Декемврийското хлапе хукна вече на море!

• 15 005
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Ели, джипката ми е казвала 2 часа преди и след млечно хранене да не се приема флуор. Аз не давам флуор, не виждам смисъл, да не кажа, че дори би могло да навреди, но решението си е твое.
Валент, флоура и калция в млякото образуват неразграждащи се съединения, когато се приемат заедно и нито флуора, нито калция се усвояват от организма. Това е причината /но и тя е спорна/ да не се дава флуор заедно с мляко.
А тия нощни ревове при вас съвсем не е ясно защо са  Sad Имам предложение - заведете я на хомеопат. Би могъл да помогне.

Къде са ми рецептите за кюфтета бял сос и пиле яхния???  Crossing Arms
Давайте, защото Дара от три дни е на леща  hahaha

Дара също се няпъва сама да пие от чаша, но цялата се олива като не дава да й я държа. Пие от шишенце със спортен накрайник и със сламка.

Момичета, утре имам важен разговор със шефовете ми. Привикаха ме да съм им разкажела какви са ми плановете  Crazy Много ми е притеснено, и заради срещата и заради това, че няма на кой да оставя Дара. Добре, че Янче вчера предложи да погледа двете мухи за час-два утре по обяд та малко ми олекна. Ще имам много да я черпя! Сега вече се чудя какво да си облека, нещо по-офисно трябва да е, ама каквоооо  newsm78
Стискайте ми палци все пак разговора да мине добре, да си издействам по-добри условия, да ми предложат нещо приемливо, защото иначе ще се наложи да си поседя още дълго в къщи  Rolling Eyes

Криси, къде се загуби? Какво стана с прегледа ти? Оправя ли се?

Марси, хайде и вие се оправяйте, защото след концерта на Депеш съм намислила да дойдем двете с Дара за седмица. Румен ще прави тук ремонт. Поръчали сме си нови мебели за спалнята, паркета ще се цикли, латекс ще се маже и е по-добре ние двете да сме надалече  Joy

Мони, моят билет е за жълтата зона, вход 2. Сама съм за сега. Всичките ми приятели и познати са на други места. Кой ще подгрява? От колко часа всъщност е концерта???

# 136
  • София
Смайли, дано всичко се нареди както на теб ти се иска и дано шефовете предложат израстване, естествено подплатено добре финансово  Grinning

А за манджите ако потърпиш, след малко ще ти дам рецепти    chef

# 137
Смайли, ние сме на вход 3 - лилава зона.  нямам представа кой ще е подгряваща група. май още не се знае.  newsm78 концертьт е от 20 часа. значи9 кьм 6-7 може да влизаме. може да се видим преди това , ама ще трьбва да се уговорим предварително. може на КЮ-то. а какво стана с дисковете . ще ни записваш ли нещо  Embarassed
сигурна сьм , че утре всичко ще е шест при босовете.  може да си сложиш някакьв костюм - пола сьс сако , нещо спортно-елегантно.
за сьжаление не мога да ти помогна с рецепти за ястията които искаш.  мойте не ги ядат тези манджи и не сьм ги готвила.
асето ще те спаси  Laughing

# 138
  • София
Смайли, спасявам те Grinning

Кюфтета с бял сос

За кюфтетата:
400 гр. кайма
1 яйце
1 средно голяма глава лук
3 с. л. ориз
3-4 стръка магнаноз

За соса:
4 с. л. олио
1 бучка масло
1 яйце
4 с. л. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 резен целина или пъщарнак
1/3 средно голям морков
1 резенче лимон
1/4 ч.л. сол

Приготвяне:

Каймата се омесва със всички продукти на кюфтета. Размера ти си го определяш. Слагаш в хладилника да се стегне.

Соса се прави като, морковът, целината и нарязаният на две полонини и запечен лук се заливат със студена вода и се варят до омекването им. Пасирам ги и пускам кюфтетата до сваряване на ориза. Приготвя се застройка от кисело мляко, яйце и брашно, която се разрежда с горещата смес постепенно и внимателно при непрекъснато бъркане за да не се пресече. Прибавяш застройката към ястието на тънка струйка. Ври няколко минути и се отстранява от огъня. Подпрявя се с лимонов сок и краве масло.

Пиле яхния

1/2 пиле
500 гр. лук
1 бучка масло
3-4 с.л. олио
1/2 с.л. брашно
2 домата
4-5 стръка магнаноз
1 дафинов лист
1/2 ч.л. червен пипер
сол

Пилето се сварява в малко вода  и се обезкостява. Прибавя се нарязания лук, като поомекне се посолява и се прибавят олиото, червения пипер и дребно нарязани домати. Пуска се дафиновия лист и се вари до готовност. Прибавя се размитото със студена вода брашно - леко запечено до златист цвят. След 5 минути ястието се отстранява от огъня. Прибавя се маслото и се поръсва с дребно нарязан магнаноз.

Аз понякога добавям и картофи или правя ориз за гарнитура.

Наздраве на Даричка

# 139
Асеее, много ти благодаря! Задължена съм ти!
Една питанка - утре ще се опитам да направя яхнията, ама не ми стана ясно за брашното. Първо го запичам ли, с масло ли го запичам и тогава го размивам с вода и го прибавям към така приготвената смес???
Помагай, че съм зле  Praynig
Горкото ми дете!
 Joy
Като/ако го изяде това, ще направя и кюфтетата, защото сега нямам кайма.

# 140
Смайли
забравихте с манджите  ooooh! ама то и без това Аса е оригинал рецепта  Wink Grinning
Успех утре с разговорите  Peace ама ще се връщаш ли скоро на работа newsm78

Валент
Смайли ти е написала хубаво, флоура ми е проблем, не млякото  Wink дават се през определени часове ужким... ама незнаех колко се препоръчва...

Добре де никой ли не дава флоур  newsm78 аз от няколко дена й давам да си ги гризка таблетките...

Хехеххе Монка
представям си  Joy Емката има шапка и знаме, и й го връзваме на раменете, и тя само подскача  Mr. Green / после пееме кой не скача не е чех /има голяма реклама такава тук, и Емката я знае песента  Wink и много се кефи, скача като тези от рекламата ooooh! Laughing

Видях че сте писали за чашите, Емката пие от чашата с накрайник, и шишетата с спортно ... затваряне или как да кажа... иам Девин малки водички такива Wink от чашки пие само като се къпе  Laughing

# 141
Аз давам флуор, между следобедната закуска и вечерята, към 5-6, защото тогава се прибирам от работа. Това с неразграждащото съединение не го знаех, а само че ако се приема с млечни продукти се губи ефекта. Докато ме светнат по въпроса давах флуора в продължение на 2 месеца сутрин с попарата, а тя е със сирене  newsm78 и ако това дето го казва Смайли е истина ...., лошо ooooh!

# 142
Смайли, стискаме палци за утре  newsm10 Дано всичко е само в твоя полза.
Като се сетя къде съм пъхнала диска с детските филмчета ще ти го пратя.

# 143
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Подгравящи на Депеш са Нова генерация

# 144
Дани, четох го някъде това, а и нашата джипка ми го каза, но истината е, че съм чела и диаметрално противоположни мнения по въпроса.
Пак не е много ясно така ли е или не е Joy

Шоши, ти У какви приключения си се УвъртЕла??? Нещо Иванова ли изпорти работата?

Мони, за дисковете не съм забравила. Аз върнах записвачката на Маймунка като тогава успях да запиша само за нея и за мен. Сега вече имам записвачка на лаптопа, но не мога да се оправя със софтуеъра. Прецаках 3 диска и сега се чудя как да стане работата.
Маймунка, ще помагаш ли???

Нова генерация лииии????? Тия пък кои бЕха!!??
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

# 145
# 146
  • София

Една питанка - утре ще се опитам да направя яхнията, ама не ми стана ясно за брашното. Първо го запичам ли, с масло ли го запичам и тогава го размивам с вода и го прибавям към така приготвената смес???

Дават да се запича във фурна. Без мазнина.

Аз обаче си го запичам на котлона, защото нали и без това е топъл. Пак без мазнина. Просто трябва бъркане, че бързо прегаря.

А маслото винаги се слага накрая като свалиш от огъня, заради вит. Д.

# 147
  • София
Много съм зле... вчера видях, че и Мая най-накрая има кътник! И все забравям да се похваля... Не й е излизал зъб от половин година...

# 148
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Последния постинг на Янче ме подсети да ви питам обезболявате ли с нещо излизащите зъби?

# 149
Деси, аз не съм мазала на Марио венеца докато излизаха кътниците и кучешките. Те толкова бързо пробиха, че не ги усетих.

Утре сме на консултация, правят ли се изследвания?

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 16:25 от dani_l

Общи условия

Активация на акаунт