Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 764
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Да, с антителата е изключително индивидуално. Помня, че тук пишеше преди време една жена, която се похвали, че ги е нормализирала само с това, че беше напуснала психически затормозяваща работа и се беше отдала на хобита и пътувания (имала е възможност). Така че явно при нея основният фактор е бил стресът. При други е глутенът. При трети е нещо друго - може да е дефицит на селен, дефицит на йод (да, може), някакъв друг дефицит, може да е непоносимост към храни (не само глутен, а примерно яйца, млечни), може да е комбинация от горните. Наистина е прекалено индивидуално.

rovaru, успех! Наистина, каквито и референтни стойности да се гледат, поне аз досега не съм видяла някоя лаборатория да има горна граница за ТСХ над 5 или най-много 5,5. Така че 25 е доста висока стойност, далеч над нормата.

# 736
Погледнах изследванията назад (715ти пост), ами не са референтните стойности х10... (25 да е 2,5 по другите... да, ама не Wink)
Не си спомнях да съм видяла числа, спомнях си че пишеше "без симптоми", та затова попитах Hands V

# 737
Погледнах изследванията назад (715ти пост), ами не са референтните стойности х10... (25 да е 2,5 по другите... да, ама не Wink)
Извинете, не ви разбрах! Може ли пак да обясните. Сега виждам, че не се виждат добре резултатите през мобилната версия.
Може и да имам симптоми, но да съм свикнала с тях.

Cioccolata, благодаря!

# 738
Не бях видяла резултатите... и като написа TSH 25, без симптоми... та си помислих"грешка в изписването (2.5 например)" или "мерната единица е променена" напр. вместо 1до 4.5 е 10 до 45...
Явно не е този случая, мое грешно предположение и супер неясно описание Rolling Eyes
Успех в лечението Simple Smile

# 739
  • Кърджали
Готови са ми резултатите. Като ги гледам са си в нормите.
Скрит текст:

# 740
  • France-Bulgaria
Готови са ми резултатите. Като ги гледам са си в нормите.
Скрит текст:

На лаборатория ' Рамус' никога не бих се доверила.
Заради тях стоях два месеца без лечение и с ежедневни мъчителни хипо-кризи.
Личен съвет- пробвай и в други лаборатории и сравни резултатите за по-сигурно.
Успех!

# 741
Здравейте, може ли коментар и за мойте резултати. Нищо не пия, след 2 седмици съм на ендокринолог за първи път. Сама реших да ги пусна.

# 742
Момичета, да ви питам виене на свят имате ли и възможно ли е да е симптом на предозиране? От няколко дни ми се вие свят, като само сутрин ми е по-добре. TSH ми е много ниско 0.07 и намалихме дозата л-тироксин, като от два дена не съм пила изобщо хапчето.

# 743
Здравейте, може ли коментар и за мойте резултати. Нищо не пия, след 2 седмици съм на ендокринолог за първи път. Сама реших да ги пусна.

Имаш Хашимото, като хормоните ти за момента са с добри стойности.
Имаш ли някакви оплаквания / симптоми?

# 744
Според ММ съм станала по раздразнителна. Аз не го усещам. И имам едни 7-8 кг., които не мога да сваля. Друго сякаш няма. Ходих на образна диагностика и там ми казаха, че щитовидната е много възлова, но нищо повече, затова и пуснах изследванията.

# 745
Ох, да се похваля - родих днес. Сега ще чакам утре изследванията на хормоните на бебка. Стискайте палци Heart
И от утре намалявам Еутирокса.

# 746
Ох, да се похваля - родих днес. Сега ще чакам утре изследванията на хормоните на бебка. Стискайте палци Heart
И от утре намалявам Еутирокса.
Честито! И нека всичко е наред с бебчето и теб! Gift Heart

# 747
И от мен едно голямо честито!
Това е най-голямото щастие в живота!

# 748
Добро утро. Как стои въпросът с носенето на контактни лещи? Скоро четох, че при хора с автоимунни заболявания не било добре да се носят.

# 749
Честито, Монс! Дано всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт