Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 800
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Предполагам, че ще се наложи да посетя ендокринолог, но се чудя следва ли да увеличавам дозата на еутирокса? И какви трябва да са стойностите на ТСХ и има ли причина да предполагам да се повишава хормона ако остана на същата доза.

ще те следят по-често. дозата се променя спрямо стойностите на TSH, FT3, FT4, а не следва автоматично от факта, че си бременна
последното ти изречение е неразбираемо, формулирай го наново.

# 631
Всеки месец ще те следят и ще се корегира, ако е нужно.
На мен последната ми контрола е тази седмица. Не съм сменяла дозата за цялата бременност.

# 632
За контрола през бременността само ТСХ ли се изследва или заедо с ft3 ft4 , аз съм на еутриокс 25мг, док.каза да пусна след 3-4седмици отновоТСХ, но за другите нищо не каза....

# 633
Калина, по принцип е редно да се следи поне и ФТ4, защото той е хормонът, който е необходим за бебето. Но трябва да знаеш, че лекарите рядко гледат нещо друго, освен ТСХ.

# 634
Благодаря за отговорите, това имах предвид. Дали се променят стойностите на ТСХ при бременността.

# 635
Благодаря за отговорите, това имах предвид. Дали се променят стойностите на ТСХ при бременността.
При някои да, при други не. Следиш в началото начесто, за да се реагра навреме. На някои директно им увеличават дозата хормон, дори преди изследвания.

# 636
  • София
Здравейте, моля за коментар на изследванията ми от днес. За нарушена конверсия ли говорят? Пия Л тироксин 50, да вдигна ли дозата?  Витамин Д се е вдигнал от есента, пия капсули, вит. Б12 също се е вдигнал. Хубавото е,  че  ТАТ са се смъкнали в норма. Есента изследванията ми бяха - ТСХ-1.81, Т3-2,59, т4-14.64, ТАТ - 393 (преди година), МАТ - 337(преди година), вит. Д - 34, вит. В12 - 320 (2017), Кортизол - 150 (преди година). Притеснително ли е че прогестерона е над нормата? Другата седмица ще пускам полови хормони, калий, натрий и магнезий.

В момента изглежда дозата е малко ниска. Есента на 50 мгр ли си била? Или си била на по-висока доза и след изследванията си намалила на 50 мгр? Извинявай, не помня. Но сега бих я вдигнала леко на твое място. Например чрез седмична схема на редуване като 5х50 + 2х62.5 мгр. Вит. Д и В12 са добри и според мен. Simple Smile

Brummmm, честито! Hug
Сега първо направи изследванията (на TSH, FT4 и FT3, както са ти казали момичетата вече) и после според резултатите ще се прецени дали ще се вдига дозата или не. Лека бременност ти пожелавам! Simple Smile

Успех и на теб, Kalina! Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 15:50 от veseto5775

# 637
  • София
Веси, есента бях на 50 мг и се чувствах много добре докъм Нова година. След това се върнаха симптомите.

# 638
  • София
Значи вероятно наистина не са ти достатъчни 50 мгр. Опитай да вдигнеш малко със схемата. Simple Smile

# 639
Днес излезе и моето ТСХ след два месеца прием на Левотироксин-а от 50мг се оказа че от 15.16 е спаднал на 8.72. Ходих на ендокриноложката и ме прегледа на ехограф каза че жлезата ми е доста добре запазена това пък какво ще рече, не го схванах!? Както и да е прецени че трябва да мина 75мг поне временно докато не спадне ТСХ в норма. Досега не съм бил на по висока доза от 50мг надявам се да не цъфна със странични ефекти от това.

# 640
Едва ли ще имате оплаквания от повишението на дозата.Дори ми се струва,че може да не е достатъчно.Кога ви каза да пуснете контрола?

# 641
След 1'5, 2 месеца, защото ТСХ реагирало в този период най рано доколкото разбрах.

# 642
  • София
Donchev, а как са FT4 и FT3?

# 643
След като видях че ТСХ е висок се ядосах и не пуснах фт3 фт4. Следващия път ще пусна всичко пълен комплект.

# 644
Здравейте, днес ми излезе резултатът от контолата на тсх и т4, за съжаление тсх е 4,250 при граница 4,2. През последните два дена ми зацапва леко и като разбрах днес резултатите се притесних. Говорих с ендокриноложката и с гинеколожката ми, и двете казаха да вдигам дозата от 25 на 50. Надявам се да няма проблем

Общи условия

Активация на акаунт