Декемврийски бебета 2018

• 65 353
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Applegarden Честита рожба, да ви е жива и здрава, а на мама бързо възстановяване! Flowers Rose

# 211
Епълче, честито! Да ви е жива и здрава и много да ви радва! Много се забави, а ти от кога я чакаше! Важното е, че всичко мина и ще си се гушкате вече!

# 212
  • София
Мили момичета, здравейте! Минавам да ви споделя, че тази сутрин се роди дъщеря ми, 3.500, 51 см. За съжаление минах и през естествено раждане и през секцио. Слагат ми обезболяващи в момента, но силно се надявам да нямам по-силни болки. Опитвам се да мърдам с крака в леглото и леко да се въртя, довечера ще ме раздвижат и дано мине леко.

Честита рожба! Бързо Възстановяване на теб!
На бебчето желая много здраве и късмет! Безгрижно детство 😇

# 213
  • София
Епълче, перфектни мерки! Wink

# 214
  • София
Точно днес си мислех за теб! Честито и бързо възстановяване!

Лаленце, много рано! Браво на него! А усмихва ли се вече съзнателно? Моята се усмихна веднъж с цяла устичка за рождения ден на тати, но не е повтаряла. Нямам търпение ☺️

И моят корем е като 4-5 месец и имам черта. Сравнително твърд е, не са мазнинки, и като го натисна или легна хлътва където си му е мястото. Обмислям да си взема колан.

# 215
  • София
Нашата госпожица от няколко дни заспива към 23 или 24 часа и се буди в 6 пълна с енергия, та 'играем'  тя гука и ритка, аз и се радвамнс едно полузатворено око по някое време. Тогава пуска и много усмивки.
Първата осъзната усмивка даде на ММ, когато се един ден се върна от работа, аз я бях сложила на рамо да я оригна. Той и каза 'здравей Тати, много ми липсваше цял ден'. Тя така му се нахили, че чак им завидях на момента🤣
Но на следващия ден имаше и за мен, когато станах да я проверя, тя си беше будничка в леглото, но кротуваше. Погледна ме, за гледа се в мен и ми се усмихна.

Когато и правим мазаж, също и е много приятно и иаздава мн сладки звуци, а при масажа на кръбчето, изпъва врата и отново се усмихва. Може би след яденето, масажа и е най-любим 🤣.

В неделя ще правим Питка.  Поръчала съм торта, сладки, кексчета. При нас обичая е, че младо момиче (в нашия случай моята плененица), която е с двама живи родители, не е раждала трябва да замеси питката. Тя ще бъде и орисницата.
От една страна ми идват малко в повече, спазването на всички тези неща, но в нашия край се спазват и ще спазим и ние.
Утре става на 40 дни и ще ходим и до църквата.

Освен Лаленцето, други мами правиха ли питки и смятат ли да спазят тази традиция?

# 216
  • София
Applegarden, честито и от мен! Живи и здрави бъдете и двете и съвсем скоро ще се гушкате! Simple Smile

svee, раничко е, да. Усмивки раздава често най-вече сутрин след като приключи с нощните дрямки, а напоследък често пуска гърдата за да ми се усмихне. Сега си погледнах записките - на 37мия си ден се е усмихнал съзнателно за първи път.

# 217
Лаленце, браво на момчето 🥰 сега трябва много да внимаваш да не се разшава и да тръгне по диван/легло. Аз така съм паднала от леглото като бебе, майка ми не е очаквала изобщо.

Епълче, измъчила си се, но си заслужава най-накрая да гушнеш малката принцеска 🥰🥰🥰 да сте здрави и спокойни. Теб ще те боли, но се движи колкото се може повече. Вдигай таза колкото можеш по-често тая вечер и се опитай да спиш настрани, а като те раздвижат ходи колкото можеш по-често и по-изправена.

Еуфорийка, ауууу кояко е хубаво да ти се усмихнеее 😊 аз за сега получавам само кисели, пияни или омагьосани  физиономии 🤪 тук-таме има нещо като усмивка, но е по-скоро неосъзната гримаса.

Моята погача е в събота, иначе 40 дни направи на 5-ти и ходихме на църква за чиста молитва. За погачата съм подготвила сладки работи за ядене и сладки питиета и алкохоли. Неомъжени няма да има, та само това с живите родители ще спазим. Нямам търпение малко социално събитие да имам 😝😇

# 218
И аз ще правя погача в неделя, на 39 дни ще е. Поръчала съм питка, торта, сладки - нямам търпение за малко социален живот.
Тази нощ бебка много хриптя горката и сутринта като я кърмих много секрет извадих, а с аспиратора не бях мн успешна. Педиатърката каза, че може да е от сухия въздух. Вашите мъници как са?

# 219
  • София
Еуфория, не знам как съм изпуснала твоя пост. Недей да се товариш от традициите, каквото ти харесва това си спазвай. Аз знам, че друго се прави на празника и ние друго правихме. Важното е да си изкарате добре, да има смях и внимание за бебето и майката и да дояждате после 6 дни с таткото сладости, както в нашия случай Stuck Out Tongue Closed Eyes

Fluffy Fluff, на мен това ми е най-голямото притеснение - да не падне. Не, че ще го опазя, но още ми е много мъничък да мисля такива неща.

# 220
  • София
Лаленце, при нас за самия ритуал трябва да присъстват само жени, разчувпа се питка, от неомъжени момичета с живи родители над бяла кърпа. При кърпата и трохичките паднали се пускат парички и се завързва се нито много стегнато, нито много хлабаво. Поставя се на най-високото място в стаята и не се отваря 40 дни. Хапвар се сладки неща, а бебето се опсипва с пожелания.

При вас как е?

# 221
  • София
Същото Simple Smile

Само това със замесването не сме го правили и не беше само една орисницата, а всичките ми гостенки. И всичките сладки, както и питката бяха домашни.
Аз бях взела и сладурска украса, та се получи много добре. Да показваш снимки после Simple Smile

# 222
Епълчеееее, разгеле! Най-накрая! Да ти е здраво детенцето, да има много късмет в живота! Съжалявам за тежкото раждане, но ти пожелавам бързо да укрепнеш!
Днес водихме бебка да я мерят в болницата, където раждах. Полагат ни се два прегледа. Та на 20 дни е качила 800гр. Гърдите ми се успокоиха и явно кърменето ни се получава. А онова дето преживях с високата температура било родилна треска. Не пожелавам на никой!

# 223
  • Пловдив
Честито, Епъл! Бъдете много щастливи!

Момичета, някоя от вас повива ли бебчето? Ники много се стряска от ръцете си и постоянно се събужда. Чудя се дали да я повивам, като си взема пелена за повиване (swaddle пелена).

# 224
  • гр. Тутракан
Maggie22 и аз бях така първите 10 дена. Постоянно плаче, че не мога да обърна внимание на баткото. Още повече като ми каза "Не ме ли искаш вече", "Мен вече няма кой да ме гушка"... Сърцето ми пробождаше. ММ спи с него в другата стая. И е по тежко ми беше като се разболя. Направи ангина, температура 39гр,беше в баба си. ММ го гледаше там понеже малката беше на 5 дена и ни беше страх да не хване нещо. Сега нещата са по добре. Взех се в ръце. Благодаря на ММ че беше с мен и успя да Ме измъкне от тази депресия. ММ вече е на работа и съм с двамата вкъщи. Оправяме се, малката като спи си играем с баткото, но като цяло той много си обича сестричката и осъзнава, че е малка и има нужда от внимание. Бъди силна и повярвай нещата ще се оправят, ще се справиш, момиче 🤗😉
Епълче честита радост! Бъдете здрави! Бързо възстановява е на теб!

Общи условия

Активация на акаунт