Декемврийски бебета 2018

• 65 356
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Ловеч
Вчера баткото ме попита кое ми е любимото дете Cry  Много тъжно ми стана. Старая се да не се чувства изоставен, но явно не ми се получава.

Оххх сега в началото ще има и такива въпроси.Мисля,че е нормално и,че го има навсякъде това.Търпение и много любов!!!
Всичко ще отмине,но трябва да действаме много деликатно,което никак не е лесно...

# 241
  • София
Вчера баткото ме попита кое ми е любимото дете Cry  Много тъжно ми стана. Старая се да не се чувства изоставен, но явно не ми се получава.

Оле, много тъжно! Като порасне още малко ще приема нещата по дриг начин,ще се радва и обгрижва бебчето. Ще знае, че мама обича децата си по равно!
На колко е баткото?

Знам, че е рано, но все пак мислили сте за второ, тези, които са първескини?

Аз се чудя сега, когато подновим половия си живот, как ще се пазим. Не ми се пият хапчета, не искам спирала, най вероятно презервативи.

# 242
  • София
Ох, и аз съм в чуденка за пазенето. Вече имам 2 деца, а за трето няма пари засега сякаш. А и съм фен на по-големите разлики. Никога не сме се пазили и не знам как да подходя. Може би спирала...А вие?

# 243
И аз напоследък се чувствам виновна, че цялото ми внимание е насочено към бебето.Каките са големи, но и те искат внимание.Забелязвам ги, че сами ангажират вниманието ми да е насочено към тях.Вчера голямата ме накара да я изпитвам по английски.След 10тата минута й казах, че си знае всичко, защото трябваше да храня Лео, но тя настоя да продължим с изпитването, защото имала контролнно, а тя рядко иска да бъде изпитвана или да се упражнява с мен.
Малката и тя постоянно иска да ми чете нещо, което са учили.Забелязвам ги, че ме гледат въпросително, когато говоря на бебето и му казвам примерно колко е красив или колко много го обичам.Започнах да говоря в множествено число пред тях и да казвам че имам най-красивите и добри деца.
Много го обичат, но им липсва моето внимание, а постоянното гушкане, кърмене, оригване и преобличане на мен ми е много приятно но ги лишавам от внимание.... надявам се като поотрасне да имам повече време с момичетата 😏

От днес съм сама, ММ се върна на работа.Сякаш ми е  по-спокойно така.Ще разпределя задачките си и ще си създадем някакъв режим с малчо.
За пазенето... точно го обсъждахме в една от другите теми с многодетните майки.И аз се чудя

# 244
  • София
За пазенето - ние ползваме превервативи, през бременността също защото ме беше страх от инфекции.

Момичета, които раждахте нормално, когато кихна имам особено усещане отдолу. Като се гледам с огледалце всичко си е както преди. А като кихна все едно ще се изсипя. Дали е нормално?

Не е нормално, посъветвай се с АГ. Аз имах проблем с ходенето по малка нужда след нормалното раждане и ми препоръчаха упражненията на Кегел заради отслабена мускулатура. Предполагам и при теб е подобно.

Vessyto, задължително бягай на лекар. Не е шега работа високото кръвно нищо, че не си бременна вече.
Златна Ябълка, мъничка душичка! Явно усеща и негативи покрай появата на бебето, но няма как Sad
Еуфория16, мислим си за второ от деня на изписването Simple Smile Даже миналата седмица след една коликова криза едвам го успокоихме и като заспа баща му ме погледна с най-милия поглед и изтърси "Прекрасно е! Искам още едно!". Идеше ми да го фрасна точно тогава Simple Smile

# 245
И ние не сме спряли да мислим за второ. Май сме луди, чакам да ми кажат колко време трябва да се пазя след секциото и после да мина през Калчев да каже дали всичко е наред, че вяра нямам на никой друг 😂

# 246
Големият ми син скоро ще стане на 5. Радва се на бебето, но май гледа на него като на някаква вещ. Леля му го попита може ли като си тръгва да вземе и бебето и отговорът беше: Не го давам! То е мое! 🤔

# 247
Честито,  Епълче!  Живи и здрави да сте с бебка!  Много щастие ви желая.
Ние утре ставаме на 40 дни. Ще ходим до църквата за Чиста молитва, а другата събота ще е погачата. Имаме няколко болни, които ще изчакаме да се оправят, за да може да дойдат. Така че отлагаме с една седмица.
Ние още секс не сме правили, че да се пазим. Моя мъж не проявява желание. Дори не го споменава това. Ако аз не повдигна темата, той няма и да се сети.
Това ме смазва. Чувствам се нежелана. Вече почвам и да се филмирам. Кой мъж ще издържи без секс от април месец.
Всякакви неща ми минават през главата. От това, че го отблъсквам физически  заради качените килограми и белега, като минем през това, че вече като съм родила,  не ме иска, до това, че си има друга.
Просто съм в голяма депресия поради тази причина. И самочувствието ми тотално се изпари.
Относно пазенето, ако някога започнем да правим секс, аз презервативи не обичам. Спиралата не е вариант. Остава само прекъсването на акта, което убива всичко, ама какво да се прави.
Ох, сори за дългия пост , но трябваше да помрънкам.

# 248
Епълче, честита госпожица!  Бързо възстановяване на теб!

Елвина, недей такива неща да си мислиш, със сигурност няма нищо вярно!  Хормоните ти ги говорят тия неща, не им се давай. 
Мъжът ти вероятно не споменава нищо, защото не иска да те притиска и чака ти да му кажеш, че си готова.  Ако поговорите ще видиш, че само се притесняваш за нищо Simple Smile

Момичетата с по-големи деца - не се притеснявайте, всичко ще се нормализира и ще имате време за всички.  Аз като се роди брат ми (със седем години разлика сме и затова помня) също питах как може така да ни обичат по равно, но никога не съм се чувствала пренебрегната.  Може да се опитате (на по-малките) да им обясните, че както си обичаш двете уши/ръце/крака еднакво, така и родителите си обичат децата по равно.  Обаче ако едното ухо те боли, за известно време му се обръща специално внимание, но то е просто защото има нужда.  така и вие с бебетата сега - обръщате им внимание, защото са много мънички, но обичате децата по равно. 

Аз имам въпрос към ползващите слингове - харесва ли им на малчовците и доволни ли сте?  Някакви препоръки/съвети? Много сериозно обмислям да си взема, защото като сме често на ръце просто няма как да свърша нищо. 

# 249
  • бургас
Баткото тъкмо стана на 8г. Днес ми се обадиха от училище, че е болен Sad 

Ние ползваме презервативи и през бременността също ползвахме.

Елвина, не си мисли такива неща, на мъжете също не им е лесно.

Моят мъж след раждането ми изцепи, че 6 месеца не можело да правим секс Joy така си мислел той, защото съм оперирана.

# 250
Епълче, честита госпожица!  Бързо възстановяване на теб!

Елвина, недей такива неща да си мислиш, със сигурност няма нищо вярно!  Хормоните ти ги говорят тия неща, не им се давай.  
Мъжът ти вероятно не споменава нищо, защото не иска да те притиска и чака ти да му кажеш, че си готова.  Ако поговорите ще видиш, че само се притесняваш за нищо Simple Smile

Момичетата с по-големи деца - не се притеснявайте, всичко ще се нормализира и ще имате време за всички.  Аз като се роди брат ми (със седем години разлика сме и затова помня) също питах как може така да ни обичат по равно, но никога не съм се чувствала пренебрегната.  Може да се опитате (на по-малките) да им обясните, че както си обичаш двете уши/ръце/крака еднакво, така и родителите си обичат децата по равно.  Обаче ако едното ухо те боли, за известно време му се обръща специално внимание, но то е просто защото има нужда.  така и вие с бебетата сега - обръщате им внимание, защото са много мънички, но обичате децата по равно.  

Аз имам въпрос към ползващите слингове - харесва ли им на малчовците и доволни ли сте?  Някакви препоръки/съвети? Много сериозно обмислям да си взема, защото като сме често на ръце просто няма как да свърша нищо.  
Аз му казах, че съм готова,  той каза, че вечерта е наша като заспи малката. И като заспа малката, на него мистериозно му стана лошо.
Когато му споделих всичко.  Как се чувствам, как за мен това не е нормално и тн... Той каза, че въобще не мисли в тази насока, че не е настроен така. Стреса от тежката ми бременност и загубата на бебето миналата година са го смазали психически. Отделно бил много уморен от недоспиване.
Но мен пак не ме удовлетворяват тези отговори.
Ми не го намирам за нормално да не иска секс след 7- 8 месеца на сухо.
Плача всеки ден.

# 251
Елвина, и ние не сме били активни повече време на бременността и за миналата година сме правили секс има-няма 15 пъти 😁😂 АГ ми не ми беше казала изрично да спрем, направихме го по моя преценка. Все още не сме, въпреки, че минаха вече 40 дни. Когато сме готови - тогава. Честно казано малко ми е тегаво с детето в стаята, ама май ще е така от тук насетне 😁 Имай вяра в съпруга си, а на теб щом ти се плаче и виждаш тази причина за това -давай, според мен си е своево рода следродилна депресия, тя трябва да си мине и плача е в реда на нещата.
Лаленце какъв проблем си имала? Аз като ходих на преглед след раждането и ме пита дали ми се ходи до вц, казах не, и тя ми каза да ходя често, дори и да нямам позиви, защото мехура ми бил пълен, а не съм усещала. Сега май се контролираха нещата, също правя Кегел, както и по време на бременността.
Епъл не помня поздравих ли те 😁 честито бебенце ❤️
Ябълке и на теб честит ти рожденик 🌸☀️

# 252
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Днес станахме на месец и коликите ни връхлетяха с двойна сила. Такова гърчене и свиване на крачета не е било до сега. От вчера не е и акала, давах и Абоколикен, след това ми дадоха Лефакс, от 3 дена го ползвам и се запече май от него и пак почнах с Абоколикен. На 17 сме на първа консултация, но забелязох, че срамните и устнички са се слепнали. Други с такъв проблем има ли и какво правите?
Относно секса  - през цялата бременност бяхме на сухо (и двамата ни беше страх), а сега аз нямам грам желание за такива неща и нямам идея кога пак ще проимам желание. А на мъжа едва ли и на него му е до това, че много му се насъбра и на него с майка му и сега с не спането. Иначе като дойде моментът ще се пазим с презерватив (както и до преди да забременея), и изобщо не ми се мисли за второ.

# 253
Здравейте, преди 2 седмици родих и случайно от 2 3 дена останових че имам високо кръвно което не пада под 140/90 та дори понякога е 160/100. През бременността беше ниско 110/60. Ако някоя мама има подобен проблем нека сподели дали ходила на лекар и какво пие за кръвното. Аз мисля, че всичко ми е на нервна почва, доста напрежение имам около беба, немога да я кърмя заради рефлукс а и от 2 дни е със запек

Аз сэм с високо кръвно. През цялата бременност пиех допегит. В деветия месец скочи на 160/100, увеличих дозата, но нямаше ефект. След секциото пак си остана на тези стойности. Ходих преди два дни на кардиолог(цялата бременност също) изписа ми нови хапчета доста по силни. Сега следя пак по три пъти на ден и е спаднало на 135/85.
Трябва да се прегледаш, не го отлагай.

# 254
  • Ловеч
Хайде дойде и моя ред да пиша.
Бебето изкъпано и УШ заспало с баща си в спалнята а аз тази вечер ще спя с баткото.Та по този повод си сипах едно малко уиски,запалих една цигара и прочетох какво сте писали.

Елвина- недей да мислиш такива неща.Искам да ти кажа,че ние не сме правили секс от Май месец!!!! След раждането бяха лохий а сега и цикъл.Но искам да ти споделя,че на мен изобщо не ми е до секс!!! Тревожа се с бебето,недоспала съм,в депресия съм,големия го мисля,че и той малко проблеми ми прави/най-вероятно следствие на появата на бебечо/ и куп други неща.Еми като му се натрупа на човек всичко хич не му е до секс.Та ако мъжа ти е като мен,напълно го разбирам!!

За пазенето- не знам как ще се пазим,но да не съм чула вече за бебета и забременяване!!

Ние сменихме млякото ама май ударихме на камък- нещо му се мръщи и не го иска,та пак съм във филма и нервите.

Да ви кажа чесно най-вероятно не съм излязла от депресията още,но постоянно имам чувството,че съм в АДА.Всичко ме смазва,всичко!!! Даже няколко пъти си казах по-добре да взема да умра!!! Което започва да ме притеснява да не е да се задълбочава тази депресия,но пък щом го осъзнавам се надявам да не съм толкова зле...Хайде стига съм мрънкала....Ще чакам утре сутринта Борил да ми се усмихне волно или неволно и така ще заредя батериите🙂

Общи условия

Активация на акаунт