На половинка юбилей ДЕКЕМВРИЙЧЕ като слънце грей!

• 19 962
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
НИЕ ОТИВАМЕ ПРИ ВАНИЛИЙКАААААА!!!!
НА ШЕГА НА МАЙТАП ЗАМИНАВАМЕЕЕЕЕ!!!!

Те ни очакват другия петък! Дано да не ни мине котка път!
Не мога да ви опиша колко много се вълнувам!!!

За среща - аз предпочитам вечерна - след 5, защото Дара спи сутрин, а на обяд е много горещо.
През уикенда ми е добре, защото през седмицата наваксвам с тренировките.
Та конкретно:

КОЙ Е НАВИТ НА СРЕЩА В ЮЖНИЯ ПАРК СЪБОТА 17.00-17.30 ЧАСА?

Шоши, тия неща Иванова ли ти наговори, дарлинг??? Еййй все много знае тая жена! Много е готина, ама хич не слуша! Аз съм писала няколко коментара за нея тук във форума, ама все положителни. Дано не се сърди. Скоро не сме я посещавали и дано не се наложи!
Важното е, че Ди е добре!
Кога ще направим едно Лейди?

Маймунка, не съм ги пробвала тия кремчета. Купила съм Аутан, но още не сме го ползвали. Тук на 16-тия етаж комарите няма как да долетят, навън също не са ни яли още.

Райка, някакво развитие при вас? Установи ли се поне диагноза някаква? Дано да сте по-добре  Praynig

Днеска Румен е командировка в Чирпан, а аз ще готвя кюфтета по чирпански  Joy
Лека за сега!

# 91
  • 42.016399,23.101179
Привет и от мен!!!!
След рева за Вики оная вечер, снощи реших здравата да купонясвам, че не се знае кога друг път ще ми се отдаде такава възможност. Още повече че и таткото тези дни работи на Банско и остават да спят там за да не пътуват на жегите. dance
Излязохме с няколко приятелки и изкарахме наистина много весело. Не се притеснявах изобщо в колко часа ще се прибера защото знаех че тази сутрин мога да се наспя на спокойствие без никой да ми мрънка на главата. Но уви не ми е писано в бликите няколко години да се наспя като бял човек. #2gunfire Сутринта още в 7ч. дядото ме събуди на пожар защото котката ни скочила през прозореца и лежала ни жива ни умряла на плочките. Толкова рано нямаше къде да я водя по доктори затова само я качих и  я оставих да си лежи, след половин час се съвзе, и взе да се разхожда все едно че нищо не се е случило, само дето аз не можах да се наспя. Mr. Green
Довечера си отивам при детенцето и ще останем там до към сряяда другата седмица, после може би ще дойдем и до София. Stuck Out Tongue
На мен днес ми е последнен ден на работа, договора ми изтича и аз съм малко в положението на Смайли. Шефката втора седмица я няма на работа, а аз искам да си поговоря с нея  за да знам има ли намерение септември да ме назначава пак или да си търся друга работа.  newsm78Малко ми е напрегнато,но и аз съм привърженик на принципа "ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО".
Маймунка и аз днес съм решила да купувам на Вики препарат против комари, но нямам идея какъв. Дайте някакъв съвет, може пък и да изчакам и Валент до понеделник да се сети за простото име.  Laughing
Valent при нас при заспиването има дисциплина. Първо се наиграваме хубаво в леглото, пеем песнички и др. изобщо имаме си цял репертоар, после гоня татко и защото ни разваля дисциплината,  опитвам се да и кажа доколкото мога  по строго "Заспивай, веднага", Вики ме гушва силно за лека нощ, завърта се на другата страна и след 2 мин. е заспала.Успех и на вас. newsm10
6o6i добре че не си се вързала на докторката. На тукашните лекари май изобщо не им е позната тази болест. Joy

# 92
  • Бургас
Здравейте!
Май всеки гледа да се спасява от жегите... Ние със Сани си седим вкъщи на хладно и под карантина. Днес тя е по-добре - от снощи не е вдигала повече от 38 градуса и макар че спа неспокойно, надявам се най-накрая да започне да оздравява. Вчера вечерта се чух с нашата хомеопатка (а не заместничката), казах й, че имаме проблем с диагнозата. Според нея диагнозата не е толкова важна, впоследствие ще стане ясно, какво караме, важно било сега да даваме лекарство за подобряване на общото сътояние.
6o6i, пожелавам ви да не си разваляте повече ваканцията с болести!
Marci, значи изразходи си един животец котенцето  Laughing
Днеска Румен е командировка в Чирпан, а аз ще готвя кюфтета по чирпански  Joy
   hahaha hahaha hahaha

# 93
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 94
  • София
Здравейте групата  Laughing Само индикирам, че още мърдам. Тоя един месец ми се разгони фамилията - майка ми беше в болница, Мартин е в Германия, аз сама с Ванеса, в службата - ад, и се умопомрачих. Време не ми остава да се обърна, камо ли да пиша. Ставам сутрин в 6 да правя закуски, хвърча на работа, на обяд беж до болницата, после бегом обратно в офиса, късане на нерви до 18 -19 часа, мятам се към вкъщи, къпане-хранене-приспиване и от 22 до 01 часа - чистене, миене, пране, готвене...Не знам как не се смрях. Направо шапка им свалям на всички "самотни" мами, дето го правят това всеки ден...
За това ви моля, като организирате срещички, пуснете едно смс-че, бе хора. Не, че ще дойда 100%, ама поне да знам и ако има мегдан, ще се включваме. Особено събота и неделя. Айде, целувки на всички и да знаете, че ми липсвате.

# 95
Привет банда
изчетох ви  Wink

Ооооо Миленски
тъкмо се бях затъжила за Ванеската... ама какво й е на бабата нещо сериозно ли  newsm78 Специални поздрави от мен и Емката  Hug

Маймунке
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106419.0;all
http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=12&open_article=2433

Смайли
ама как ви завиждаааам  Crossing Arms супер, браво на вас, чакаме снимки как двете с готините бански пиете сладко коктейлче край басейна  Whistling Party Grinning
И аз се разготвих днес, ама кУфтетата на Аса с доматен сос и тиквичка... да видиме моята Капричоза какво ще каже че напоследък е на диета от риби пръсти  Rolling Eyes Laughing

Раичка
вземи си пола този път, да не те мисля  Wink Laughing Joy

Марси
и на теб ти завидях за купона  Whistling ама тая котка наистина няколко живота има а  Party Laughing

Валент
и останалите който приспивате на ръце  ooooh! не ви мисля  Whistling
Моята бандитка със спането проблеми няма... застава си до леглото и ЪЪЪЪЪЪ си сочи бибите... меткам я при тях... и повече не се чува  Party

шоши
тези докторки направо да се чудиш и маеш понякога как са станали такива  Crossing Arms и при Янче си спомням имаше подобен проблем при педито, Янчето като си направи сама диагнозата Розеола ... и пак имаше коментари детето по интенет не се гледа  Whistling Mr. Green
Дано всичко ви е наред вече  Hug

Друго... не се сещам... тук днес вали като за последно.... цяла нощ, цял ден.... ще изкукаме с Бадемката... то се е видяло  Whistling Crazy Mr. Green

# 96
Привет!
А аз цял ден само ви чета и се чудя да пиша ли и какво да ви кажа  Mr. Green

Смайли, сори, но нещо в тези жеги не мога да стигна до пощата.

Тъй като работя в топлоелектрическа централа и от всякъде топлина и то над 50 градуса, съм пред разтапяне. Само пет минути в машинна зала и съм мокра, все едно съм се потяла 1 час във фитнеса.

# 97
Хей хей хей
правихме си водно парти на терасата! Беше жестоко! Дарата два часа щуря в коритото. Сега спи като заклана!
Ето ви снимки:
http://www.bgphoto.net/photos/1830/o632872758529375000.jpg

http://www.bgphoto.net/photos/1830/o632872758801562500.jpg

http://www.bgphoto.net/photos/1830/o632872759004062500.jpg

Е кажете ми как да ги пропусна тези моменти, за да ходя на работа за жълти стотинки. Ако ще работя за стотинки, поне да са бели  Joy

Ели, дай тая рецепта на Ася с кюфтетата, че не съм си я записала!

Миленски, най-после душко! Аре ела да те водим на по бира и ще ти мине! Добре ли е бабата към настоящия момент?

Аз забравих да ви кажа одеве, че ходих да подавам молба за ясла тази сутрин и останах меко казано фрапирана. Щели да ми вземат детето наесен със сигурност, но до момента са записани 35  Shocked деца за яслената група. Как се оправят 2 лелички с 35 деца???????????? Нямало помещение за друга яслена група, отзад в пристройката се досещате, че има частно училище ... При вас в яслите същото ли е положението. Според мен 10 деца е максимума. Как си я представят тия хора тая работа не знам  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Dani_L, твоя офис е като парна баня  Joy Аз точно на 50 градуса си я нагласям като ходя и издържам максимум 7-8 минути. Не знам ти как я караш по цял ден там  Shocked

Марси,
само така! Следващия път тръшни предварително котката в земята  Wink

Последна редакция: пт, 30 юни 2006, 15:47 от Смайли

# 98
Благодаря ви за мненията по комарения въпрос, макар още да не съм разгледала всички препратки! по принцип по-скоро нещо за през нощта вкъщи търся... имаме Аутан, ама пише за над 2 години и аз малко се връзвам...

НИЕ СМЕ ЗА СРЕЩА УТРЕ следобяд В ЮЖНИЯ ПАРк!!!! ХАЙДЕ, КОЙ ОЩЕ??? А кой има тел. на Раичка, да я известим специално... на Миленски и аз ще гледам да й пратя смс, ако това си остане като вариант.

# 99
Ухаа, браво на вас! Личи си, че в страната тресе здрав дъжд! Всички пишат ли, пишат....
Ми аз по посочената причина се разминах с плажо. Само гръмотевични бури ми трябват и оная къдрокосата съвсем ще ми изправя косата нощем!!! Късмет!
Айде, на Смайли, честито! Пък като гледам вие добре си изкарвате на терасата, що ви трябва море, не мо`а рАзбера!
Здрасти на mkp, аз съм сравнително нова, обаче отдавна ти симпатизирам на Ванеската! Пък от сега ти съчувствам дълбоко, щото и на мен ми избиха бушоните снощи от тая непрекъсната работа! Това жените не сме като хората! Че и жени родихме, /цензура!/!!!
маймунке, ще гледам да не те забравям!
Не`ам време - тъй че поздрави на всички, които не успях да спомена!!!!!

# 100
  • Sofia
ние утре сме на вилата и няма да можеме да дойдеме.Ако има нова среща през седмицата сме там!

# 101
Смайли
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105278.msg1910087#msg1910087
ето ги на Аса кИУфтетата  Laughing само че без киселото мляко, а към лука и тн сложих 2.тиквички, пасирах всичкия зеленчук, слагам кИУфтетата с ориза, като са готови залях с доматен сос с 1ч.л. брашно, че ми беше извряло всичко почти - муцка станаха  Party Бадемата за пръв път от седмица насам яде манджа  Crazy Grinning Wink има и за утре... пък после  newsm78 Whistling Crazy Laughing

# 102
чакай че намерих и други вкусотий да ги копна тук за всеки случай
---------------------------------------------------------------------------------------------
Печени кюфтета с топено сирене:
1/2кг.кайма
1 яйце
2 филии бял хляб
1 глава лук
2 щипки черен пипер
1 щипка червен пипер
1 щипка кимион
сол
добавям - аз сложих още чубрица и на върха на чаена лъж. сода за хляб ...

1 кутийка/от кръглите/ топено сирене
кашкавал за настъргване
олио за намазване на тавата

Каймата се обърква добре с горе изброените съставки. Оформят се средни по големина кюфтета, като в средата на всяко се слага топено сирене, а аз сложих и синьо сирене при топеното. Нареждат се в намазана с олио тава и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна.
Стават страхотни, но трябваше кашкавала да го сложа по- в края, щото хвана коричка, а аз го предпочитам разтопен и на конци  Laughing Много бързо стават и са супер вкусни  Very Happy

.....................................................................................................................................................
А пилешкото ми с пикантен сос е нещо божественно, сега ще ви го напиша и него:

Пиле с пикантен сос
(микровълнова фурна)

Продукти: пилешки бутчета, сол и черен пипер
За соса: 1 глава нарязан на дрeбно лук, 2 лъж. вода, 1лъж. захар, 1 лъж. нишесте, 2 лъж. натурален плодов сок или от изцеден плод, 1 лъж. оцет, 1 лъж. дом.сос, 1 лъж. горчица, чубрица, сол и чер. пипер;

Приготвяне:

Пилешките бутчета се измиват добре, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Поставят се в съд за МВ ( аз в йената ) и се пече около 20 мин., докато пилето загуби розовината си, като по средата на печенето ги обърнете 1 път. След като ги извадите, отлейте соса, който е пуснало пилето.
Всички подправки за соса се поставят в отделен съд, разбъркват се добре и се пекат в МВ около 4 мин., като по средата се разбъркват веднъж ( тук трябва да кажа, че ги пекох първия път 4 мин. на максимум и стана на желе, така че трябва по- малко време или по- ниска мощност, за да може да си стои сместа течна или полу, щото все пак нишестето стяга както знаете).
Залива се пилето с получения сос, покрива се с хартие за печене и се слага в МВ за 7 мин. Оставя се още 5 мин. да престои преди да се сервира полято със соса и отгоре покрито с настърган кашкавал.
Това е божественно ...

.....................................................................................................................................................
Мога и със свинско да ви кажа една невероятно вкусна рецепта:

Свински пържоли по американски
(микровълнува фурна)

4-5 пържоли без кости
2 лъж. олио
2 скил. чесън
3 суп.лъж. соев сос
2 лъжички царевично нишесте
4 лъж. вода

Приготвяне:
Нареждат се пържолите в съда (без да се захлупват) и се пекат в МВ 4 минути, обръщат се от другата страна и се пекат още 4 мин. После се захлупва съда (аз правя ястията в МВ в йенска) и се пече 10-ина минути, докато месото омекне и изчезне розовината му. Като се опекат се прехвърлят в чиния. В отделно съдче се смесва олиото със счукания чесън, добавя се соевия сос, разбърква се добре и се пече в МВ около 2 мин. Смесва се нишестето с водата и се прибавя към соса, слага се пак във фурната за около 1 минута. С така получения сос се заливат пържолите при сервиране ... Божественно вкусно 
  chef bowuu Grinning  chef bowuu Grinning  chef bowuu Grinning  chef bowuu Grinning  chef bowuu Grinning

# 103
ааа тия кюфтета съм си ги записала на първа страница в тефтера! ама щото каза тиквички и домати и аз реших, че са някои други  Crazy Ще си ги копна и тия рецептички! Тенкс!

Дайте някоя рецепта за пиле фрикасе!

Утре някой ще ходи ли на протеста пред президентсвото? Аз тъкмо се разписах със дарина снимка на сайта  Wink

# 104
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз съм пратила снимка още миналата седмица, но сигурно ще ходим семейно на протеста.

Общи условия

Активация на акаунт