Великобритания - Тема 77 Зимно Пролетна

• 45 020
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Не знам за Корбин, но тук хората са все повече срещу ЕС и ако има нов референдум, поне за нашия регион масово ще гласуват за излизане. Ядосват се с това протакване и яростта им набира сила. Това са впечатления от местните форуми и коментари под статии в нета.

Доколкото видях, Мей няма намерение да прави нов референдум и си действа по излизането.

# 121
  • Истински се вижда само със сърцето.
И какво им е виновен ЕС, че техните хора се чудят как да се надцакат за властта. Не знам някой виждали изобщо накъде въврви тази страна и местните дали ще започнат да разсъждават трезво.

# 122
Не знам някой виждали изобщо накъде въврви тази страна и местните дали ще започнат да разсъждават трезво.
Били преживяли няколко рецесии, щяли да преживеят и това...

На нас не ни остава нищо друго освен да чакаме да видим какво ще стане. Аз самата нямам позиция по въпроса. Ще реагираме според каквото стане. За разлика от местните, имаме най-малкото алтернатива😉

# 123
Момичета, ако нямаме никакъв документ за уседналост и на 29 март ОК излезе от ЕС без сделка, ще има ли проблем с пътуване през априлската ваканция, по-точно на връщане при влизането в ОК?

# 124
  • UK
Е, това май никой не знае. И аз се чудя, че имам билети, но документи нямам. Но нали децата са на училище, ние имаме сметки дано да може иначе няма да пътуваме. Приятели казват, че няма да може.
Абе, дано да има сделка.

# 125
  • Leeds, UK
Аз затова си пуснах отпуски, но не купувам билети за БГ, защото не знам какво ще се случи. В краен случай може и никъде да не ходим или пък с колата да отидем до БГ. Исках да оставя сина при майка ми за 6 седмици ама ако има проблем с влизането обратно, по-добре да не ходим. Догодина😁 като вземем статус settled

# 126
Точно затова почвам да се замислям дали да не пробваме да изкараме pre-settled status сега, макар реално до 5-те години да ни остава съвсем малко, а ММ дори ще ги е навършил към датата на пътуването. Когато купувахме билетите се знаеше, че системата за кандидатстване ще е отворена за всички след 29 март, но доколкото разбирам, вече е отворена.

Колко време отнема приравняването на диплома?

# 127
  • На острова
И ние имаме букната почивка Априлската ваканция, на ММ паспорта и той е за смяна, пък не виждам кога ще се прибере в БГ, бее, мазало.

И в моя офис масово са за напускане на EU. Хем си викам, шефът ми интелигентен, ще мисли за оставане..не. Повече от времето си живели, без да са в съюза, та щяло да бъде по-добре. Не знам.

# 128
  • Leeds, UK
Дипломата ми я изпратиха след около седмица.
И аз си мисля за pre-settled, ама исках някой от нашите да ми го докара със самолет.

# 129
  • Истински се вижда само със сърцето.
Икономически нещата поне според мен не вървят към добро. Това което се убедих за времето което сме тук е, че имат супер закостеняло мислене и още живеят в миналото за много неща, обаче отдавна не са Великата Британска империя. Ние скоро правим пет години, ще видим обаче на къде ще вървят нещата и ще го мислим, въпреки че детето ми е родено тук и си мислих, че тук ще отрасне.

# 130
Момичета, ако нямаме никакъв документ за уседналост и на 29 март ОК излезе от ЕС без сделка, ще има ли проблем с пътуване през априлската ваканция, по-точно на връщане при влизането в ОК?
Всичко уж се запазва същото до декември 2020(ако няма сделка) или юли 2021 (със сделка). Новите "документи" важат след една от тези дати и пишеше, че няма смисъл да се юрваме всички да ги вадим със стартирането на програмата, а кой когато направи 5г в посочения период.

# 131
  • Leeds, UK
А как точно е броенето на 5-те години? Простете, ама наистина не знам🤗

# 132
  • UK
Аз пък разбрах, че ако няма сделка всичко ще се случва от април месец тази година.

# 133
  • Bristol
Колко време отнема приравняването на диплома?
Виж дали дипломата ти не се признава и без приравняване. И аз бях тръгнала да я изпращам на Нарик, но колега ме спря и каза директно да си я пускам и да си спестя таксата и чакането. Признаха ми я без допълнителни въпроси в The institution of engineering and technoligy и съм вече техен член, MIET. Следващата стъпка е вече базирана и на опит, не само диплома, за chartered.

# 134
Аз пък разбрах, че ако няма сделка всичко ще се случва от април месец тази година.
В сайта на правителството пише:

If you’re an EU citizen, you and your family will be able to apply to the EU Settlement Scheme to continue living in the UK after 30 June 2021.

The deadline for applying will be 30 June 2021, or 31 December 2020 if the UK leaves the EU without a deal.

Общи условия

Активация на акаунт