Диагностициране и лечение на острици

• 17 784
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Перете чаршафите и бельото на 90 градуса през 3 дена. През останалото време само ги гладете със силна ютия.
Децата да не си лапат ръцете и винаги да ги мият - както след малка, така и след голяма нужда.
След Зентел-а може да поддържате положението с капсули добавки от бял пелин (тройчатка), чесън и кокосово масло. Аз все още давам през ден-два, защото ме е страх да не се завърне проблемът.
И на паразитолог да отидете, свиват рамене - остриците били безобидни; най-важно било да не се лапат ръцете и да перем на високи градуси.
Разбирам отчаянието Ви. Тия паразити са бич за майката, защото тя отнася всичко!
Не се отказвайте! Намилайте и се карайте на малките да не ядат нищо с ръце. Не можем постоянно да ги пазим и не винаги сме заедно.
Успех! Simple Smile

# 31
Много е странно как познатите ни хора са боледували от всички болести, но за тази никой не казва. Може би ни е срам, но мисля, че проблемът за това се задълбочава, защото никой не отива в градината и не казва, че е заразен. От малки ни учат, че това е болест на мръсните ръце и ние свързваме заразата с мизерия. Това е и причината да премълчаваме, когато ни се случи, а това води до увеличаване на проблема. Не е срамно, тези острици ходят само по хората, такава ни е природата и трябва заедно да полагаме усилия за да се справим. Това лекуване сами в къщи, тихомълком по групите, а вече и с помощта на изкуствения интелект ни води до там да не спим нощем и да се отвращаваме от себе си, като си помислим какво живее в  нас. Този проблем го е имало и ще го има, колкото и да чистим и да се стараем. Но за мен проблемът не идва от къщи, от нашите 3,4,5 или повече членни семейства. Проблемът е в егото на обществото.
И така и нас ни достигна тази ,, глупост", не мога да  повярвам на това, което ми се случва. Не съм спала от както ги видях, отвратена съм и се чудя къде сгреших. Влизайки тук обаче разбирам, че не съм сама. Същият е и проблемът с въшките. Крие се от обществото, но го разбираме по трудния начин.
Апелирам към всички родители и не само
Не крийте от обществото проблема, нека знаят най-вече в институциите, които нашите деца посещават. Шарката е с обявена карантина, защото не може да бъде скрита и се предава бързо. Заразата от паразити също е доста бърза, но не си личи и няма как да се предпазим от нея. Явно проблемът е и в закона, който не изисква това да бъде обявяването и заразеният да бъде под карантина. А медиите обявяват какви ли не ,,измислени" чуждоземни болести, но не ни съобщава как да се предпазим от това и къде има зараза.
Разбрах, че тази болест не била опасна за организма, но е убийствена за психиката.
Мога да добавя още едно важно нещо като съвет:
Дезинфекция на телефона! Той е най-мръсното нещо, което имаме, заедно с дистанционните в къщи.
Бързо справяне с проблема на всички!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 23:11 от Mamamama2

# 32
Здравейте! Случайно разбрах чрез пускане на чревни изследвания, че детето ми има глисти. Личната лекарка ни даде направление профилактично. Детето нямаше никакви симптоми, не го сърбеше, даже не сме предполагали. Цялото семейство преминахме лечение и сме спазили всички мерки. Някой дали знае колко време след приключване на лечението е необходимо да перем  на високи градуси и да гладим всичко и необходимо ли е всъщност, след като е взет последен прием на лекарството? Колко време след приключване на лечението се прави контролни изследвания? Как можем да сме сигурни, че детето вече се е изчистило?

# 33
За мен лично това ще бъде навик вече, поне докато не забравя за този ужас. Смятам да гладя поне бельото и спалното бельо, както и панталоните, които носим. Иначе поне задължително в сушилня след пране.
На каква възраст е детето и с какво лекувахте?

# 34
Детето е на 2г. Лекувахме със Зентел. Все още не съм спряла да гладя, но се чудя до кога, че малко не ми стига свободното време, да гладя всичко на цялото семейство.

Общи условия

Активация на акаунт