Покажете си детските стаи - тема 25

• 66 761
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
# 286
Привет, питах в дизайнерската тема, но да питам и тук.
Предстои ни пълен ремонт на детската стая. Готови сме с проекта и чакаме оферта.
Тъй като има много материал (за много съхранение), вариантите ни са ПДЧ корпуси плюс МДФ врати и чела, или ПДЧ корпуси плюс МДФ - естествен фурнир за чела.
Повече ме тревожат корпусите, тъй като ще са от ПДЧ ме тревожи съдържанието на формалдехид.
Искам да питам дали сте чували за фирма, която да предлага ПДЧ без формалдехид, или с много занижени нива.
Другото ми питане е, дали МДФ може да се ползва и за вариант корпус, макар че това доста скъпо вероятно ще излезе.
Забравих да питам във фирмата, и искам да съм подготвена малко - преди да се обърна към тях.

# 287
  • Пловдив
Извинявам се за закъснения отговор, но чак сега се видяхме с колегата.
Светещата боя, която ползвах е ето тази

# 288
О, много благодаря! 💐Супер! Ще се похваля, когато стигнем до рисуването на стената 🙂

# 289
Привет, питах в дизайнерската тема, но да питам и тук.
Предстои ни пълен ремонт на детската стая. Готови сме с проекта и чакаме оферта.
Тъй като има много материал (за много съхранение), вариантите ни са ПДЧ корпуси плюс МДФ врати и чела, или ПДЧ корпуси плюс МДФ - естествен фурнир за чела.
Повече ме тревожат корпусите, тъй като ще са от ПДЧ ме тревожи съдържанието на формалдехид.
Искам да питам дали сте чували за фирма, която да предлага ПДЧ без формалдехид, или с много занижени нива.
Другото ми питане е, дали МДФ може да се ползва и за вариант корпус, макар че това доста скъпо вероятно ще излезе.
Забравих да питам във фирмата, и искам да съм подготвена малко - преди да се обърна към тях.

А ти защо си решила, че това е лошо? От зъболекарката ни знам, че единият вид пломби на децата ми са с формалдехид и предимството им е, че веществото действа заздравяващо и на останалите зъби и има предпазващ ефект срещу други кариеси. Щом го слагат в детските усти, едва ли е вреден (не съм медицинско лице, може да има различни видове, идея си нямам какво слагат в ПДЧ-то)

# 290
Формалдехида в лаковете за нокти го дават вреден.

# 291
  • София
Здравейте,
харесала съм плат за пердета, от който смятам и шалте да ушия за леглото на баткото.
Въпрос 1ви ми е, как да преценя размера на шалтето,  кревата още не е купен, ще гледам размера му в нета. 
Въпрос 2ри е, как да ушия пердетата- с перделък или с гайки, кой е по- добрия вариант за детска?
Уточнявам, че пердето ще е само плътно, тънко по- натам ще сложа. 

Като цяло чета, че мярката на пердета се взима спрямо дължината на корниза, ние още нямаме корниз.  Колко трябва да стърчи корниза извън светлата част на прозореца? 

# 292
Зависи какъв ви е корниза. Според него шиеш и пердето.

# 293
Здравейте, предстои ни обзавеждане на детската. Ще се радвам на предложение в цветовата гама

И това разположение. Единствено леглото ще бъде на противоположната стена (на вратата)

Вратата ще е бяла по всяка вероятност, мебелите ще бъдат в сонома/бяло.

# 294
Здравейте, предстои ни обзавеждане на детската. Ще се радвам на предложение в цветовата гама

И това разположение. Единствено леглото ще бъде на противоположната стена (на вратата)

Вратата ще е бяла по всяка вероятност, мебелите ще бъдат в сонома/бяло.
Писах и в другата тема. Мисля, че така стаята е много задръстена и буквално няма къде да се объре човек, остри ръбове навсякъде. Етажерките над бюрото ще са неудобни и недостъпни, отделно и част от бюрото няма да може да се използва пълноценно.
 Не е ли по-добре гардеробът да мине срещу прозореца, а на стената където е сега да бъде поставена тази композиция от стенни шкафове и отдолу бюрото? Мисля, че стаята ще се отпуши и детето ще има повече свободно пространство.

# 295
  • Стара Загора
Ето,че и нашият проект за детска е готов.
Скрит текст:

Като стената над бюрото е прозорец по цялата ширина на стаята и срещу леглото има още едно със същите размери.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 09:15 от Mendeleevka

# 296
  • Пловдив
Изглежда много добре.
Лично аз, обаче бих махнала тези шкафчета точно над леглото - не се чувствам никак добре, когато над мен има колони, трегери, етажерки, шкафове.

# 297
  • Стара Загора
За съжаление двамата ми юнаци имат мно-о-го багаж и ни е нужно място,където да ги прибираме. Аз също не съм им фен,но затова ги направихме плитки и на по-голяма височина. Там ще спи тийна на 14 г.,и мисля,че няма да му пречи.
Лошото,е че апартамента няма мазе,а килера се превръща във втора тоалетна,така,че максимално се използва мястото.

# 298
А как ги правите тези проекти, ползвате някаква програма или във фирмата, където ще ги изработят ви ги правят.

# 299
  • Стара Загора
Моят е правен от фирмата,която ще изработва мебелите. Предполам има и програми.

Общи условия

Активация на акаунт