Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 762
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Хопчи, предполагам говориш за Имуновенин. Вливаха ми 2 пъти. След вливането ми се гадеше, първият път даже повръщах 2 пъти, а не бях бременна, но за няколко часа всички неразположения отминават. На една жена до мен вливаха Октагам, той е по-чистият вариант и тя нямаше никакви странични ефекти, но дали е било просто защото организмът ѝ така е реагирал или заради самото лекарство, не знам.  Стига да не си алергична, не е кой знае какво.

# 706
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но искам да ви помоля за мнение за резултатите ми; не приемам никакви лекарства:
TSH - 2.970 uIU/ml (реф. 0.27-4.20)
FT4 - 1.220 ng/dl (реф. 0.93-1.7)
Anti TPO - 20.35 IU/ml (реф. 0-34)

Благодаря предварително🌸

# 707
Хопчи,само заради антителата ли ти назначиха вливка или имунолога има и друго предвид?
Да, само за тях. НК клетки бяха ОК. Във вторник все пак ще пусна контрола и на тях. Чета, че в комбинация с високи антитела и НК клетки изписват. На мен доц. Конова ми каза, че е препоръка, не било задължително. При някои обаче скачат след вливката. Отделно четох за Октагама, че е бил забранен през 2011г. заради зачестили тромбоемболични инциденти. Объркана съм, никой не ти казва нищо със сигурност.

# 708
Хопчи,само заради антителата ли ти назначиха вливка или имунолога има и друго предвид?
Да, само за тях. НК клетки бяха ОК. Във вторник все пак ще пусна контрола и на тях. Чета, че в комбинация с високи антитела и НК клетки изписват. На мен доц. Конова ми каза, че е препоръка, не било задължително. При някои обаче скачат след вливката. Отделно четох за Октагама, че е бил забранен през 2011г. заради зачестили тромбоемболични инциденти. Объркана съм, никой не ти казва нищо със сигурност.

По-миналата година /декември 2017/ и аз имам мисед в 6 г.с. и 6 дни. ТСХ ми беше някъде 6 и нещо. Антителата /не помня ТАТ или МАТ/ ми бяха над 300. Сега август забременях , не знам как, с тсх 8, а антителата по последно изследване до този момент бяха 800. Сега съм в 31 г.с. От началото на бременността пия ел тироксин и аспирин протект. Засега всичко е наред , и се надявам и занапред да бъде. Не мисля, че миседа е бил заради ТСХ или антителата, просто Божа работа.

# 709
И Конова и ендокринологът казаха, че според тях това едва ли е причина за случилото се, но все пак тя ми го написа като препоръка. Ендокринологът пък ми каза, въобще да не пускам антитела, а да следя ТСХ.

# 710
И Конова и ендокринологът казаха, че според тях това едва ли е причина за случилото се, но все пак тя ми го написа като препоръка. Ендокринологът пък ми каза, въобще да не пускам антитела, а да следя ТСХ.

Да, д-р Емил Начев каза на мен същото. От август досега не съм изследвала антитела, а само ТСХ и ФТ4. ТСХ поддържаме под 1 и всичко е наред. Успех Simple Smile

# 711
  • София
Здравейте, какво мислите за моите резултати- за сега не съм на терапия-
ТСХ-1.92   (0.270-4.200)
Ф4-15.27  (12.00-22.00)
ф3-4.58  (3.10-6.80)
Лека степен на хипофункция. А как се чувстваш? Simple Smile

Хопчи, бих те посъветвала заедно с TSH да изследваш и FT4 поне. Ако е нисък, може да трябва хормон. Относно вливките всеки си преценява, аз не бих си вливала. Късмет! Hug

Safe_life, TSH е малко завишен, макар и в норма. Няма да е лошо да пуснеш пълен щитовиден пакет (TSH, FT4, FT3, ТАТ, МАТ), плюс ехограф. Така ще имаш по-пълна картина на състоянието на ЩЖ. А някакви оплаквания имаш ли?

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 19:41 от veseto5775

# 712
Здравейте, да питам - до кой месец от бременността се следят антителата (МАТ)? В Плевен, където правих ин витрото, казаха всеки месец да ги следя и ако започнат да се покачват - Имуновенин. Моят ендокринолог пък казва, че няма нужда вече да се следят (почти 16г.с.), защото са били по-опасни високите им стойности в ранните седмици, пък и според него не могат да паднат много надолу (последно януари бяха 260). Чудя се да ги следя ли или само TSH-то. Чуденката ми е същата за NK клетките, които последно проверявах в края на януари, бяха около 21%, правих вливане на Интралипид и от тогава не съм ги изследвала. Тези двете неща могат ли все още да навредят на бебетата (близнаци) или да не се втелясвам?

# 713
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте, да питам - до кой месец от бременността се следят антителата (МАТ)? В Плевен, където правих ин витрото, казаха всеки месец да ги следя и ако започнат да се покачват - Имуновенин.

въобще не ми ги гледат.
в Германия съм.
само ТСх, ФТ3 и ФТ4 ми пускат. отделно всичко, което е по каса: желязо, захар и подобни.

# 714
  • София
На мен също не са ми следили антитела.

# 715
Здравейте,
Мисля, че съм за вашата група. Днес си направих изследвания и:
Скрит текст:
На 11-ти съм на преглед. TSH последния път беше в норма, но близо до горна грнаица. ТАТ и МАТ си бяха в норма. Имам увеличена ЩЖ и възли. Как така TSH е скочило толкова, не знам? От (вече стана) половин година, се чувствам по-различно, но не мога да кажа, че иамам характерни за Хашимото, та дори и за хипо, симптоми.

# 716
rovaru, аз също нямам характерните симптоми, но си отглеждам Хашимото. Не се стряскай излишно, не е дошъл краят на света. Храни се здравословно, пий си хаповете и всичко ще е наред!

# 717
Здравейте!
Днес бях на ендокринолог и ми изписа Еутирокс 25mg защото ТСХ ми се покачило на 3.20. Кога най-рано ще ми повлияе лекарството? И тази доза според вас не е ли много ниска?

# 718
Хопчи,по-добре да се започне с малка доза и да се проследи как ще се повлияе ТСХто.Обикновено около 45тия ден се пуска контрола и се изяснява дали дозата е добра и ако трябва се променя.

# 719
Минах и аз последната контрола за бременността. Тсх е паднало още - на 1.59. Каза ми след раждането, живот и здраве, да спра дозата от 75 и да остана само на 50, а след това юли за изследвания от-до.

Общи условия

Активация на акаунт