Искам да кажа ... (154) през януари 2019

• 238 441
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 5 385
  • До морето
Здравейте, само на бързо влизам да кажа, че снощи театърът беше страхотен. Гледахме Чамкория, моноспектакъл на Захари Бахаров. Него много хора не го харесват, но е изключителен актьор. Два часа и половина този човек ни прекара през цялата палитра от емоции - смяхме се, ядосвахме се, умислихме се, плакахме....  Сам-самичък на сцената с една жълта чанта като реквизит.
Честито на рождениците, отивам да пиша букви с Първородния 😥😢😫

# 5 386
Искам да кажа, че слатих 80 лева мито за 2 пратки на обща стойност 220 лева.
Приключих с ай хърб. Търся европейски сайт за хранителни домавки.

# 5 387
  • Бургас
Така и не съм поръчвала от айхърб точно заради това пресмятане да не надвиша тегло или сума, че да не отиде на митница.

# 5 388
  • на Мелмак
Искам да кажа, че съм като пиян морков Disappointed Relieved
Боли ме глава, вие ми се свят, гади ми се! Не мога да стана от леглото Cold Sweat

Добавки поръчвам от Амазон.

# 5 389
  • София, Младост
Еtti, дръж се.

# 5 390
Ети, оправяй се!

# 5 391
  • София
Etty,налазвай джинджифила.

Сесил радвам се,че ще пътуваш
Изписали нашата госпоица.Пак драми,пак нереи,тон държи на баща й.Нямала картон за болничния,той бил виновен,че тя нямала.Свекърва ми и тя интригантства само.Абе драма куин.

# 5 392
Etty,налазвай джинджифила.

Сесил радвам се,че ще пътуваш
Изписали нашата госпоица.Пак драми,пак нереи,тон държи на баща й.Нямала картон за болничния,той бил виновен,че тя нямала.Свекърва ми и тя интригантства само.Абе драма куин.
Че защо баща ѝ да е виновен? Майка ѝ къде е? Пък и тя е голям човек вече, картона е нейна грижа.

# 5 393
ей тези драми най-ги харесвам. Когато някой е виновен, но в никакъв случай  този, който трябва да е . Вашата поне е на 21 , ние сме с 34 годишна и все баща и и е виновен. Даже Калин посвледният път изтърси "ама той тати не беше там"....аз не се меся отдавна

# 5 394
  • Mediterraneo
Картон се купува от книжарницата, попълва се за минута и вече личния лекар( или който издава болничния лист) си попълва болничния и си слага печати. Няма нищо сложно. аз съм подменяла изгубен картон.

Бърдев да е здрав!

Благодаря за пожеланията, момичета, за ММ. Златен ми е той, златен!

И да споделя( ще я скрия) рецептата за тортата, която импровизирах в негова чест. Оказа се супер сполучлива, няма да съжалявате, ако я пробвате! Лесна е на всичкото отгоре.

Скрит текст:
Разбиват се 4 яйца с 1 ч.ч. захар на пухкав крем. Отделно се смесват 2 ч.ч. брашно с 2 ч.л. бакпулвер. На котлона се стоплят 4 с.л. мед; като заври меда, се добавя 1ч.л. сода; медът шупва и става на пяна; маха се от котлона.
Към яйчената смес се добавя брашното, но вече не бъркаме с миксер, а с шпатула. Накрая се добавя и меда, както и половин ч.ч. смлени орехи. Това е за един блат, излиза дебел и се разполовява като се опече.

Крем- 1 течна сметана се разбива с малко пудра захар. добавя се маскарпоне( аз сложих сирене крема от Лидл); разбива се добре. Отделно се смесват 250 г дулсе де лече и 2-3 с.л. заквасена сметана. После се смесват двете смеси.
Блатовете се сиропират с прясно мляко.Тортата се поръсва обилно с крокан. Съжалявам, не успях да я снимам.

# 5 395
Може би ще пробвам тази торта, но  сиропирането с прясно мляко бих заменила със захарен сироп или някакво растително мляко. Не консумираме прясно мляко в къщи.
Между другото то не е много полезно за големи хора,че  за около и над 40 годишни е направо вредно.
Но то хиляди теории  по сайтовете, сроред мен човек сам трябва да си предугажда кое е полезно за неговия организъм и кое не.

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 17:28 от Шару

# 5 396
  • ту тук, ту там
Честит рожден ден на Бърдев!
Друго нищо не започних! Embarassed
Ако има болни, да оздравяват!

Съгласна съм до голяма степен с теорията на Ша, че организмът понякога сам знае какво е добре да (не) консумира. Например мен не може да ме накара човек да пия прясно мляко. Иначе в печива го ползвам. И за други неща съм го забелязала за себе си! 😊

# 5 397
Етиии, бързо да минава 🤗

Белиндооооо, къде е тая пролет, жено!?!?! Такъв порой ни пра ей сега... 😂

Пристигнахме, заради глупавата навигация обиколихме целия Лозенец, апнахме и вече сме пред кабинета.

# 5 398
Точно така е. Една приятелка така откри, че има лактозна нетолерантност. След дълго ходене по гастролози и излишни лекарства, просто спря млечните и вече няма оплаквания.
Всъщност, голям проценг от възрастните хора имат в по-голяма ли по-малка степен такава неспособност за разграждане на лактоза и това е съвсем логично да се случва, след кърмаческа възраст.
Така че ако имате стомашен дискомфорт,  не изключвайте този виновник , млякото.

# 5 399
  • Mediterraneo
Вкъщи пък пием прясно мляко като луди. Децата го консумират с мюсли, бисквити, кекс, ние предимно в кафе. Отделно в печива( сиропирането на блат за торта даже не го водя консумация, пренебрежимо малко количество е), кремове и пр. Купувам минимум 6 литра на седмица. Обичаме го, никой не се оплаква от неразположения, не виждам защо трябва да се лишаваме от него.

Общи условия

Активация на акаунт