Астрология - 14 тема

• 53 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
Тук радост няма!

Е, що така с лошото? Всички, които имаме деца със стелиум в този дом, да си теглим въжето освен. Rolling Eyes

# 496
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Това е и дома, който показва какво се случва с майката и детето преди раждането.
Тук радост няма!

Е, що така с лошото? Всички, които имаме деца със стелиум в този дом, да си теглим въжето освен. Rolling Eyes
Защо да е лошо, планетите, които са разположени тук, трудно се изразяват, падащ дом. И ако нямат аспект от бенефици, в период когато са Хронократори ще създават проблеми...
Астрологията не е само една планета в дом, има значение в какъв знак е и още доста допълнителни анализи..... И най-важната подробност, която е от значение, това което съм написала се отнася за 12 знак от АСЦ.

# 497
eleida, да, запозната съм, за съжаление.
А какво точно се има предвид под трудно се изразяват? Липса на разбиране от околните или неблагоприятни външни условия? Или пак зависи?

# 498
Съвсем индивидуално е, и се разглежда цялата карта.. използват се терми...и т.н, специфично е..

# 499
12 дом се нарича дом на "Злият Дух", място на радост на Сатурн, това е падащ дом.  Указва още на различен вид нещастия, изалация, затвор. Уединение, но това е заради някакви проблеми, излизане от обществото и т. н.
Тук радост няма!

Защо да е лошо, планетите, които са разположени тук, трудно се изразяват, падащ дом. И ако нямат аспект от бенефици, в период когато са Хронократори ще създават проблеми...
Астрологията не е само една планета в дом, има значение в какъв знак е и още доста допълнителни анализи..... И най-важната подробност, която е от значение, това което съм написала се отнася за 12 знак от АСЦ.

Падащ дом? Ето едно по-различно тълкувание на 12-ти дом:

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 22:07 от AlphaTauri

# 500
12 дом ми е важен, защото там имам планети, там имат планети сина ми и съпруга ми.
Изучавам го отдавна, както по западната, така и вече по Джойтиш.  Джойтиш ми даде много повече яснота за проявленията, защото там се показват енергиите в дълбочина и многопластово, не само по знак, а и по Накшатри и Дреккани,  дришти, аргали, варги и т.н. Също, се вижда силата на планетата- Бинду. Ведите учат, че по 12 дом се вижда какъв ще е животът на душата след смъртта.
Отразило ми се е в събития- рано останах без баща, а преди това имах големи проблеми с баща ми- които отключиха за дълго страхове; живот в чужбина (това го чета като изолация, защото имам носталгия), имала съм и болнични престои, а също и силен вътрешен свят (няма как да го опиша с три думи или едно изречение) и вяра в Бог. Тайни нямам, предполагам, защото 3 и 10 дом са ми акцентирани: -)

~Mystic~
, като майка на дете, което също има планета в 12 дом, искам да те успокоя да не се вкарваш във филми, защото вътрешните ти безпокойства не са конструктивни и са дори вредни- както за теб  така и за детето.  Освен това, предполагам, че част от стелиума ще се разпредели към 11 и 1 домове, ако направиш ведическа карта.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 22:11 от Катерица

# 501
Доколкото виждам, и тук куца базата –  някои не са запознати какво е ъглов, следващ и падащ дом.

# 502
Радвам се че сте намерили такъв "полезен" и "добре аргументиран" материал.

# 503
  • SF
12 дом ми е важен, защото там имам планети, там имат планети сина ми и съпруга ми.
Изучавам го отдавна, както по западната, така и вече по Джойтиш.  Джойтиш ми даде много повече яснота за проявленията, защото там се показват енергиите в дълбочина и многопластово, не само по знак, а и по Накшатри и Дреккани,  дришти, аргали, варги и т.н. Също, се вижда силата на планетата- Бинду. Ведите учат, че по 12 дом се вижда какъв ще е животът на душата след смъртта.
Отразило ми се е в събития- рано останах без баща, а преди това имах големи проблеми с баща ми- които отключиха за дълго страхове; живот в чужбина (това го чета като изолация, защото имам носталгия), имала съм и болнични престои, а също и силен вътрешен свят (няма как да го опиша с три думи или едно изречение) и вяра в Бог. Тайни нямам, предполагам, защото 3 и 10 дом са ми акцентирани: -)

~Mystic~
, като майка на дете, което също има планета в 12 дом, искам да те успокоя да не се вкарваш във филми, защото вътрешните ти безпокойства не са конструктивни и са дори вредни- както за теб  така и за детето.  Освен това, предполагам, че част от стелиума ще се разпредели към 11 и 1 домове, ако направиш ведическа карта.

Катерица, да предположа ли, че имаш Слънце в 12 дом по Западната астрология?
Аз имам стелиум в 12 дом. Много зависи какви са планетите и какви аспекти сключват.
Там ми е Уран, Венера, за няколко минути и Юпитер.
Юпитер и Венера имат тригони към Луната. Уран не прави аспект с друга планета.

# 504
Esmee, там са ми Сатурн + Кету в точен съвпад, в Близнаци по ведическата астрология и в Рак по западната.
По ведическата астрология, Сатурн гледа 2 дом, У на който ми е Слънцето, защото Ацс. (Лагната) ми е в Пушия/Рак.
 При мен Сатурн е силен (има бинду 5), освен това, Лагната попада в Пада, чийто управител е Сатурн. Той ми е и Марака, заедно със Слънцето. Дашата (периодът ) на Слънцето съм я минала отдавна, тепърва предстои  периодът на Сатурн. В момента съм в подпериод на Сатурн.

# 505
Катерица, аз си страдам от генерализирана тревожност, с това се боря от няколко години, но за 12 дом не ми е чак такова притеснението. Просто се опитвам да го разнищя, защото си е сложно. Тук не искам да звуча твърде езотерично, но информацията, която получих за детето два дни преди да се роди, ми е достатъчно упование, че ще бъде прекрасен човек. Вече какъв живот ще има, ще поживеем, ще видим.
Тук е моментът да благодаря на Сотис, преди време, тъкмо се беше родил малкият, ми каза някои неща по картата му. Скоро бях на астролог с двучасова консултация, не ми каза и наполовина толкова полезни неща, колкото Сотис тук във форума.
По модерната астрология Слънцето и Мерк са в 11 знак, Венера, Нептун и Луна в 12-и. За съжаление по ведическата всичко си отива в 12 дом и знак. Иначе основните аспекти със стелиума - тригон с Юпитер от осми, квадрат с Марс от девети и секстили с Плутон и Сатурн от десети. Все пак и бащата на детето е с Нептун на Асцендента, предполагам и това има значение. Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 08:25 от ~Mystic~

# 506
~Mystic~, да, помня когато писа за бебчо, че се е родил.Hug
Според мен, по - ефективно е да се ориентираш в два - три основополагащи лоста, които картата подсказва, върху които да възпитаваш детето с много любов, като следиш неговото поведение и развитие . Всичко друго остави на волята на Бог и на сигналите, които ще дава детето ти всеки  ден.
Защото според мен " разнищването " , както си го написала, може да те заплете много повече, неусетно. Особено ако се консултираш с различни астролози и четеш без филтър ( което обаче се постига с много труд ). Да не се окаже "много баби хилаво бебе ".

# 507
  • г.Каварна
Катерица, аз си страдам от генерализирана тревожност, с това се боря от няколко години, но за 12 дом не ми е чак такова притеснението. Просто се опитвам да го разнищя, защото си е сложно. Тук не искам да звуча твърде езотерично, но информацията, която получих за детето два дни преди да се роди, ми е достатъчно упование, че ще бъде прекрасен човек. Вече какъв живот ще има, ще поживеем, ще видим.
Тук е моментът да благодаря на Сотис, преди време, тъкмо се беше родил малкият, ми каза някои неща по картата му. Скоро бях на астролог с двучасова консултация, не ми каза и наполовина толкова полезни неща, колкото Сотис тук във форума.
По модерната астрология Слънцето и Мерк са в 11 знак, Венера, Нептун и Луна в 12-и. За съжаление по ведическата всичко си отива в 12 дом и знак. Иначе основните аспекти със стелиума - тригон с Юпитер от осми, квадрат с Марс от девети и секстили с Плутон и Сатурн от десети. Все пак и бащата на детето е с Нептун на Асцендента, предполагам и това има значение. Simple Smile
И аз бих те подкрепила за Сотис. Много пълна и подробна информация ми даде за двете ми дъщери. Много ми помогна и наистина са верни неща и подкрепени с много задълбочени знания. Бях се филмирала за някои неща, но съм и много благодарна! Пожелавам и много успех и развитие в тази област!

# 508
Катерица, абсолютно на същото мнение съм, но такъв ми е характерът - обича да се задълбочава. Предполагам всички тук сме така, затова се срещаме в този подфорум. Основната ми идея беше точно да разбера как да подходя при възпитанието, най-вече дали повече да го оставя той да решава или по-скоро аз да го насочвам, знаете различните хора реагират различно. Беше ми казано, че винаги е добре детето да бъде насочвано от родителя, предполагам изхождайки от чисто психологическа и педгогическа гледна точка, после стана ясно, че той пък от рано ще търси самостоятелност. Общ взето повече се обърках от преди консултацията, а не е като да съм отишла неподготвена. Да не обсебвам темата със себе си, просто исках да изкажа личните си опит и чувства.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 10:56 от ~Mystic~

# 509

~Mystic~, нищо не обсебваш Hug
и аз съм от задълбочаващите се. Даже за мен е меко казано Wink

Общи условия

Активация на акаунт