На море 2019/20 г. северно от Каварна

• 32 722
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Сега ми излиза реклама на нова къща:
https://www.facebook.com/Sea-You-Guest-House-103101511501556/
Но е поне за 2 семейства, за да стане цената поносима, доколкото видях.
Отваряйте сайта на Крапец, Шабла и разните почивки, вила, звънете наред на къщите, бунгалата, имаше хубави варианти. Дано имате късмет, всичко отдавна беше резервирано.

# 196
  • Варна
Здравейте, някой знае ли този хотел нави в Шабла дали е близо до плажа?

# 197
  • В градината...
Близо е.

# 198
Сега ми излиза реклама на нова къща:
https://www.facebook.com/Sea-You-Guest-House-103101511501556/
Но е поне за 2 семейства, за да стане цената поносима, доколкото видях.
Отваряйте сайта на Крапец, Шабла и разните почивки, вила, звънете наред на къщите, бунгалата, имаше хубави варианти. Дано имате късмет, всичко отдавна беше резервирано.

Мерси, нямат места , въпреки че са пуснали къщата от 1 август, изглежда много приятно иначе

# 199
  • В градината...
Специално за Крапец го има този момент, че е по-скъпо. Но последните години и доста търсено. За мен е учудващо колко софийски коли виждам в района, при положение, че е доста далеч от София. Единственото обяснение е, че е по-евтино от Гърция, например.

# 200
Преди малко приятели ми казаха да търся пък в Езерец, било спокойно - ако някой е бил на място , което го няма в нета да казва

специално за тази година е пълно , защото на много не им се занимава с кодове и тъпотии, явно

# 201
  • Пловдив
Езерец - много далече е от плажа /около 3км/. Пътят е гаден - макадам и прашен,  плажът е неохраняем и с много вълни. В селото има един хотел  - „ Дивата патица” и може би няколко къщи за гости.  Заведения - на хотела, до магазина /работи само вечер/ и на общинския къмпинг до плажа /каравана/. Един смесен магазин. Дивотия. И много румънци.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 09:21 от *Бенджи*

# 202
Ние преди  6-7 години бяхме в “Дивата патица” и не бих препоръчала. Много занемарен тревата покрай стените не се почистваше и беше до кръста ми, басейна също беше със съмнителна чистота. Стаята не се почистваше ако не напомниш. Ние бяхме на първия етаж и реално няма къде да простираш, единствено добри хора бяха опънали въже на беседката в градината, но там, който превари...
Ресторанта беше скъп, имаше и жива музика.
Имаше много, ама много комари.
Не знам дали положението в хотела е променено, но тогава беше ужасно.

# 203
  • Пловдив
Аааа, да - и има много, много комари, заради езерата /блатата/ наблизо.

# 204
Ами ние сме с къща в Езерец, комари нямаме или поне не е толкова много .
И във Варна, и в Бургас е същото .
Но наистина има много туристи това лято в селото и в гората с тези каравани .
Но предпочитам Езерец пред Крапец 1000 пъти  повече, изобщо не ми харесва второто село .

Пътят до морето наистина е каменист, но ивицата на която се слиза е просто прекрасна - широка , незастроена, с пясък . Просто Идилия .

Вълните са нормални за Северното Черноморие особено и по това време на сезона.
Навсякъде има големи вълни и подводни течения последните дни , не знам кое е странното.

# 205
  • В градината...
Миналото лято като ходих на Езерец, нямаше вълни, идеално гладки и плитко море, перфектен плаж. Бих го сравнила с Карадере, където бях преди няколко дни. Тази година морето е много бурно навсякъде, особено на юг, наскоро в друга тема се оплакваха и пускаха снимки от Синеморец и Силистар - дори там беше бурно.
Дивата патица и аз знам, че е кофти. Има някакви бунгала в Езерец, които съм си набелязала, но все ходим в Шабла и така не сме пробвали. В този район се пътува с кола, това е повече от ясно и още първата година се свиква. Пазарува се не по няколко пъти на ден.
А румънците са вече къде ли не.

# 206
Плажът на Езерец наистина е страхотен, но пътя през полето беше ужасен. На места имаше големи коловози и трудно се придвижвахме. Ходихме само веднъж до него, че на половинката не му се искаше да разбива колата. Ако сте с висока кола не би трябвало да има проблем.

# 207
  • Варна
Аз за седмицата след 15.08 не успях да резервирам никакво бунгало в Шабла и по някакво чудо имаше свободна стая в  хотел Нави, та....резервирах и изпратих капаро. Искаше ми се да е по - близо до морето, но догодина живот и здраве. Яд ме е, че в стаите доколкото разбрах няма малко хладилниче поне, човек две бири да си сложи, а в бунгалата си имаше хладилници. Както и да е, ще пиша отзиви когато отседнем.

# 208
  • Пловдив
След 15-20.08 на север си е направо студено.
Една година бяхме и не бих повторила.
Там е най-добре от средата на юли до средата на август.

Аз не бих си го причинила всекидневното пътуване до плажа, особено по лош път, съответно самото село го изключвам от местата, където бих останала за нощувка.
Като съм на море, искам да съм до самото море, да стана рано и да изляза по изгрев на плажа с кафе/чай, докато всички спят, не на километри от него, затова и обикновено сме на къмпинг. Simple Smile

# 209
Бърз съвет дами. Много моля за място за настаняване  за 4 души. Ангажимент на мъжа ми тази събота и неделя го праща в Добрич и иска да го придружим и да направим едно кратко море. Може би Балчик е в близост или някъде на друго място. Съвсем непознато място е за нас.

Общи условия

Активация на акаунт