Какъв крем за лице използвате? – Тема 13

• 79 511
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
На 40 при мен имаше макар и малко, все пак видимо отпускане и загуба на обем + смачканото от нощният сън не се опъваше толкова бързо колкото едно време. Проблемът е, че когато го осъзнах, вече процесът беше в ход. Просто изведнъж забелязах, че кожата ми не е такава каквато беше, само дето не се е случило изведнъж. Отчитам като сериозен пропуск, че не започнах с поне 5 години по-рано.
За протокола, кожата ми е смесена.

# 526
Всички знаем, че ще загубим битката с времето и ще се сбръчка е като стафидки, но грижата е и нещо прекрасно, което на мен лично ми носи огромно удовлетворение. Наистина, може би съм малко пристрастена към козметика и проба на нови неща, но пък изглеждам по-добре от преди-значи има ефект на 32. На 40 при мен може и да не е така. До кожа е.

# 527
Е до кожа е и до начин на живот. Пушенето например, съсипва кожата както и неизползването на слънцезащита. Моята също изглежда в пъти по-добре сега на 42, отколкото преди 2-3 години да не кажа от преди повече дори, но съм сигурна че щеше да изглежда още по-добре, ако бях започнала с продуктите, които ползвам сега, още по-рано.
Та както каза NiaV, по-добре превантивни мерки да се вземат, отколкото след дъжд качулка, защото бръчки, няма крем, който да опъне. Peace

# 528
Аз бих казала до гени си е!
Моята баба, от 20+ годишна винаги се е мазала с крем и лицето и ръцете, сутрин и вечер! Но винаги е била слаба и лицето и ръцете и си бяха като стафида набръчкана  въпреки че дори на 90+ продължаваше с ритуала, дори косата си боядисваше винаги черна не ходеше с бели коренни!
Беше градска буржоазка и на къра не е стъпвала.
Виж другата ми баба, която беше доста едрогабаритна..никаква козметика, беше по малко сбръчкана / нейния лаф беше "Дебел човек бръчки няма, целия е опънат"
Та относно гени- бръчки- кожа..според мен е и до избор или избираш тяло и жертваш лице/което неминуемо ще се сбабичоса и си слаба или си по едра и по опнато лице.

Загледайте се в по възрастните дами около вас и ще видите. 

# 529
  • Бургас
Аз мисля като Пинко и като цяло харесвам по-сочни личица,не изпити.Никога не съм пушила и в момента харесвам много как ми изглежда кожата,но продължавам да пробвам нови и нови неща.Миоки също е много права за слънцезащитата,тя просто при мен е задължителна.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 10:18 от Bright Crystal

# 530
Да, и аз имам драма с това, цял живот съм 50 кг и въпреки че гените ми откъм кожа са по-скоро добри (като изключим розацеята, която е наследствена - дядо ми беше с ринофима дори), осъзнавам, че слабите хора не могат да имат особено опънати лица с напредване на възрастта.
Даже съм чела изказване на София Лорен по този повод преди години - че след 40 жената трябва да избира между хубаво лице и хубаво тяло.

# 531
Благодаря за включванията, момичета Hug Кожата ми не е проблемна, малко по-суха ми е в момента. За антиейдж се чудех дали ми е време Simple Smile все пак на 38 съм Stuck Out Tongue Winking Eye Като цяло кожата ми е малко по-отпусната, вяла и ми се иска да взема продукт, който да е озаряващ, изглаждащ....

# 532
Кремът, който наистина елиминира фини линии при мен, прави ми кожата спокойна, с хубав тен и лицето изглежда стегнато, го спряха от производство. С нищо дрго не мога да го заменя и да видя този ефект. За Revitalizing Supreme на Estee Lauder говоря.
Има нова версия Revitalizing Supreme +, но той просто не става за нищо.
Поръчах си от Ибей моя си, стария вариант, но без да попитам продавача за лот в желанието си да си го купя.
Като проверих лота, след като ми пристигна крема, видях, че е произведен преди 3 години и 7 месеца в един сайт за проверка. А пише, че средно по три години кремовете за лице са ок за използване след датата на производктво.

Не мирише на стар крем, вие бихте ли се намазали с него?

# 533
Не, ама аз съм маниак на тема преснота на продуктите Simple Smile Даже следвам тези "след отваряне да се ползва 1/3/6 месеца", които са чиста маркетингова лудост, ама какво да направя, не мога да се пречупя.

# 534
Иначе на кутията пише 12 месеца след отваряне и аз следвам срока след отваряне.

# 535
  • София
То като отвориш, ще го измажеш за месец-два... Въпросът е дали става за употреба, да не ти докара проблеми... Не знам как бих постъпила честно казано. Нямам такъв крем, в който така да съм влюбена. Сменям ги. Някои ми харесват, други - не чак толкова, но едва ли бих издирвала и поръчвала крем, който е спрян от производство.
Може би все пак, ако бях на твое място, бих го пробвала, с повишено внимание и много самонаблюдение за реакции (,тъй като май няма вариант да го върнеш на продавача, или?)

# 536
Иначе на кутията пише 12 месеца след отваряне и аз следвам срока след отваряне.

От моя близка,работеща в козмвтичната индустрия знам,че още поне 6м. след описания срок на годност може да се ползва козмвтиката

# 537
Не мирише на стар крем, вие бихте ли се намазали с него?
Аз съм се мазала с кремове, които не са били особерно "прясни". Не съм имала проблеми. От стар крем не съм се изривала или опъпчвала. Щом не мирише кофти, няма разслояване на съставките, най-вероятно си е читав. Сега до колко ще е ефективен е съвсем друг въпрос.
От трета страна, 95% от "анти ейдж"кремовете, нямат ефектът, който обещават. На усещане са приятни, придават една плътност и добър вид докато е върху кожата, но реално не предотвратяват процесите на стареене като загуба на колаген и еластин, отпускане и неравномерно пигментране.
Слънцезащитните кремове, използвани правилно, са много повече анти ейдж от всички скъпарски кремове с подобни претенции.

# 538
От трета страна, 95% от "анти ейдж"кремовете, нямат ефектът, който обещават. На усещане са приятни, придават една плътност и добър вид докато е върху кожата, но реално не предотвратяват процесите на стареене като загуба на колаген и еластин, отпускане и неравномерно пигментране.
Слънцезащитните кремове, използвани правилно, са много повече анти ейдж от всички скъпарски кремове с подобни претенции.
Да! Плюс 100 за това мнение.

# 539
Нямат, но този имаше, затова го издирвах. Но и мен ме е страх да не си докарам проблем.
Не се чувствам толкова добре без крема ми, може да ме помислите за луда.
Аз слънцезащатитата нигога не съм я пропускала.
Както и много други неща в начина си на живот.

Благодаря ви, ще се пробвам, може би не на цяло лице първо, а на някаква част.
Продавъчът не приемал връщания пише, но ако отворя диспут, педполагам, ще приеме, не обичат негативни коментари.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 11:00 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт