Декемврийски бебета 2018

• 65 354
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ви за пожеланията, момичета! За щастие тук обезболяват добре и поне досега се чувствам що годе добре. Станах и повървях 2-3 минутки даже, а през останалото време гледам все да мърдам в леглото. Имам дренаж и катетър, дренажа не е сигурно утре или вдругиден ще ми го махнат, но поне с катетъра се сбогувам утре сутрин със сигурност. Вече ми я носиха няколко пъти бебка, нямам кърма все още, така че само се гушкаме, много е нереално всичко, голямо вълнение за всички е. Цял ден съм само на вода, утре ще ми позволят само айрян и сокове май, днес лесно издържах, но утре ми се вижда сложно. Май цели 5 дни ще сме в болницата, а аз вече нямам търпение да се приберем.
Решили сме и ние да направим погача, има време за подготовката при нас, но ми е много полезно и интересно да ви чета.

# 226
Честито ти радост, Епълче ❤️ Много радост и късмет, а на теб бързо възстановяване Simple Smile

Соленка всяка по-тънка пелена или одеало ще ти свърши работа, не си давай парите за глупости. Виж в нета как става, много е лесно.

Вие сменяте ли пелените нощем? Аз да, уж за да се събуди и да яде повече, но точно ей сега заспа 2 млн след това и даже не успя да изсуче едната гърда, а памперса беше полу-сух, та се чудя дали да я мъча повече. Предната смяна беше в 8ч. Евентуално само да сменям с храненето в 3, че да не става все пак 12ч с мокър памперс.

# 227
  • София
Аз едвам успявам да сменя - преди хранене е нетърпелив да си хапне, а след хранене повръща. Снощи за първи път не смених цяла нощ и не беше толкова пълен на сутринта, но не знам дали бих повторила.

# 228
А, аз не почвам със смяната 😁 давам и да суче и като заспи (основно на лявата, казвала съм хиляда пъти) смяна, иначе няма будене.

# 229
Епълче, не съм експерт, но тъй като имам доста мъки свързани с кърменето и ниски количества заради късно поставяне на гърда (чак на следващия ден), слагай я на гърда да стимулира колкото се може по-рано. Сега имаш коластра, кърмата слиза към 3-4-5 ден чак и трябва да стимулираш и бебенце трябва да суче възможно най-често. Може да ти се струва, че нямаш нищо, но това не е така. Можеш да пробваш ето това на голичко докато се гушкате: http://www.podkrepazakarmene.com/biologichna-poza-617.html
уникално е как бебенцето започва да “пълзи” и си намира зърното и засуква!
За пелените, аз пробвах всякакви начини, ако не сменям протича. Той много плаче при смяната като е гладен, но ако сменям между двете гърди или след ядене повръща. Затова сменям преди ядене. Другото е, че се подсече много лошо до рани около ануса защото постоянно ака, та сменям пелени при всяка възможност.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 05:43 от Fluffy Fluff

# 230
Аз  на вечер сменям по 3,4 памперса,иначе пропускат и е мокричък от страни.
Какви са пелените които ползвате и издържат толкова мн часове?

# 231
  • София
Нашите са Паперс premium care, носят ми ги от Англия.
Ето тази вечер смених два памперса и съответно бърсах пода в спалнята и сега в банята, защото повърна понеже беше ял 😕

Флъфи, според мен и даването на добавка в болницата играе лоша шега на майките и това, че се дава неестествено голямо количество. При мен в болницата имаше две момичета, които се отказаха от кърменето още докато бяхме там защото са секцио и докато им дадат децата са пили АМ. Те цедили през това време за стимулация уж и като се срещнали с бебето то не захапало, че било свикнало на шише. После драмата беше, че не могат да изцедят по 30-40 мл на третия ден особено неопиъниъе дето за първи път хващат помпа и айде "нямам кърма, детето ми гладува, как да го държа гладно, ще дохранвам"... ние се виждахме само в столовата и за съжаление не можах да им повлияя, не знам какво е станало.

# 232
Ние сме с Памперс, издържа от 23.30 до 6.30 без проблем. Аз сменям също преди хранене, че после повръща, но като се наака, което почти винаги е по време на ядене, изчаквам 30 мин и ползвам една повдигната възглавничка под наклон, с нея става и не повръща. Преди много ревеше като сменяхме памперса, но от няколко дни, като я сложа на повивалника спира рева и си чака, явно започна да усеща какво следва  след смяната.
Момичета, от вчера съм притеснена, на 2 пъти в акото виждам червени петънца. Реве много и много се напъва. Днес ще търся гастроентеролог да я водя, следобед сме на консултация и при ЛЛ.

# 233
И аз ползвам premium care, но си пропускат ако не ги сменя по нощите, от Метро ги купувам и са произведени в Полша. Уж не били хубави полските. Английските са доста по-качествени, Лаленце, откъде ги купуваш?

Лаленце, аз също съм жертва на АМ дохранването. Работата е там, че ме омагьосаха на една лекция за кърменето в болницата, в която раждах и съответно реших, че знаят какво правят и ще получа нужните съвети и подкрепа. Да, ама не - на място в отделението нямаше никой адекватен и бутаха АМ и ми се караха да не използвам помпа за стимулация. Аз бях с болки и леко разранени зърна, съответно комбинацията от всичко ме провали тотално 😰. Отделно, че нищо почти не излизаше и малкия засукваше и започваше да плаче и да се дърпа, как успя да не забрави как се суче е пълен късмет. За второто ще знам и ще съм много по-подготвена, защото усилията и времето, които полагам сега са нереални просто.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:04 от Fluffy Fluff

# 234
Привет и от мен Simple Smile Момичета, да ви се похваля, вчера ходих на танци!! Като установих, че ще мога чак се разтреперах от вълнение Grinning Толкова добре ми повлия емоционално, физически, социално..всякак Simple Smile  Много ми се зарадваха там, а като се върнах свекърва ми каза, че съм сияела Blush Също си доказах, че при голямо желание не е невъзможно при все, че бебка е изцяло на кърма. Но имам и подкрепата на таткото, без която няма как да се случи. Едва ли ще съм супер редовна както преди, но като знам, че има начин стига бебето да е спокойно....Heart Тя от своя страна е била супер кротка и още повече й се радвах като се прибрах Simple Smile
За памперсите - аз сменям преди ядене,  за да не я разбуждам, ако е заспала след, а и да не я слагам да ляга веднага след това. Ние ползваме Пуфис и ни бяха дали един пакет Памперс, не сме имали проблеми с нито едните. 2-3пъти се е случвало да излезе от памперса, ама аз не съм сигурна дали аз не съм го сложила нескопосано Rolling Eyes На нощното хранене не сменям аз.
За усмивките - насън имаше още в родилното и дни след изписването. Онзи ден за пръв път се усмихна в будно състояние и то няколко пъти, но не разбрах на мен или по принцип Grinning Оттогава не е повтаряла. Аз с масажа и гимнастиката все още не мога да си изградя стратегия, на нея не й харесва да се съблича и много рядко я издебвам да не възразява и тогава се възползвам. Преди и след баня е истерия при нас Confused
За привикването към АМ, и аз в болницата приемах добавката, но се мъчех и да я слагам (когато спря кървенето, че и с това имах проблем). В деня на изписването се паникьосах малко как ще я храня вкъщи, ще стига ли и взехме една кутия за всеки случай, но засега си стои неотворена. Явно имам късмет и не беше привикнала към шише, въпреки че аз кърмя с протектори и то не е точно същото като да си засуква директно. В последната седмица успяваме и доста пъти без тях де, но понякога пак ги ползвам.

# 235
По повод на погачите, ето нещо интересно за обичая, няма много общо с това, което пише в интернет. Аз лично съм фен на книгата, откъдето е откъса Simple Smile

https://www.jenatadnes.com/shesto-chuvstvo/rojbeno-narichane-na- … chetirideset-dni/

# 236
Момичета, които раждахте нормално, когато кихна имам особено усещане отдолу. Като се гледам с огледалце всичко си е както преди. А като кихна все едно ще се изсипя. Дали е нормално?

# 237
Здравейте, преди 2 седмици родих и случайно от 2 3 дена останових че имам високо кръвно което не пада под 140/90 та дори понякога е 160/100. През бременността беше ниско 110/60. Ако някоя мама има подобен проблем нека сподели дали ходила на лекар и какво пие за кръвното. Аз мисля, че всичко ми е на нервна почва, доста напрежение имам около беба, немога да я кърмя заради рефлукс а и от 2 дни е със запек

# 238
Здравейте, преди 2 седмици родих и случайно от 2 3 дена останових че имам високо кръвно което не пада под 140/90 та дори понякога е 160/100. През бременността беше ниско 110/60. Ако някоя мама има подобен проблем нека сподели дали ходила на лекар и какво пие за кръвното. Аз мисля, че всичко ми е на нервна почва, доста напрежение имам около беба, немога да я кърмя заради рефлукс а и от 2 дни е със запек
Съветвам те незабавно да звъннеш на аг-то ти. На мен ми откриха кръвно 2 дни преди да родя и след консултация с кардиолог ми изписа Допегит. В болницата нямах, но след изписването пак вдигнах кръвно (предполагам от притеснение). Аг-то ми каза, че до 2 месеца се водим родилки и след това би трябвало да се нормализира, но междувременно трябва да се следи и е много опасно, може да се стигне до гърчове и подобни.

# 239
  • бургас
Вчера баткото ме попита кое ми е любимото дете Cry  Много тъжно ми стана. Старая се да не се чувства изоставен, но явно не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт