Астрология - 14 тема

• 54 066
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за отговора

# 391
За разрушената планета Фаетон

Стара загадка за учените астрономи е полето астероиди, намиращо се в пространството между Марс и Юпитер. Още в древността звездобройците са се дивили на това разположение на космическите тела. Мнозина били на мнение, че на това място трябвало да има още една планета.

В Грузия се пази копие на документ от 1561 г., в който се споменава, че около Марс има още една звезда. На глинени таблички на древни шумери (ІV хил пр.н.е.) са фиксирани сведения, от които следва, че между орбитите на Марс и Юпитер хората са наблюдавали „планета невидимка“. Подобни тайни може да се срещнат и в древнокитайските летописи.

Случайността помогнала да се хвърли светлина на загадъчната планета. През 1766 г. немският астроном, физик и математик Йохан Тициус формулирал, а друг немски астроном – Йохан Боде, обосновал числова закономерност в разстоянията на планетите от Слънцето. Според тази закономерност между Марс и Юпитер трябва да съществува „планета №5“.

Това, че правилото Тициус–Боде работи, се доказва от откриването на Уран, Нептун и Плутон. В края на XVIII век на конгрес в немския град Гота било решено да се започне търсене на липсващата планета. Но никой от астрономите, на които било възложено наблюдението, не сполучил.

Планетата била открита през 1801 г. от Джузепе Пиаци, директор на обсерваторията в Палермо (о. Сицилия). Когато изчислили орбитата на това космическо тяло, се оказало, че то се движи точно на разстоянието от Слънцето, предсказано от правилото Тициус–Боде. Астрономите ликували – открита била липсващата планета. Нарекли я Церера, в чест на богинята покровителка на Сицилия.

Но скоро радостта на учените била помрачена от редица нови открития. През 1802 г. между Юпитер и Марс е открита още една малка планета – Палада. През 1804 г. – трета планета – Юнона, а през 1807 г. – Веста. И така, там където очаквали да открият една голяма планета, открили 4 малки.

Междувременно потокът открити малки планети (наричат ги още астероиди, тоест „звездоподобни“) не спирал и към 1890 г. вече били известни над 300. Астрономите стигнали до твърдото убеждение, че между Марс и Юпитер по орбита около Слънцето се върти цял рояк малки планетарни тела. Днес са известни около 2000 астероида и по някои оценки броят им може да надвиши 7000.

Всички те се движат на разстояние от Слънцето, както и Церера – 2,8 астрономически единици (една астрономическа единица е равна на разстоянието от Земята до Слънцето, или 150 млн. км). Именно това обстоятелство позволило на немския астроном Хайнрих Олберс още през 1804 г. да изкаже хипотеза, че малките планети са се образували в резултат на разпадането на една голяма планета на парчета. Тази планета той нарекъл Фаетон, изхождайки от древногръцкия мит.

"Голяма катастрофа е станала в нашата слънчева система и затова има разрушена планета. Грехопадането, което влезе в хората, се дължи на това, че преди няколко милиона години – няма да ви кажа колко – преди няколко милиона години, тъй в далечното минало, нашето слънце минало през едно черно слънце, което оставило всички лоши последствия. Без малко щяла да се изличи цялата човешка раса."

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 13:11 от AlphaTauri

# 392
Числа и планети:

0 - Пролетно равноденствие
1 - Слънце
2 - Луна
3 - Юпитер
4 - Меркурий
5 - Венера
6 - Нептун
7 - Уран / Лунни възли
8 - Сатурн
9 - Марс
10 - Кронос
11 - Зевс
12 - Посейдон
13 - Плутон
14 - Южен лунен възел
15 - Адметос
16 - Вулканус
17 - Аполон
18 - Хадес
19 - Купидо
20 - Фаетон Sad
21 - Северен лунен възел
...

информацията не е доказана по никакъв начин

Всяко просто число (такова, което се дели само на себе си и на 1) умножено по себе си -1 и разделено на 12 дава точен резултат. Това са градивните частици на вселената, единицата е навсякъде, 9-ката също, 0-лата е състояние, а не число, 2-ката поляризира и ражда материята, 3-ката и 6-цата се поляризират взаимно и единствената разлика е в обема им, те са в невидимия свят. Простите числа създават разнообразието във вселената. Всяка една парола е криптирана благодарение на простите числа.

9 = 0

Числата са свързани с планетите и техните влияния. Например Сатурн, който е под влиянието на 8цата, което е четно число, след като се опрости в основата си има цифрата 2. Той резонира и създава характерните за двойката хексагони:

Лунният цикъл е 28 дни, точно колкото и цикъла на жената. Бременността трае 10 лунни цикъла, което е 10*28 = 280 дни, 280/31 = ~9.03 месеца и това не е случайно...

Потопа е бил причинен от разрушаването на цяла планета, което е довело до дисбаланс в цялата ни слънчева система. Явно след разрушението на планетата на любовта, наречена Фаетон е "дошла" луната да я замести с нейната скромна майчина любов.

"Сред най-мистериозните твърдения, свързани с Луната, е това за нейното сравнително неотдавнашно появяване на небето. То се открива под една или друга форма в древните митове на различни народи и култури (палеоазиатските общества, австралийските аборигени, северноамериканските и централноамериканските индианци, китайците и много други), а в по-късни времена древногръцкият епически поет и граматик Аполоний Родоски – главен библиотекар на знаменитата Александрийска библиотека, се натъква на ръкописа „За предлунния период“, датиращ от III в. пр.н.е., в който се съобщава за период, когато Луната не е била на небето."

Юпитер ще се превърне в слънце и нашата слънчева система ще наподоби Сириус.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 01:16 от AlphaTauri

# 393
Здравейте , не съм сигурна че въпроса ми  е точно за тази тема , но имам следното питане:
Астрологията ми е много интересна и ми се иска да започна да ходя на курсове, но през седмицата работя , както и някои от съботите . Трябва по- скоро да са вечерни часове .... може ли да ме насочите към такова място,  ще съм Ви много благодарна Simple Smile

# 394
Можеш да потърсиш и някой дистанционен курс, неприсъствен.

# 395
За цифрите,числата и планетите - за НАШАТА СЛЪНЧЕВА  система ,НЕЗАВИСИМО дали я разглеждаме като хелиоцентрична или геоцентрична - планетите са 10 броя и цифрите са 10 броя  / това са знаците,с който изписваме цифрите днес/. Всичко останало е интерпретация и може би някакво развитие на астрологията в някаква посока.
А който пренебрегва НУЛАТА като цифра... не знам...но не е прав.И в никакъв случай не е вярно,че 0 = 9 по мое нескромно виждане.

# 396
Откакто изследвам какво ни учат ведите, сравнявам и търся потвърждения на техните знания за цифрите. Там цифрите са във връзка с планети, дни от седмицата, Бинду (сила на планетите : от 0 до 8 ),  и т.н.
Цифрите си имат и цветови съответствия.
Ето кратка таблица за цифровото съответствие и планетите  
1- Слънце -Неделя
2- Луна - Понеделник
3- Юпитер- Четвъртьк
4- Раху
5- Меркурий - Сряда
6- Венера-  Петък
7- Кету
8- Сатурн - Събота
9- Марс - Вторник
Според ведите, всеки един от нас има три важни цифри, които дават индикация за индивидуалния ни път и нашите специфики. Това са цифрите на Душата, на Съдбата ( житейския ни път ) и на Името. Тези цифри не включват 0. Добре е да знаем кои цифри "са ни се паднали", за да можем по- осъзнато да се движим по пътя си.
Цифрите, символизиращи всяка планета, от своя страна, посочват характерните вибрации и биват символично разделяни на мъжки и женски, на активни и пасивни, а също и на цветови нюанси.
Така че изводите, до които съм стигнала до момента са, че цифрите са от 1 до 9 за планетите.
Там няма 0. Всички числа са прости, няма съставни - т.е двуцифрени.
Системата Аштакаварга е основана на 8 източника на енергия  за оценка на силата на планетите в картата,  в зависимост от силата си, планетите получават числова хактеристика от 0 до 8.   0 съотвества за най- слабо проявление на сила, а 8  за най- силно проявление на планетата.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 22:04 от Катерица

# 397
  • в 1001-та нощ
Една хубава статия за предстоящия ретрограден Меркурий http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=2984

# 398
Аз съм българче,
обичам ... и т.н и т.н. Привърженик съм на идеята,че родното място остава най-силен отпечатък върху индивидуалността на човека.Затова и поддържам версията  10 планети – 10 цифрови знака:  0,1,2,3,4,5,6,7,8,9.
И като един Водолей считам,че всички имат право да се "заплесват" по каквото си искат ,стига да им върши работа.
Аз съм се "заплеснала"  по посочената по-горе идея и тя ми върши работа.Просто посочвам един НЕОСПОРИМ ФАКТ  : 10 планети,10 цифри.

# 399
Момичета, някой ще ми каже ли (като на пълен лаик) как да си изчисля къде е най-добре да си празнувам рожденния ден? Знам, че това не е гаранция, че ще ми върви следващата година, но обичам да празнувам някъде извън БГ и бих могла да съчетая нещата Simple Smile.

# 400
Момичета, някой ще ми каже ли (като на пълен лаик) как да си изчисля къде е най-добре да си празнувам рожденния ден? Знам, че това не е гаранция, че ще ми върви следващата година, но обичам да празнувам някъде извън БГ и бих могла да съчетая нещата Simple Smile.
Ако искаш лично да се развиваш и да просперираш соларен Ас в Стрелец,ако искаш в социален и кариерен аспект, соларен МС да е в Стрелец и изобщо ,темата,по която искаш развитие  да бъде в Стрелец.

# 401
В момента има силен Юпитер, хубаво е да е някъде на видно място в солара. Но ако сега не ти е хронократор, ефектът ще бъде в пъти по-слаб.

# 402
Където и да отидете за рождения си ден, няма да промените прогнозата за годината!
Така че, отидете, където имате желание.

# 403
И без това никой сериозен астролог не би заложил само на солара като предиктивна техника.
Където и да отидете, за да си "наместите" солара, после пак се завръщате в населеното място, което постоянно обитавате.

# 404
Съгласна съм.Даже считам,че променяйки едно се "натрисаме" на нещо друго,което после се чудим откъде ни е дошло. Обаче винаги е добре да променим нещо Grinning без да го гласим .

Общи условия

Активация на акаунт