Какъв крем за лице използвате? – Тема 13

• 79 763
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
mama galka23, с най-голямо удоволствие бих използвала този крем.
Кой е той?

# 331
mama galka23, с най-голямо удоволствие бих използвала този крем.
Кой е той?
Серум от серията на SVR sebia clear https://sopharmacy.bg/svr-sebiaclear-serum-za-mazna-koja-30ml.html, много съм доволна от него, ползвам го от около два месеца и кожата ми е видимо по-гладка и хидратирана, като основа за грим също е чудесен, макар че е за комбинирана и мазна кожа не изсушава кожата както повечето продукти предназначени за този тип.

# 332
  • Sofia
Съжалявам, но няма да ме убедите. Лично аз използвам шампоан, маска, душ гел, лосион за тяло, гел за лице, тоник, серум, маска, крем, паста за зъби, грим, това се сещам към момента. Ако във всички има феноксиетанол и то на челна позиция, 1% съм го минала отдавна. 

Мисля че смесвате понятията за грам и процент. 1 % е 1 част от 100. Ако ползвате дневно  примерно 50 мл различни козметични продукти с 1% феноксиетанол, това прави общо 0,5 г от веществото,  но все  ще  е 1% концентрацията.

# 333
Има една съставка в крема, за която съм си въобразила, че точно тя върши чудеса с кожата ми:
Pseudoalteromonas Ferment Extract
Има я в състава на два крема на Skin doctors, които аз използвам постоянно.
Това е някаква бактерия, изолирана от кал в Антарктида. Много красива история, но истината е, че май няма независими изследвания за категоричното ефективно действие на тази бактерия. Въпреки това, лицето ми изглежда запълнено, равно, много съм доволна!
Сега ще потърся и този твоя крем. Благодаря ти!

# 334
Значи искате да ми кажете, че е все едно дали ще изядете 1 чипс на ден или 10 чипса? Да, права сте. Все ще сте под 1 процент приет мононатриев гултамат например. Наистина е проста математика. Фактите, които е посочила Зорница Павлова са извадка от други източници, които нямам намерение да превеждам. Посочени са кои са. Що за отношение? Искате ли да потърся мнение на химик? Той с подходящо образование ли ще е, за да е някакъв източник на информация?

Към госпожата, която не е срещала феноксиетанол на челна позиция, явно не сте купували мокри кърпички. Там е на второ място, след водата.

Отново отказвате да мислите логически. Примерът Ви с чипса би важал, ако се изхранвахме само с чипс. Но ние ядем и друга храна. Каква друга храна ядете? Запишете си за един ден и си сметнете всички вредни съставки, добавете и нитрати и пестициди, те май не са написани върху етикета на плодовете и зеленчуците
На чипса глутаматът му е последният проблем. Солта и мазнините са основният. Та - ако ядете толкова чипс, че той да съставлява разумен процент от общия Ви прием на храна, няма проблем!
Значи все пак говорим за количество, а в раздела Красива мама има стотици видове козметични продукти и ке ползват голяма част от тяхНо ако се изхранвате само с чипс /10 пакета на ден/, това вече е сериозно нарушение на концентрацията на сол, мазнини и ок, натриев моноглутамат в храната, и Вие сте в опасност. Сега разбирате ли ме?И аз това казвам, Вие явно ползвате само ампулите на Кройтерхоф, и никаква друга козметика с феноксиетанол. Съгласна съм с Вас
Друг пример - захарта е вредна. Ако ям торта веднъж в седмицата, това е ок, защото концентрацията на захар в храната, която поемам, ще е малка. Нали приемаме и други неща - белтъчини, фибри, вода, бавни въглехидрати, мазнини. Ако ям торта всеки ден, това ще промени концентрацията на захар в общия ми хранителен прием и аз може да получа негативни последствия върху здравето си. Просто е - говорим за концентрация.
Истината е, че Вашите източници са ненадеждни, защото и те са скарани с елементарни математически правила - само вижте примера за шампоана - в 1 шише от 200 мл шампоан имало 1 чаена лъжица чист феноксиетанол - извинете, това е смехотворно, а човекът, който го твърди - откровено глупав или до такава степен заслепен, че дори забравя да смята!
Ако приемем, че феноксиетанолът е в максимума си от 1%, то в 200 мл шампоан има 2 мл феноксиетанол /един процент е една стотна - нима може да е по-просто Flushed/- това е под половината от една чаена лъжица /усреднена чаена лъжичка е 5 мл/. И това ще мине през главата ни за месеци. Ако един автор е толкова зле, за да си служи с така елементарни похвати за грабване на вниманието на публиката - как да му вярваме?
Важно е - моля Ви, помислете върху тази простичка дума - КОНЦЕНТРАЦИЯ.
И Колко грама феноксиетанол би бил вреден като общо количество за ден например, защото за Вас е важно само концентрацията
И друго - нима си мислите, че когато са преценени допустимите количества, законодателят е имал предвид само 1 козметичен продукт на ден?
🤣🤣🤣 И колко продукта е сметнал законодателя, че ползваме на денНапротив, има се предвид фактът, че човек ползва много повече. И на тази база се изчислява всичко. Помислете, сметнете колко козметика ползвате на ден - в милилитри. После изчислете 1% от нея. Оттам нататък логиката ще Ви помогне, ако и позволите Blush
Още нещо - феноксиетанолът не се натрупва в тялото ни. Не знам как си го представяте точно, но тялото ни е съвършена машина и умее да разгражда и изхвърля. Малко вещества наистина се натрупват в тялото и феноксиетанолът не е от тях.
Що се отнася до релевантно мнение - химик би могъл да е частично полезен. Защото той познава веществата, но надали е спец в детайли как те въздействат върху тялото. Най- полезен би бил текст, писан от дерматолог, и то участвал в някакви научни изследвания. Всичко друго е чесане на езици, свободни блогърски съчинения или статии от откровено пристрастни организации като тези, към които сте дали линкове.
За мокрите кърпички - ок, сигурно имат феноксиетанол по-нагоре в състава. Ама това е нормално, както писах. Течността на тези кърпички е поне 95-96% вода! Нормално е да има 1% консервант и примерно алкохол или малко екстракт от това-онова.
Пак писах много, дано да е полезно за тези, които търсят да отсеят обективната истина.
А аз отивам на работа - днес имам две обучения на фармацевти. Ще си говорим за козметика Blush Спорна работа

И още нещо. В нито един мой пост участващ в спора ни, не съм си позволила да обиждам логиката Ви, познанията Ви по математика, пък било тя е проста, ама проста. Ще Ви помоля и Вие да не го правите. Разбирам, че Ви ядосах и засегнах професионализма Ви, но така няма да ми докажете правотата си, а и целта ми не е била това.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 11:09 от V V

# 335
  • Пловдив

Към госпожата, която не е срещала феноксиетанол на челна позиция, явно не сте купували мокри кърпички. Там е на второ място, след водата.

Мислех, че се подразбира - в тема "Какъв крем за лице използвате" говорейки за продукти, имах предвид точно кремове, а не кърпи. Затова не съм уточнила.

# 336
V V, може би има тема, в която се коментират съставките на козметичните продукти. Може би там ще ти помогнат компетентно. Нека да не разваляме полезната тема.
Аз от известно време тествам серум на Yonka и серум на Academie. Имам намерение да пиша за качествата им в блога си.

# 337
Сaмо дa кaжa, че преди мaлко прегледaх състaвa нa мокрите кърпи зa почиствaне нa грим които имaм. Купувaни от Елитис, евтинички - 93ст., много нa брой зa ценaтa си и феноксиетaнол нaистинa имa, но не е нa челно място, a някъде към крaя нa средaтa в състaвa. Тaкa, че явно всичко е до продукт и обобщения от родa нa мокрите кърпи сa с феноксиетaнол нa челно място в състaвa не сa верни.
Пп Погледнaх и мокрите кърпи зa ръце (от Лидъл и Лили) тaм феноксиетaнолa е в крaя нa състaвa.

Пп Зa дa не е спaм, ще кaжa, че скоро ще дaм отзив зa сериятa нa Регaл, която си купих. Сaмо тихичко ще подшушнa, че мaй зa моментa открих своятa козметикa.

# 338
И аз си прегледах мокрите кърпички и в моите феноксиетанола е на втора място, а се водят за бебе. Директно отиват в кофата.

# 339
Ако досега не е имало реакция, няма да има и в бъдеще.

# 340
Погледнaх големите си рaзфaсовки - В голям пaкет Ренкли е нa второ място. В голям пaкет Септонa е в крaя. Знaчи трябвa дa се чете етикетa. Товa е.

# 341
Не знам защо така изпадате в крайности. Допускате ли, че опасна козметика може просто така да се разпространява безхаберно? Направо не смея да си помисля, какво бихме използвали, ако тоалетната хартия съдържа феноксиетанол.
Листа от бук?

# 342
Е, Бaрби, кaк с кaкво, с водa, рaзбирa се, която освен зa пиене, стaвa и зa миене. Тaкa кaзвaт, де, че стaвaлa зa пиене и миене, което е леко спорен въпрос. Тa, aко и тaм имa вредности вече не знaм.
Но пък ние хорaтa сме си мутaнти вследствие нaпредъкa нa нaукaтa, тa един феноксиетaнол ли ще ни събори. Според мен всичко, което ядем, пием и се мaжем тaкa ни е бaлсaмирaло вътрешно и външно, че кaто умрем дълги години след товa ще сме зaпaзени някъде тaм 2м. под земятa. И някaк второто пришествие със съживявaнето не изглеждa вече толковa фaнтaстично погледнaто от този ъгъл. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 343
Относно кърпичките за грим- взех си едни био от органичен памук, но не съм ги използвала все още. Ще ги тествам тази вечер и ще пиша тук, за тези, които се страхуват от феноксиетанола.
Всеизвестните кърпички на Сефора също съдържат на едно от първите места феноксиетанол. Но хората се убиват да ги купуват.

# 344
Ми сигурно зaщото не сa просветени и нямaт предстaвa кaкво е товa феноксиетaнол. Което от своя стрaнa не е съвсем лошо, зaщото инaк трябвa дa си купят билет зa Лунaтa или Мaрс с нaдеждaтa, че докaто не сa нaпълно колонизирaни може и дa се нaслaдят нa мaлко био живот.

Общи условия

Активация на акаунт