Декемврийски бебета 2018

• 65 058
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, нашия дребус нещо много шумно се оригва и пръцка и нещо започна доста да нервничи. Акането пък е зор , става с рев въпреки че няма запек. От време на време повръща бели частици/ вече преработено мляко а не течно мляко. Струва ми се че гълта много въздух. Има ли и други с този проблем и как се справяте?
За мен това са колики. Или!?

# 571
Изцяло на кърма да. Може и да са колики да. Честно казано се изненадвам че се появяват в края на 2-рия месец 😳

# 572
Коки, моя бебо повръща постоянно - и връща мляко и повръща пресечено. Щом не е много и не е на фонтан било ок и щяло да го израсте... чакам си 🤪

# 573
Момичета, имам въпрос относно погачата. Тъй като бебка навършва 40 дни в делничен ден сме решили да направим погачата в съботата след това, но ме интересува дали ходенето в църквата трябва да бъде точно на деня или и то може да бъде в събота?
Искам също да попитам дали ползвате кенгуру и какво, модел/марка, тъй като другата седмица сме решили да вземем.

# 574
Епълче, молитвата и погачата можеш в различни дни да си ги направиш. Хубаво е молитвата да е на 40-ти ден, ама не е болка ако я направиш и уикенда и после погачата.
Иначе за кенгуру ползвам Cybex Yema, то е комбинация между раничка и слинг май-тай. Аз съм дребна и останалите ми бяха много големи за моя торс, дори на най-пристегнато положение, а този се връзва и е супер удобен. Само трябва да го издебнеш на намаление, че цената е скандална, особено в бг. Аз си го взех от английския Mothercare и беше с 40% намаление.

# 575
  • София
Епъл, Флъфи ти е казала за ходенето на църква. А погачата се прави по обичай в неделя, не в събота. Кенгуруто се отрича вече като вредно за ставите на бебето. Поинтересувай се и си вземи ергономична раница или слинг. Което и да е бебето трябва да бъде обърнато към носещия го, а не да гледа напред. Има линк на първа страница мисля.

# 576
Между другото и аз съм чела, че кенгурото се отрича, но за наша изненада ортопедът ни препоръча да я носим в кенгуру, за да влязат правилно ставите... Според мен има и доза маркетинг в твърденията за слинговете.. след години ще е нещо друго. Аз иначе имам и двете, и двете са ми подарък, с кенгуру слизам до гаража, за да се натоварим в количката, слингът и още не съм го ползвала, защото за кратко няма смисъл да се омотавам, а за по-продължително - още е студено. Simple Smile

# 577
Като заговорихме за погачата, обаждам се аз да кажа на майка ми, че ще се събираме на 10.02. - неделя по този повод, а 40 ни се падат през седмицата на 06.02. и сме се разбрали с попа да идем до църквата да ни попее. Обаче след малко майка ми ми звъни обратно и ми казва: не знам какво си смятала, ама аз ги изкарвам 40 на 07.02. (родих на 30.12.2018г ) и аз Thinking чакай пак да броя на календара... Ми даааа, ама ние вече се разбрахме с попа Sweat Smile Какво да се прави срам не срам ще му се обаждам пак за 7-ми Grinning Заспала работа е тази мойта и така Joy

# 578
  • Димитровград
Нас ни изписаха вече по добре е беболина малко понакашля, но ще мине. Купих инхалатора от лидл и и правих няколко пъти със солен разтвор и наистина сополките излизат по лесно. Иначе аз съм с аспиратор на кампол бейби дето аз смуча и съм много доволна. Относно носенето на кърма по време на разходка цедиш се преди самата разходка и слагаш в тези донапренените дето като мини хладилна чанта не знам как се казват точно събират едно шише моето е на томи типи и кърмата като я извадя след 3 часа не е ледена а е нормална температура аз не давам топла кърма давам стайна температура. И така може да си я храниш навън.

# 579
Днес бяхме на консултация и докторката каза да включим и гимнастика на крачетата, освен масажчетата които правехме досега.Да присвивам в коленцата и да разпъвам настрани колкото може.Също препоръча да се носи в кенгуру, а и всички бебчета обичат.Ние сме излизали три пъти досега с кенгуруто.
Днес ни дадоха ротавирусната през устата.
Следващия месец ще му слагат две ваксини😒
Посъветва ни деня преди ДК да му дам хомеопатични “бонбонки” Туя, за да понесе по-лесно имунизирането.
Някой друг бебок на който ще поставят  шест валентна в един ден? Малко ми е притеснено.
Между другото вече е 4850кг и 55см. на 44 дни сме.
Доки каза да увеличим Вигантола и да давам две капки понеже е наддал доста.
Лео също повръща много.След всяко хранене най-малко по веднъж. Връща и пресечено понякога, понякога и на фунтан .Докторката каза , че преяжда системно и за това повръща, а аз се притеснявах дали се храни достатъчно🙄 мислех че връща по- голямата част от това което изяжда

# 580
  • Ловеч
И на Борил така ще бият ваксините,но отлагам още заради грипа.
Тази туя много я препоръчват,ще взема да давам и аз.Ако може и подробности да дадеш-какво,как,по колко🙂

# 581
  • София
Здравейте, мами 😇
Как са бебоците, слушкат ли спинкат ли, 😇
Тези дни е хубаво времето и все сме навън.
Рая навършва 2 месеца в други ден, кога отлетяха и аз незнам.. Времето лети..
Трябваше да и бием ваксинкте на 6ти, но ще отложим заради грипната епидемия със една седмица.
И аз ще се радвам да чуя за тази хомеопатия.
Ние също имаме кенгуру което ми подариха, слагала съм Тая в него 2 пъти по 3,4 минути, но ще чакам прегледа във вторник да говоря с ортопеда да видя и той какво ще каже по въпроса.

# 582
За Туя-та ми каза вечерта , преди ДК да разтворя 5 бонбочета в малка лъжичка пълна с вода и така да дам.Те са много мънички и предполагам , че бързо ще се разтворят.Четох, че някои дават и след поставянето на ваксините, но ще видя докторката какво ще каже за след.

# 583
За Туя-та ми каза вечерта , преди ДК да разтворя 5 бонбочета в малка лъжичка пълна с вода и така да дам.Те са много мънички и предполагам , че бързо ще се разтворят.Четох, че някои дават и след поставянето на ваксините, но ще видя докторката какво ще каже за след.
Ден преди, в деня и на следващия.
На мен май ми дойде ... Изключително кърмене, но ... Цикъл! Не очаквах, честно! С баткото забави 9 месеца. Сега на 42-ия ден.

# 584
Благодаря ви, момичета. Имаме още малко време за подготовка, на 19 се пада 40 ден и се надявам времето да е хубаво за да отидем в църквата, а гостите ще поканим в събота след това.
Ние все още борим запушения нос, Стеримар помага, но само за няколко часа, физиологичния разтвор на Уриаж е същата работа, но пък от него съм доволна за очичките, на моята бебка течаха доста, а вече почти овладяхме проблема. За нослето пък взехме мехлемчето Низита, ще пробвам дали пък няма да успеем да го отпушим. Другата седмица, ако отменят грипната епидимия сме на консултация най-сетне.

Общи условия

Активация на акаунт