Изпитани сайтове за парфюми - 14

• 114 840
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • София
В конкретния случай, потребител може да подаде жалба към КЗП. Нека се има предвид, че КЗП е административен орган и не може да задължи страна да претърпи съответни последици или да извърши съответни действия. Те ще направят проверка по подаден сигнал и при доказани нарушения ще глобят, в конкретния случай, сайта. Лошото е, че пръв ще понесе последствията служителят, който е допуснал грешката.

# 496
На мен лично дори и не ми хрумна да поръчвам при тези цени. Дори да си получа продукта за смешните пари, ще ме гложди от чия не особено висока заплата са удържали разликата. И да знам, че всеки си носи отговорност за грешките, но само някой, който никога не е носил материална отговорност за собствените си работни грешки може да му все тая. Интересно ми е ако като ви връщат ресто и теглите пари от банка и ви дадат повече как реагирате. Сигурно е грешка на касиера и се правите на ударени.
Имайте на ум, че при всяка подобна “далавера” разликата е за сметка на служител, най- вероятно, а не на търговец.
Хубаво е човек да си знае правата, но е хубаво и да бъде човек.

+1

# 497
Какви морални ценности, стойности и пр. емоции ви глождят. Rolling Eyes
Става дума за бизнес.
Ок е търговец да продава дадена стока с 200% надценка, но когато допуска сериозен технически ПОРЕДЕН срив, както се оказва, почваме да наричаме този и онзи алчен.
Сякаш вие не поръчвате с отстъпка, или не наддавате на търгове онлайн понеже нещо е на сметка Wink
Не мислете така на дребно, имате права! Ако поръчка е потвърдена, то следва да се защити правото на клиента. Ако наистина КЗП реши, че този търговец си е вързал гащите в общите условия, то той няма да претърпи последствия.
По тази логика утре всеки продавач може да реши, че реално се е минал в промоция, и да не достави стоката, която сте взели с отстъпка. Къде отива Черен Петък тогава, и пр.кампании.
Пак подчертавам, този търговец вече загуби много.

# 498

Лично аз утре ще си напиша жалбата до КЗП 👍

# 499
  • София
Какви морални ценности, стойности и пр. емоции ви глождят. Rolling Eyes

Сякаш вие не поръчвате с отстъпка, или не наддавате на търгове онлайн понеже нещо е на сметка Wink

Когато някой сайт предлага официално обявена отстъпка или пък ми изпраща код за намаление, не изпитвам морални угризения и не пречупвам този жест през морални ценности, а само през финансовите ми наличности. Въпросният случай въобще не е същия - нито има обявена промоция, намаление или каквото и да било. Също като Etoile не съм си и помисляла да поръчам.
И да, търговецът много изгуби в този случай, но само с писаниците си тук, в тази тема.Така разбрахме, без да искаме и други подробности от парфюмната търговия, които със сигурност са предмет на търговска тайна.
Тъй като фирмата на сайта е с офис в Стара Загора, някой знае ли дали собствениците са същите като на parfumi-shop?

# 500
  • София
Мисля, че не. Parfumi-shop и Leparfum.bg е едно и също.

# 501
Мисля, че не. Parfumi-shop и Leparfum.bg е едно и също.
Потвърждавам написаното от Lizia, знам от личен опит.
Пуснах поръчка от Парфимо на 27.01, надявам се до края на идната седмица да е при мен.

# 502
И аз мисля че са едно и също

# 503
  • София
Аз съм имала подобен случай с продукт поръчан на прекомерно ниска цена- очевидно поради техническа грешка. Изкушението и при мен надделя, коментирано е назад в темите.
Хвана ме срам от самата мен в последствие, защото осъзнах, че да се възползваш от чуждите грешки не е постъпка, с която човек може да се гордее.
Да, законът си е закон, но човек сам избира дали да се придържа към общочовешките морални норми. В утрешния ден може вие ще сте от страната на сгрешилия.
А КЗП не прави разлика между грешка и нелоялна търговска практика- защото е недоказуемо какъв точно е случаят. Всички обаче разбитаме, че става въпрос за грешка на служител и това е очевидно, но според закона вие трябва да си получите монталите по 3 лева. От на някой камбанарийката сигурно е супер да си пръскаш нишов аромат и всяко пръскане да ти е 1.6 стотинки. Страшен кеф! Лешояд или лъв ще си в тоя живот е въпрос на личен избор.

Спомням си коментара под моя пост преди време - “...ще го отнесе някой нещастник с 600 лв заплата..” - и това вероятно е факт.

Да не забравите да си пуснете жалбите като съвестни граждани, де! Как ще се оправи иначе тая държава???

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 02:32 от Silveee

# 504
  • Исперих
Някой знаели   http://elfragrance.bg/ клон на коя фирма е ?

# 505
  • София

На никоя, те са си самостоятелни, Ел фрагранс ЕООД.
 "Интернет страницата elfragrance.bg е част от "Ел Фрагранс” ЕООД, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:
гр. София 1517, ж.к. Сухата река, бл. 135, вх. А, ап. 6
Идент. № 203470365"

# 506
  • Исперих

Благодаря ! Flowers Hibiscus

# 507
Вече стана ясно, че случилото се не е изолиран случай и вероятно ще се повтори отново.
Излишни са емоционалните и морални терзания, аз също не бих поръчала. Но е добре да знаем, че
всяка потвърдена поръчка е и вид договор. Дали въобще е човешка грешка, дали съществува горканчото,
чиято заплата оплаквате дори не е ясно. Така ви бе обяснено от търговеца, и вие като едни майки орлици
разперихте крила.  Grinning

Съдейки по неопетнените духовно хора тук, в България ви следвало да е рай не само за потребителите Laughing
Странно защо не е така? Дали пък не сме готови на писание да сме по-праведни и от Папата?
Малко по-малко превземки няма да са излишни.  Peace

# 508
  • София
Интересното е, че някои намират смисъла на живота си в това да си накупят десетки парфюми по 3 лв и като им се развалят сметките, стават неудържими. Де да бяхте толкова дейни и за по-смислени неща!

# 509
  • Стара Загора
Абсолютно съм съгласна със Silvee ! Така ли пък на никой не му дойде на ума да попита на мейл или телефон грешка ли са тези цени , ами напоръчвахте като луди по 10 парфюма. Може да е бъг, може да е вирус, техническа грешка - всичко става. Не искам да влиза в конфронтация с никой, повечето от момичетата пишат в другата парфюмна тема, която чета с удоволствие. Някакси ми е странно да знам , че се дават луди пари за парфюми и изведнъж някой да си помисли, че може да вземе големи разфасовки за 3 лв. Това за мен означава, че вие прекрасно знаете, че става въпрос за грешка, от която с удоволствие сте се възползвали ☹

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 08:30 от Magnum

Общи условия

Активация на акаунт