъсти, като бъркаме.
Добавяме към бульона от пилето със зеленчуците и бъркаме. Връщаме на котлона и оставяме да поври още малко.
5 минути преди да махнем вкусната манджичка, връщаме препрженото месце в тенджерата и го оставяме да завърши великолепния пейзаж!

След като извадим, добавяме китка магданоз и черен пипер и лимонов спк.
Добър апетит.
Сервирайте с картофено пюренце или ориз пилаф.
------------------------------------------------------------------------------------
пиле фрикасе
Аз го правя пак по рецептата на АСА  Laughing
пилешкото месо го слагам да се вари с лук, морков и целина,
вадя свареното месо накъсвам на парченца
пасирам зеленчука който е в тенджерата
връщам месото и заливам бавно на струйка със застройката която е
чаша мляко с 1.с.л. брашно - яката разбивам застройката с пасатора, много пяна си играя да има и хайде бааавно в тенджерата  Wink
С лимонов сок накрая задължително ни е много по вкусно  Wink

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 22:34 от Eli cz

# 106
ние, както е ясно от часа на този постинг, не сме на протест, но подписах писмото.

А какво става със срещата днeс следобяд? Ако пак вземе да вали, можем да пробваме и някои Феи или нещо под? Ние бихме могли към 17:30 да се включим!

Хубава събота!

Последна редакция: сб, 01 юли 2006, 14:17 от Маймунка

# 107
  • София
Имах огромното желание да отида днес на протеста вьв Варна... Да ама не - моите проблеми с кръста пак се активизираха. Вчера докато бяхме на плажа и трьгнах да вдигам Мая и нещо се случи - така ми изпука че извиках от болка. Сякаш някой ме прасна  с тояга през кръста. днес цял ден лежа... почти не ставам.
снимки няма щото си забравих кабела. трябва да стигна до някое фото за да ми източат апарата и ще ви пусна снимки тогава.

Смайли, засега по "оня" въпрос няма развитие Sad може да не стане... колкото и да ми се иска. $$$
мкп, радвамс е че те виждам и ти сьчуствам за драмите... дано майка ти се оправи по-скоро! К'во стана с работата на Мартин дето ми беше разправяла?

Ще пиша скоро пак! Цунки

# 108
и аз този пьт не можах да отида на протеста , защото в последният момент ни поканиха на рожден ден - точно по сьщото време и .....така. ама миналият пьт се отчетахме.  този пьт само се разписахме сьс снимка в писмото .
мартин нещо почна да ми покашля от вчера.  newsm78 днес и малко температура има , дано ни се размине. педито ни го няма  днес. утре , ако не се е подобрил ще го водя на преглед. почнах да давам сироп за кашлицата. панадол още не сьм дала.
Ели, дай още рецепти за микровеле , ако знаеш. аз в тези жеги посмьртно не стигам до котлона. готвя само на микрото , ама нещо ми се изчерпа вече репертоара. тези дето си ги писала ще ги пробвам тези дни. изглеждат вкусни. ти правила ли си ги.
Янче, бьрзо да ти минават болежките , че как така ще си на морето и ще си стоиш в кьщи на леглото . нещо не се врьзва  Naughty
мкп, леле , как смогваш да се оправиш сьс всичко. то и аз сьм сама , ама туй твойто е направо вьрхьт. дано скоро се оправят нещата. а ванеската кьде е през времето , когато си на работа. ( и майка ти е в болницата сега ).

# 109
MINIMO,Marto по-добре ли е?Докъде стигнахте с махането на памперса?
MKP,сигурно си станала луда калинка,дано гадният период отмине по-барзо,за да се по4увстваш добре!Майка ти по-добре ли е?
ЯН4Е!!!Оправи си кръста,4е ми става супер гадно(както оби4а да казва МИНИМО Wink) да 4ета за твоята болка!Баси!

При нас от снощи вали като из ведро(и по този пожод ми е много заспало),да видите как 4ужденците газят до коляно в локви...екзотика,която при тях сигурно се среща ако нещата стават наистина сериозни.

АСА,вдъхновена от теб ще направя за Дани куфтета в бял сос...ммм.много добре зву4и!

Дани се е подсякъл здраво,4ак и ташунките са се за4ервили,пък не е ял нищо ново или дразнещо стомаха...мисля,4е е от заб4ето,защото постоянно си бърка в устата и ве4ер заспива така-аз му масажирам заб4ето с КАЛГЕЛ.  Поздрави на вси4ки!

# 110
Привет банда  Grinning
Монка
аз случайно ги открих тези рецепти... докато търсих постинга на АСА  Wink Grinning
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=90034.0
ето една тема и за теб   bouquet Party
Тук пак стана жега... ама този път не се оплаквам, че ни прогизнаха крачолите два дена  Whistling Laughing

# 111
Ели, мерси душко. копнах си всичко и ще деиствам .  Hug
Юле, и тук днес вали цял ден порой. мойте подивяха в кьщи , а аз цял ден спинкам .... Whistling . то в това време какво да правиш друго .  Mr. Green
мартин е добре. така и не вдигна по висока температура , ама ще го наблюдавам тези дни.
а с памперса - изцяло е без в кьщи . даже днеска спа и слетобед без него. напишка се естествено , ама то от пьрвият пьт ако ставаше , щеше да е много добре. а и няколко дена го извеждам и на вьнка без пампи. врьщахме се сухи. абе , мисля че напредва момчето и до края на лятото ще сме изобщо без памперс за през деня.
ти що не вземеш да го пробваш дани на морето. хем е топло и е облечен по леко.  newsm78

# 112
  • Sofia
Ехоооо!Де сте, бре?

# 113
  • София
добре че е гадно времето, щото и без т'ва немога да мьрдам много. бяхме на разходка в морската следобеда. За пореден пьт се кефя мнопго на детският кьт. Супер е! Мая сьщо се изкефи. Все още не ще да яде и живее само на мялко и сбисквити. незнам какво да правя Sad Всичките номера, които досега минавах, вече не вьрвят...Готвя, купувам пюрета (едри дребни, секви) и нищо не яде... само НЕ НЕ НЕ. По цял ден повтаря НЕ. Даже като я питаш как се казва отговаря НЕ....

# 114
... само НЕ НЕ НЕ. По цял ден повтаря НЕ. Даже като я питаш как се казва отговаря НЕ....

хе-хе  Joy и марто сега е на тази вьлна. само НЕ вика. дори и ако иска да каже ДА , пак вика НЕ.
явно е някакво повсеместно явление при декемврийчетата.  #Crazy

# 115
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте
днес ви черпя аз

имаме годишнина от сватбата

Каквито сме каръци, няма да можем да се насладим на подаръка си.

Последна редакция: пн, 03 юли 2006, 08:55 от dezyg

# 116
Добро утро!

Ванилийка, как сте? Като гледах новините за пороите в южното черноморие веднага се сетих за вас.
Янче, какви са тези проблеми с кръста? Я веднага се оправяй! Незнам дали това ще те утеши, но и Марио не иска да яде нищо друго освен мляко, щом му покажа лъжицата и той започва да се тръшка и да вика неикам, само в редки случай хапва по малко, но мам, което ще рече сам. Иначе кипи от енергия, аз затова и не се притеснявам вече толкова.
Минимо, браво на Марти, винаги когато питам Марио дали му се пишка или ака отговора е твърдо НЕ.

# 117
Деси, честита годишнина!
Много любов и само любов    loveuuu

А какъв ви е подаръка?

# 118
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Билети за концелрта на Ерос Рамацоти, но незнам на това време дали въобще ще има концерт  newsm78

# 119
  • Бургас
Здравейте!
Как сте след дъждовния уикенд? На мен ми подейства супер подтискащо... То няма и какво да ме ободри след като Саня вече девети ден е с температура. В събота педи заяви, че детето оздравява, а в неделя беше поредната среднощна фиеста с много висока температура  Sad Днес пак сме по доктори и лаборатории. Според хоми (хомеопатката), рубеолата на Саня е извън всякакво съмнение, а настоящето състояние няма нищо общо с предишното - венците били подути и най-вероятно ще вадим кучешките. А педи ако питам, всичко е вирус... Не знам вече. Пуснахме кръв за изследване, ще се пробвам да взема и урина и дано се изяснят нещата. Направо ми писна!
Янче, лоша работа с твоите болежки! Дано бързо се оправиш за да не ти се провали почивката!
Деси, честита годишнина! Желая ви много романтика под звуците на любимата музика!
Дано бързо се пооправи времето, че декемврийците ще издивеят на закрито!

Общи условия

Активация на акаунт