Декемврийски бебета 2018

• 65 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, декемврийски мами и бебчета! Аз се казвам Милена от София и съм мама на цели три броя дечица. Голямата кака е на 15г. , баткото - 12г. и най-малката сладурка се появи на 21.12. Ще се радвам ако ни присъедините към вашият декемврийски отбор.

Хей, Медовик! И моите са 3. На 19, 8 и третото е родено на 21.12. Добре си дошла!
Момичета, от гърдите е температурата. Вече нямам. Но преживях силен стрес и сега гърдите не ми се пълнят много. Много искам да кърмя, но .... Здраве да е!
Важното е, че вече съм по-добре.
Моето момиче още няма личен лекар. След няколко дни пътуваме на обратно и тогава вече ще има. Сега моят личен лекар ни посети и прегледа бебка. Струва ми се пораснала. Ще видим като я претеглят на другото място.
Да кажа за забелването. Моето момче стигна до хирург. При някои не става така. Но при много момченца става. Бих препоръчала забелването.

# 91
И аз се интересувам много за забелването. Пълен хикс ми е. На 15ти сме при педиатърката и ще я питам.
Сменяте ли страните на които спят бебоците. Моя предпочита все на ляво да е обърнат и се притеснявам да няма последствия.
Да се оплача.... на края на силите си съм. Реве по цял ден. Иска постоянно да суче, спи по 5 мин, буди се с рев и пак иска да суче. Ако не стане на неговата изпада в страшен рев, чак лилав става. От толкова сучене повръща, но пак иска. Все на ръце защото ако го оставя рев, незнам какво е това чудо.... Отделно мисля че бая е качил. Вчера го теглих на Ел. Кантара - към 4500 е, а ни изписаха 2800 преди месец. Чак се притеснявам.

# 92
  • София
Сандра, ползвате ли биберон? Аз попринцип не съм фен, но за вашия случай с непрекъснато сукане може да е добър вариант. Моята през деня спи само в мен или тати, като заспи постепенно се смъквам надолу и дремя по цял час така в полулегнало положение.

# 93
Здравейте!
Включвам се и аз при вас. Днес Поли стана на 15 дни. Времето хем лети, хем минава бавно. Имаме колики, давам й Абоколикен. Май от капките ака по-трудно.
Суче по 10 минути, след това заспива или започва да ме използва за залагалка. Давам й само от една гърда на хранене, иначе спира да суче. Събужда се на 3часа, дано да й стига това, което си изсуква. Вашите по колко минути сучат?
През денят спи дълбоко, а вечер хранене, цедене, смяна на памперс, приспиване и то час и половина минава, не ми остава време да се наспя.

# 94
Медовик, добре си дошла!
Сандра, и аз съм на мнение, че трябва да помислиш за залъгалка. Алекс не я искаше в началото, но аз упорито настоявам, защото като я смуче не реве и се успокоява, че и се приспива така. Все пак ти трябват сили!
Дадох 2 капки Вит.К днес, с 4 дни закъснение, дано не е проблем.
От вчера Алекс има проблем с акито. Вчера цял ден се мъчи, свива и рева, вечерта масажирах коремчето и държах свити крачетата и се получи. Днес обаче този номер не стана. Какво друго бих могла да направя преди да се стигне до клизма?

# 95
  • София
Медовик, добре си дошла!
Сандра, и аз съм на мнение, че трябва да помислиш за залъгалка. Алекс не я искаше в началото, но аз упорито настоявам, защото като я смуче не реве и се успокоява, че и се приспива така. Все пак ти трябват сили!
Дадох 2 капки Вит.К днес, с 4 дни закъснение, дано не е проблем.
От вчера Алекс има проблем с акито. Вчера цял ден се мъчи, свива и рева, вечерта масажирах коремчето и държах свити крачетата и се получи. Днес обаче този номер не стана. Какво друго бих могла да направя преди да се стигне до клизма?

Ако сте на кърма, пробвай да ядеш сушени сини сливи, круши. Би трябвало да има ефект. Ако сте на АМ, момичета ще кажат.

# 96
Как давате капки витамин К? На нашата епикриза пише препоръчителен прием в края на първия месец, но на консултацията я бях забравила, а и на педиатърката забравих да спомена. Мислех, че се прави под формата на ваксина, не знам защо съм останала с такова впечатление. Всъщност, защо се дава и проблем ли е, ако не се даде? На голямото дете не са му давали. Или се препоръчва за конкретни случаи?

# 97
  • бургас
На Никола му дадоха 2 капки витамин К на втория контролен преглед в болницата.  Дава се превантивно, на баткото не сме давали.

# 98
  • Ловеч
Медовик,добре дошла при нас🤗🤗
И моят хубавец днес не спа изобщо,голям рев голямо чудо.Направо се отчайвам вече.
Утре обаче ще го правим Християнче.Има Имен Ден и решихме да го кръстим.Попа ще дойде в нас и ще съберем само роднини.По този повод майка ми е при мен,та тази вечер ще спи при него,затова пиша си пиша поста и припадам даже окъснях.
За забелването аз съм ЗА.Големия го забелих така ще е и с малкия.
Лека нощ момичета,буквално ПРИПАДАМ

# 99
  • София
Момичета, изпратих кода за новия заглавен пост на модератор и вече е добавен. Форматирането не е както трябва, но ще го оправя в следващата тема, надявам се да ви харесва.

Така трябва да изглежда оригинално:

Скрит текст:

Бебе Катерина на мама mamacitaira

Бебе Ема на мама svee

Бебе Рая на мама Еуфория16, гр. София
Бебе Александра на мама Sunsunny2

Бебе Явор на мама Adriana.Dimitrova

Бебе Никол на мама JY

Бебе Андрей на мама Alyssa
Бебе Марина на мама Lolly_88, гр. София

Бебе Николета на мама solenka, гр. Пловдив

Бебе Елизара на мама NikolS 1989
Бебе Никол на мама Avror4eto

Бебе Боян на мама Beauty, гр. София

# 100
Залагалка имам два вида, плуе ги и започва да реве като усети че съм му я бутнала в устата, нали непуска. Понякой път се излъгва и я засмуква ама е рядко.
И на Дани му дадоха в болницата вит К и толкова, никой нищо не е казвал за втори прием. Сега на 15ти ще питам педиатърката, но вече ще сме минали месец и дали няма да е късно..
 Мн хубава заглавна страничка, ако може и нас да ни включите - Даниел 02.12 Simple Smile

# 101
Не мога да редактирам Sad

# 102
И нас ни започнаха коликите.Вчера Лео беше малък ревльо.Вечерта положението беше по-добро.
Сандра, и моят ме ползва за залъгалка.Иска просто да усети гърдата ми, засуква два пъти колкото да предизвика гърдите ми да се напълнят с кърма и заспива.Следователно след 10 мин пак е гладен и така...
Залъгалката трудно я засуква, но снощи се заинатих и спахме малко по спокойно без непрастанно хранене, тааа това е спасението.
И той много повръща, даже онзи ден след две от храненията върна всичко на фунтан.😐😐😐

Витамин К дават превантивно против кръвоизливи.

# 103
  • София
Сандра, на следващата темичка ще ви има и вас, че има ограничение зя редактиране.

# 104
  • София
Нашата педиатърка обясни, че витамин к дават превантивно против съсиреци, както дават и фраксипарин на родилките. Каза, че е нова мода, и че няма да правим втори прием.

Страхотна е новата първа страничка!🤩
Искате ли да направим и нещо като "най-бързало декемврийка, най-голямо и т.н."?

Общи условия

Активация на акаунт