Астрология - 14 тема

• 54 064
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
moonwalker,
Една прогноза се прави на база много фактори. Комбинация от такива. Съобразени с рождените предпоставки.
При теб посредством взаимоотношения е възможно да получиш шанс да се развиваш, да постигнеш това, което искаш, целите си. Те да са ти начинът, по който достигаш до нови перспективи, хоризонти, разширяваш светогледа си. Метафорично казано да са за теб печелившият зар, късметлийският фиш, който те среща и свързва с подходящите хора, въвежда в подходящата среда. Като същевременно професионалната ти реализация е вашата спойка. У7 е във взаимна рецепция с У10. Освен в аспект. Това не означава че като цяло седми дом би трябвало да се разглежда като свързан с работа, кариерата, а че Твоят има такава връзка.

# 511
Здравейте , има ли някой ,който има желание да ми погледне наталната карта ?

# 512
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
Тук радост няма!

Е, що така с лошото? Всички, които имаме деца със стелиум в този дом, да си теглим въжето освен. Rolling Eyes

Много зависи от знака в който са планетите и аспектите които образуват.

Имам Слънце с 12-ти дом и изобщо не мога да се оплача, но Слънцето е в секстил в Юпитер и Марс, а диспозитора му е в 1-ви дом, в собствения си знак и образува три тригона. Би било доста по-различно ако Слънцето беше силно ранено от малефици.

# 513
Цитат
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
с този прочит си служеше астроложката, която ми прави консултация в продължение на години. И я вкара в капан, защото едно, че това правило при мен изобщо не важи и второ, я подведе да ми пише и да ми вменява неща, които нямат нищо общо с мен или с мама, докато е била бременна.

Според ведите, силен показател за това, какво се случва с майката по време на бременност, е разположението на Луната- по знак, дом и накшатра.
Правих изследване на познати карти, на мои близки - резултатът е изключителен.

# 514
Цитат
с този прочит си служеше астроложката, която ми прави консултация в продължение на години. И я вкара в капан, защото едно, че това правило при мен изобщо не важи и второ, я подведе да ми пише и да ми вменява неща, които нямат нищо общо с мен или с мама, докато е била бременна.

Според ведите, силен показател за това, какво се случва с майката по време на бременност, е разположението на Луната- по знак, дом и накшатра.
Правих изследване на познати карти, на мои близки - резултатът е изключителен.

Изречението се отнася за това, какво  се случва непосредствено преди раждането, не става въпрос за месеците преди раждането, а часовете преди да се роди детето, които винаги носят риск, както за детето така и за майката.

# 515
eleida, а добре : -)
ами ако приемем, че Кету дава неяснота, понеже е без глава и е сенчеста планета, добре, пасва Simple Smile
Защото нито мама, нито някой от лекарите са знаели или били наясно, че ме има и мен.
А за Сатурн-тя се е смяла и шегувала през цялото време, при все, че раждането й е започнало леко, но е продължило животозастрашаващо за всички ни.
Скрит текст:
иначе, преди години, когато с астроложката сме коментирали различни обстоятелства от живота ми, е казвала, че Сатурн отговарял за изпитанията и трудностите и ето в какво състояние е била майка ми по време на бремеността....което си е "съчинение по свободна тема"

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 20:14 от Катерица

# 516
Мога да дам един пример с акцентиран 12 дом – Слънце, Марс и Меркурий. Последният в тропическата карта управлява Асцендента. Срещу тях е Сатурн. Първо раждане за майката, много тежко и животозастрашаващо за майката и детето, бебето са го вадили с форцепс. Но в конфигурацията са включени Марс и Сатурн, те аспектират водещо светило, поставено в 12 дом. Силен Юпитер на ъгъл в комбинация с Венера спасява положението.

# 517
Всеки сериозна занимаващ се с астрология, знае че всяка карта е индивидуална, без карта извадени отделни позиции....няма как да се коментира.
В крайна сметка всеки има право да тълкува, както знае.

# 518
Мога да дам един пример с акцентиран 12 дом – Слънце, Марс и Меркурий. Последният в тропическата карта управлява Асцендента. Срещу тях е Сатурн. Първо раждане за майката, много тежко и животозастрашаващо за майката и детето, бебето са го вадили с форцепс. Но в конфигурацията са включени Марс и Сатурн, те аспектират водещо светило, поставено в 12 дом. Силен Юпитер на ъгъл в комбинация с Венера спасява положението.

Асцендента в Дева ли е или е в Близнаци ? Сатурн кой дом управлява и има ли други аспекти ? Имам подобно разположение, но не съм раждала все още и се надявам да не разказвам такива хорър истории.

# 519
Близнаци. Астрологията не е планета в дом и знак, има много тънкости. Затова задължително се оценява статусът на планетите. И именно затова при позиция в един и същи дом се получават различни резултати. Ако има негативни влияния, търсят се компенсаторни фактори, които да ги редуцират в някаква степен – при някои могат да бъдат по-силни, при други по-слаби.

# 520
  • Далечният изток
В неделя си направих прогноза, че всеки момент трябва да получа предложение за работа. И вчера се се случи Grinning. Всички аспекти в картата бяха толкова буквални, че си казах, че ако този път не се осъществи, зарязвам астрологията.
Вече приех, защото предложението е много добро, всъщност най-доброто, което някога съм получавала, а аз общо взето имам късмет с досегашните си местоработи.  Party
Ако ви се споделя, какви аспекти сте имали при започване на нова работа?

Уран в 10ти дом.
Започнах работа точно където най-малко очаквах и реално имах най-малко шансове, в сфера, в която нямах никакви познания.

На 28.03. ми се дава съвпадът на транзитния Уран с МС... Изключително много се надявам и при мен да се отключат най-после нещата и да започна някаква нова работа или да имам работа в сегашната ми дейност  /свободна професия, но липсват клиенти, съответно приходи/! Иначе в момента Уран ми е в опозиция с Уран /май вече приключва този период/ и в секстил със Слънцето, до края на март.
Сатурн обаче е в опозиция със Сатурн и май е благоприятно положение. Или поне се надявам. Така ще е до края на годината. Но пък в същото време транзитния Сатурн ми е в 6 дом, което е свързано с невъзможност да се намери работа...

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 00:47 от AIDA_N

# 521
Всеки сериозна занимаващ се с астрология, знае че всяка карта е индивидуална, без карта извадени отделни позиции....няма как да се коментира.
В крайна сметка всеки има право да тълкува, както знае.
В подкрепа на мнението ти, ще споделя един пример, от това, което чета в момента. Книга за Аштакаварга, в която има подробни обяснения как се изчислява и прилага, с примери. Картите са публикувани. Дава се някакво правило и в подкрепа, се показва цяла карта. Обаче, ето, че точно съм научила за дадено правило и в следваща карта се оказва, че при все, че то е налице, бива тълкувано/обяснено по друг начин.
ето и примера:
Когато се разглеждат въпросите за професии, работа и статут, се обяснява се, че когато в Сарваштакаварга  6 дом е с максимум бинду, то човек през живота си ще бъде подчинен. (стр. 67.)
И малко по- надолу се дават примери с карти на хора,  със съответните правила за 10 и 11 дом, които имат високи обществени позиции.
И изведъж, измежду примерите, хоп- тълкуването за силен 6 дом е, че при въпросния човек с постижения, 6 му дом дава сили за борба, а не че цял живот е подчинен.
Скрит текст:
Н.Т. Рама Рао   Бинду от Лагны в 10-ом доме 35 и в 11-м 34.Бинду от Сатурна в 10-ом доме 21 и в 11-м 35.От Сатурна 10-ый дом поднят более сильным 11-ым домом. Его 6-ой дом с41 бинду дал ему силу, чтобы бороться.
Книга-Аштакаварга. Концепция и приложение

# 522
Много хубава книжка. Благодаря  Peace
Вече съм в Саде-Сати /Сатурн ми е в 12-ти дом от Луна/ и се оказва, че всъщност при мен е благоприятен период според това, което прочетох. При първия ми Саде-Сати не е имало някакви негативни събития и се надявах отново да е така. И ето, че тук намерих обяснение защо.

# 523
Книга за Аштакаварга, в която има подробни обяснения как се изчислява и прилага, с примери. Картите са публикувани. Дава се някакво правило и в подкрепа, се показва цяла карта.

Благодаря за книжката. Браво на руснаците, имат преведена ведическа литература.
А аз тъкмо си поръчах книга за Аштакаварга на хартиен носител, на английски. Но мисля, че беше на друг автор. Още не е пристигнала, чакам.

# 524
  • SF

Виж сега какво ще ти споделя в допълнение.
Акцентиран 12 дом. Слънце в първи. Срещу него е Сатурн. Първо раждане за майката, много тежко и застрашаващо живота на майката и на детето. Бебето се ражда седалищно. Марс върху К4 и силният Юпитер на ъгъл върху АС имат аспект - квадрат. Юпитер в комбинация с Венера спасяват положението.

Общи условия

Активация на акаунт