Майчинството счетоводно-79

• 54 950
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Ще си ползвате майчинство,без значение дали се е върнал титуляра,щом имате и друг договор. Ще ви се изчисли обезщетение на база осигурителния доход и от двата.

# 136
Здравей те, искам да попитам нещо,че,не съм на ясно.Имам само 5 месеца стаж и съм на 19г. И между другото съм бременна в 2 месец. Да Оточня, че работя ,сега дали ще ми заплатят тези 2 години майчинство.От 100% от моята заплата,  или както там се казва ,дето нямам 1 година стаж, объркана съм ,помогнете ми 😟😕😕. Благодаря предварително

Научи се да пишеш! Няма да взимаш майчинство, защото нямаш 12 месеца осигурителен стаж през живота си.

Малко страничен въпрос: Колко пари се заплащат за втората година майчинство? Минималната работна заплата или 380 лева, защото в интернет не става ясно? Благодаря предварително!

Изплаща се процент от минималната работна заплата за страната, която е 560 лв от 2019—та. Какъв процент, не мога да ти кажа. Но според калкулатура в сайта КиК Инфо срещу 560 лв дава за получаване 380 лв като обезщетение за майчинство.

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 19:50 от emkaemka1

# 137
Здравейте, на 23 този месец трябва да се върна на работа, но най-вероятно ще се наложи да си пусна болничен. Има ли проблем?

# 138
Здравей те, искам да попитам нещо,че,не съм на ясно.Имам само 5 месеца стаж и съм на 19г. И между другото съм бременна в 2 месец. Да Оточня, че работя ,сега дали ще ми заплатят тези 2 години майчинство.От 100% от моята заплата, или както там се казва ,дето нямам 1 година стаж, объркана съм ,помогнете ми 😟😕😕. Благодаря предварително

Научи се да пишеш! Няма да взимаш майчинство, защото нямаш 12 месеца осигурителен стаж през живота си.

Малко страничен въпрос: Колко пари се заплащат за втората година майчинство? Минималната работна заплата или 380 лева, защото в интернет не става ясно? Благодаря предварително!

Изплаща се процент от минималната работна заплата за страната, която е 560 лв от 2019—та. Какъв процент, не мога да ти кажа. Но според калкулатура в сайта КиК Инфо срещу 560 лв дава за получаване 380 лв като обезщетение за майчинство.

Не подвеждайте в незнанието си. Иначе, да - 380 лева.
И за неграмотното момиче също, 5+7 =?

Последна редакция: нд, 20 яну 2019, 23:19 от wixi

# 139
  • София-Младост
Здравейте, на 23 този месец трябва да се върна на работа, но най-вероятно ще се наложи да си пусна болничен. Има ли проблем?
Проблем за кой?

# 140
В какъв размер са осигуровките за един месец на минималната заплата на 8часа?

# 141
  • София-Младост
В какъв размер са осигуровките за един месец на минималната заплата на 8часа?
https://www.kik-info.com/kalkulatori/zaplata.php

# 142
Здравейте, в момента съм на нова работа, на изпитателен срок и получавам половината от обезщетението за отглеждане на дете до 2 г. Интересува ме, ако напусна работа, ще получавам ли обезщетение за отглеждане на дете и в какъв размер ще бъде?

# 143
Проблем за кой?

Ами за мен, в смисъл ще го уважи ли работодателя?

# 144
  • София-Младост
Проблем за кой?

Имах един колега, който при такива въпроси вадеше лилавото кълбо и почваше да гадае...
Ако си болна или временнонеработоспособна, не виждам защо се притесняваш. Да, има кофти работодатели, дето мрънкат срещу болничните, но нямам никаква идея твоя от кои е.
Принципно имаш право на болничен!

# 145
Проблем за кой?

Имах един колега, който при такива въпроси вадеше лилавото кълбо и почваше да гадае...
Ако си болна или временнонеработоспособна, не виждам защо се притесняваш. Да, има кофти работодатели, дето мрънкат срещу болничните, но нямам никаква идея твоя от кои е.
Принципно имаш право на болничен!

Благодаря за отговора! Работя в голяма фирма с държавно участие и не е кофти работодател. Въпросът е, че се връщам на работа след майчинство и питам чисто законово дали имам право на болничен, не ми се разправя с ЧР. Иначе никой няма да ми се заяжда или да прави проблеми.

# 146
  • София-Младост
Чисто законово никой няма как да предвиди кога ще се разболее:) Не би следвало да имаш проблем, стига да говорим за редовен болничен.

# 147
Чисто законово никой няма как да предвиди кога ще се разболее:) Не би следвало да имаш проблем, стига да говорим за редовен болничен.

За редовен болничен говорим. Още веднъж благодаря за включването!

# 148
Здравей те, искам да попитам нещо,че,не съм на ясно.Имам само 5 месеца стаж и съм на 19г. И между другото съм бременна в 2 месец. Да Оточня, че работя ,сега дали ще ми заплатят тези 2 години майчинство.От 100% от моята заплата, или както там се казва ,дето нямам 1 година стаж, объркана съм ,помогнете ми 😟😕😕. Благодаря предварително

Не подвеждайте в незнанието си. Иначе, да - 380 лева.
И за неграмотното момиче също, 5+7 =?

Добре, а къде е неточността? Посочете я.

# 149
  • София-Младост

emkaemka1
Ето това е невярно:

"Изплаща се процент от минималната работна заплата за страната, която е 560 лв от 2019—та. Какъв процент, не мога да ти кажа. "

Общи условия

Активация на акаунт