Декемврийски бебета 2018

• 64 715
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
И ние утре сме на ваксина. Аз съм спокойна всъщност. Те вече имат по две от родилното. Simple Smile
На море ще ходим август, че да е малко по-голяма вече. Иначе май месец пак ще имаме пътуване до Поморие, ама то е по друг повод и е по-скоро разходка Simple Smile

# 616
  • Пловдив
Тази година няма да ходим на море, вижда ми се твърде малка, евентуално догодина.
Днес ни излезе резултата от носния секрет-имаме си стафилококи от болницата. По антибиограма излезе антибиотик, който се пие, но педиатъра не е съгласен толкова малко бебе (на 11 ставаме на два месеца) да приема антибиотик през устата и ще ходим на УНГ той да прецени. Заради това отложихме и ваксините за края на месеца, дано до тогава сме се преборили с тях.

# 617
Момичета, а какво ви кара да пускате носен секрет за микробиология? Просто ей така да сте сигурни, че са здрави или бебенцата имат някакви по-отчетливи симптоми? Някакъв особен цвят на секрета ли? Засилено количество ли?

# 618
  • Пловдив
При нас имаше много хъркане и чак се дави от сополи, но като дърпам с аспиратора излизаха буби и сополи не бих казала, ами нещо като пяна. Бях чела във форума, че преди ваксини майките пускат носен секрет, и аз да не остана по-назад пуснах, а и нослето не се повлия повече от месец нищо, че капех и физ. разтвор.

# 619
  • София
Какво значи от нослето да излизат буби заедно със сополите? Да не са някакви паразити?

# 620
Соленка, на моя му откриха златист  стафилокок докато бяхме в болница с бронхиолит и му капеха цилоксан, който продължихме вкъщи, за да станат 10 дни. Сополите му изчезнаха. Те и преди това не изтичаха напред, но при почистване на носа се виждаше, че има. След 2-3 седмици почна да хърка и му пуснах една МБ на своя глава. Излезна пак стафилокок, че и мораксела в умерени количества. Показах резултатите на педиатърката и тя му изписа мупироназал за мазане в носа за стафилокока, за моракселата - нищо. Но по антибиограмата си бяха чувствителни към всичко, освен към един АБ, забравих кой. Мисля, че доста АБ имат варианти на капки, през устата ми се струва доста хард. Но все пак щом лекар е преценил така... Нашата педиатърка иска в края на месеца да идем тя да му вземе носен секрет за контролно изследване и ще видим. Тъпото е, че и да сме ги уморили, явно са упорити и пак се появяват. Ние с таткото пък ще пускаме гърлени секрети, че по принцип все имаме някакви оплаквания от гърло през зимния сезон. На стари години ще борим бацили, все едно ходим на ясла... Срамота.

# 621
  • Пловдив
Какво значи от нослето да излизат буби заедно със сополите? Да не са някакви паразити?
Твърди частички, не знам точно как да го обясня (когато голям човек си чисти носа, но няма сополи, а от тези твърди частички), дано не е много смешно обяснението.
Сега в понеделник ще видим какво ще каже УНГ-то.

# 622
Здравейте, носен секрет на бебчето къде пускате, когато не е назначен от педиатъра? Направо в някоя лаборатория или ходите при детски УНГ? На Лора още от самото начало й хърка нослето, всеки път казвам на педито, но тя казва че е от рефлукса .. и аз не знам вече. Другата седмица иска да й бие ваксина и малко се притеснявам с това носле, та се чудя дали и аз да не пусна един секрет. За колко време става?
Пепина, вие с таткото къде ще пускате гърлен секрет - направо в лаборатория или УНГ го взима и пуска? И мен от около месец и половина все нещо ме дразни гърлото - не точно да ме боли, но не е и като да е напълно здраво. При вас какви са симптомите?

# 623
  • Пловдив
Аз получих направление от педиатъра, но и без него щях да го пусна в лабораторията в кварталната поликлиника.

# 624
  • бургас
Ние преди два дена сложихме първата ваксина, а другата след една седмица. На два месеца и 10 дена е 6кг.
И тихичко да се похваля, че май махнахме нощното хранене и започна да спи през нощта, много съм щастлива Simple Smile

# 625
Момичета, ние днес най-сетне бяхме на първа консултация, която отменяха два пъти заради грипната епидемия.
Бебка е качила 800 гр., но ние нямахме и съмнения, защото е доста лакома и натежава вече като я държим.
По повод нослетата, бебка е с ужасно запушен нос, пръскам Стеримар и почиствам с аспиратора, но само 1-2 пъти излизаха сополки, а вчера на това отгоре започна и да се дави, а давенето и на моменти решихме, че е кашлица и се уплашихме да не е болна. Днес я преслушаха, гледаха и гърлото, нищо му няма на детето, не е болна, но по същия начин започна да се дави в кабинета и лекарките веднага ни изпратиха на УНГ. Минахме да я прегледат веднага, абсолютно проходимо и е нослето, гърлото наред, лекарката каза, че запушения нос е първо от все още тесните прегради и второ от сухия въздух вкъщи, а давенето според нея е, защото е много лакома. Секрет не ни казаха да пускаме засега.
Викат ни отново след 10 дни на консултация за всеки случай, предполагам, ако се налага ще ни пратят на друг специалист.
За течащите очички ни изписаха капки, сега ще ги слагаме, а ако няма ефект ще трябва преглед при очен лекар.
Вие повдигате ли с нещо матраците на бебетата и бибероните на шишетата ви с колко дупки са?
Също да попитам дали ползвате овлажнители за въздух и какви?

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 16:45 от Applegarden

# 626
  • София
Епълче, чудесни новини Simple Smile
Матракът съм го повдигнала от едната страна, да, но друг е въпросът, че той спи едва час-два на ден на него. Иначе -в спалнята, на дивана, в кошницата за кола.

# 627
Ние ходим направо в Цибалаб, защото в точно до нас и направо там ще ни вземат секрет. Иначе педиатърката предпочита лично да взима секрет. При нашата лична е голяма лудница и затова предпочитам да си спестим едно чакане. Не вярвам да ни вземе секрет, най-много да ни даде направления за УНГ, но и това ме съмнява.

# 628
  • София
Ние ползваме пречиствател и овлажнител Дайкин Уруру. Много съм доволна, улавя и прах, и всичко, дори като пръдне някой в стаята и почервенява и набира скорост докато изчисти въздуха 😂

Днес бяхме на консултация, 5100 на два месеца и почти половина. За месец и половина е качила 750 грама, което не е много добре според педи. Аз се успокоявам с това, че и другите ни деца са далеч под минимума за възрастта си, аз също винаги съм била. Та дано просто да е дребничка и да е добре 🙄 Малко криво ми стана, не виждам какво мога да направя в случая...

Как са ви дрехите? Нас ни мерят 57 но със свито краче. Всичко 56 много рязко умаля, а 62 сякаш са по мярка. Нищо не харесвам онлайн, защото търся само цели дрешки със закопчаване и по двата крака и с ританка долу, не отделно да слагам чорапи. Абсолютно нищо друго не ми е удобно да ползвам, все нещо все се оголва/събува.

# 629
Матракът съм го повдигнала с няколко памперса отдолу Simple Smile
Овлажнител за въздух не ползваме, защото в нас е топло и не пускаме парно. Не ми се струва сух въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт