Майчинството счетоводно-79

• 54 433
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
[video][/video]

Аз получих моето за декември на 15 януари

# 121
Малко страничен въпрос: Колко пари се заплащат за втората година майчинство? Минималната работна заплата или 380 лева, защото в интернет не става ясно? Благодаря предварително!

# 122
За сега 380 лв. Майчинството за втората година не е пипано за 2019 г. Да се надяваме за 2020 да останат пари и за майките.

# 123

Ужас, за кое да стигнат тези пари.. А каква е тази помощ за отглеждане на близнаци, в нета има много стара информация, а именно че еднократната помощ е 1200 лв. За близнаци и явно има някаква друга за отгледжането им. Някой в течение ли е?

# 124
В 2018 има инфо за платени на 14-15 януари.
Аз за януари все още нищо не съм получила. Нещо се обърках - тях февруари ли трябва да ги чакам?

# 125
Здравей те, искам да попитам нещо че, не съм на ясно.Имам само 5 месеца стаж и съм на 19г. И между другото съм бременна в 2 месец. Да Оточня че работя сега дали ще ми заплатят тези 2 години майчинство.От 100% от моята заплата  или както там се казва дето нямам 1 година стаж объркана съм помогнете ми 😟😕😕. Благодаря предварително

# 126
Необходими са 12 месеца. А 100% от заплатата няма. В началото на първа страница има куп линкове с точно тази информация.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 08:38 от AraBesqUe

# 127
Момичета здравейте. Въпроса ми е следният: заминаваме с мъжа ми в чужбина и в момента ми тече втората година. Искам да замина без прекратявам договора с работодателя ми т.е. да си ползвам майчинство. Мога ли преди да ми изтече втората година ,да му заяава по телефона че няма да се връщам на работа и съответно да ми прекрати договора, предполагам че и майчинството ще се спре. Общо взето това мога ли това да го направя от разстояние или е необходимо да пиша молби итн...

# 128
В 2018 има инфо за платени на 14-15 януари.
Аз за януари все още нищо не съм получила. Нещо се обърках - тях февруари ли трябва да ги чакам?
Ако в декември имате подаден болничен например, включващ дни от декември и дни в януари, на 14-15 януари са ви изплатени дните за януари. Продължението за януари ще ви бъде изплатено края на януари /вижте графикът на плащане и/или февруари. Ако започва в януари- след като се подаде документа в НОИ има срок за обработка - в зависимост от датите на плащания ще получите, може и във февруари да имате. Не може да гадаем.
Ако обезщетението е за декември и все още нямате превод, най-вероятно има някакъв проблем и трябва да проверите на място, по телефон информация не дават.
И е хубаво както повечето, пишат да имате ПИК код, с който може да си следите абсолютно всичко- подаване, обработка, евентуално дата на ведомост за превод и т. н. За минути в началото  се получаваше, не знам как е сега.
В сайта на НОИ са обяснени много подробно процедурите. Достъпни са без ПИК код.

# 129
Здравейте момичета, може да е писано вече по темата , но не успях да открия подобен казус. Вече влизам в 4 месец, 13г.с. Тъй като рботата ми е рискова от понеделник ще съм в болничен до края на бременноста. В този случай по какъв начин ще се изчисляват доходите за майчинството ? Върху болничния ? Намалява ли значително тъй като това ще са кажи речи 6 месеца ? По принцип съм на твърда заплата и процент. Реално през тези 6 месеца осигуряването ми ще е само на твърдата запалта.

# 130
Здравейте! Едно въпросче, при положение,че не сте имали нужния стаж за изплащане на болничен 45 дни преди термина,от болницата след раждането и педиатъра има ли възможност да бъдат изплатени след като вече имате нужните месеци за майчинство. До колкото знам 3г не се губят тези пари и се изплащат наведнъж,но други са ми казвали,че щом съм нямала стаж през тези месеци в които са подадени в НОИ няма как да ми ги изплатят след това.. ? 🤨🤔

# 131
  • София-Младост
Здравейте момичета, може да е писано вече по темата , но не успях да открия подобен казус. Вече влизам в 4 месец, 13г.с. Тъй като рботата ми е рискова от понеделник ще съм в болничен до края на бременноста. В този случай по какъв начин ще се изчисляват доходите за майчинството ? Върху болничния ? Намалява ли значително тъй като това ще са кажи речи 6 месеца ? По принцип съм на твърда заплата и процент. Реално през тези 6 месеца осигуряването ми ще е само на твърдата запалта.
Изчисленията ще са на база дохода, от който е изчислено обезщетението ви за временна неработоспособност. Т.е. ако 18 месеца преди този болничен сте имали хубава заплата, това не трябва да се отрази на последващото оббезщетение.

# 132
Здравей те, искам да попитам нещо че, не съм на ясно.Имам само 5 месеца стаж и съм на 19г. И между другото съм бременна в 2 месец. Да Оточня че работя сега дали ще ми заплатят тези 2 години майчинство.От 100% от моята заплата  или както там се казва дето нямам 1 година стаж объркана съм помогнете ми 😟😕😕. Благодаря предварително
Ако работиш до края на бременността ще събереш 12 м нужен стаж за да може да взимаш майчинство. Сега имаш 5 , още 7 м ти трябват .Трябва да си ги сметнеш точно колко ще станат до 45 дневния болничен преди термина ти. Това е варианта.

# 133
Здравейте, аз работя на два трудови договора. Единия ми е постоянен, а другия по заместване докато се върне титуляра. А той може би се връща, когато аз трябва да изляза 45 дена преди термин. Въпроса ми е майчинството нали го гледат 2 години назад дали ще включва и заплатата от втория договор, който е до завръщане на титуляра? Трябва ли да изляза 45 дена преди титуляра да се е върнал или няма значение, че титуляра се е върнал и ще си получавам майчинство изчислено и от двата договора? Благодаря.

# 134
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, аз работя на два трудови договора. Единия ми е постоянен, а другия по заместване докато се върне титуляра. А той може би се връща, когато аз трябва да изляза 45 дена преди термин. Въпроса ми е майчинството нали го гледат 2 години назад дали ще включва и заплатата от втория договор, който е до завръщане на титуляра? Трябва ли да изляза 45 дена преди титуляра да се е върнал или няма значение, че титуляра се е върнал и ще си получавам майчинство изчислено и от двата договора? Благодаря.

В изчислението ще влезе доходът и от двата договора.

Общи условия

Активация на акаунт